Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

13|12
2018
16:27

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Να απομακρυνθούν τα απορρίμματα από τη Σπιάντζα

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη κατατέθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη και τη βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Καρακώστα, σχετικά με χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και πάσης φύσεως υλικών στη Σπιάντζα Δήμου Πύργου.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε δημόσια έκταση της αποξηραμένης λίμνης Μουριάς, πλησίον του Ενωσιακού γηπέδου. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανησυχούν για λόγους δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Η ανησυχία εντείνεται ακόμα περισσότερο από το φόβο μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς με καύσιμη ύλη τα απορρίμματα και τα λοιπά υλικά. Ήδη υπάρχουν αναφορές για επαναλαμβανόμενες μικρές εστίες στο χώρο της εναπόθεσης, οι οποίες σιγοκαίνε παράγοντας καπνούς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η Ηλεία είναι μια περιοχή πολύπαθη όσον αφορά το ζήτημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και της εν γένει διαχείρισής τους, καθώς στο παρελθόν έχει βιώσει οριακές καταστάσεις. Τονίζουν ότι κρίνεται επιτακτική η άμεση παρέμβαση των καθ’ ύλην αρμοδίων αρχών για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.