ilialive 750x150 1 sotiropoulos skoubouri vets

14|12
2018
09:07

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ο Μάκης Μπαλαούρας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια

Αμήχανη η ΝΔ, καταφεύγει στην εμφυλιοπολεμική ρητορική

Την εμπρηστική εμφυλιοπολεμική ρητορική,με την οποία επιχείρησε η Νέα Δημοκρατία να συγκαλύψει την αμηχανία της για τη διάσωση των συντάξεων, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας, στη χθεσινή Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνώση της ιστορίας και ιδιαίτερα της κοινοβουλευτικής ιστορίας. Ούτε στις μεγάλες συγκρούσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή-Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είχαν ειπωθεί τέτοια πράγματα. Μόνο κατά τηνεμφυλιοπολεμική περίοδο υπήρχαν φωνές που έλεγαν ότι η Αριστεράείναι “άλλοι”, είναι προδότες και συνεργάτες ξένων δυνάμεων», τόνισε ο βουλευτής Ηλείας, αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Αρχηγός της ΝΔ ενάντια στον Πρωθυπουργό,κατά τη πρώτη μέρα της Συζήτησης του Προϋπολογισμού,ότι τάχα αντάλλαξε το όνομα της Μακεδονίας με τη διάσωση των συντάξεων.

Ο κ. Μητσοτάκης αντέγραψε τη Χρυσή Αυγή
«Ο κ. Μητσοτάκης αντέγραψε τη Χρυσή Αυγή. Μέσα και έξω από εδώ, η Χρυσή Αυγή έχει αυτή τη γραμμή, ότι ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πούλησαν το Μακεδονικό για να πάρουν τις συντάξεις! Πρέπει να ντρεπόμαστε λιγάκι!», τόνισε.
«Μπαίνω τώρα στο θέμα του Προϋπολογισμού», συνέχισε ο βουλευτής Ηλείας. «Η Νέα Δημοκρατία νόμισε ότι θα φοβίσει την κοινωνία. Θυμάστε τι έλεγε για τον “κόφτη”: Θα έρθει ο “κόφτης”, θα χάσετε εκείνο, θα χάσετε το άλλο! Δεν ήρθε ο “κόφτης”. Μετά μιλούσε για την κατάρρευση και της πρώτης και της δεύτερης αξιολόγησης. Έλεγαν ουσιαστικά “Βάστα, Σόιμπλε”. Δεν κατέρρευσε καμία αξιολόγηση. Μετά έλεγαν ότι υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. (…).Θα πείτε κάποια στιγμή κάποια πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε;».

Επεκτατικός Προϋπολογισμός μετά από 10 χρόνια
«Τι φέρνει λοιπόν ο Προϋπολογισμός;», αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών. «Πρώτον, είναι επεκτατικός, είναι ο πρώτος επεκτατικός Προϋπολογισμός μετά από 10 χρόνια. Δεύτερον, αλλάζει σταδιακά το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, μειώνοντας ασφαλιστικές εισφορές, φόρους ακινήτων και φόρους επιχειρήσεων. Το 50% της δημοσιονομικής επέκτασης το καταλαμβάνει η μείωση των φορολογικών βαρών και του ΕΝΦΙΑ», τόνισε. «Δεύτερον, ενισχύει τον δείκτη κοινωνικής προστασίας: Αυξάνουμε τις κοινωνικές δαπάνες κατά 400 εκατ. ευρώμε ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το επίδομα στέγασης για όσους πληρώνουν ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο,και επιδοτούμε τις ασφαλιστικές εισφορές για νέους ως 24 χρονών, για να βρουν δουλειά οι νέοι άνθρωποι» συμπλήρωσε.(Στο σημείο αυτό κατέθεσε διάγραμμα με την εξέλιξη των κοινωνικών δαπανών.)

Απαντώντας στον Χ. Σταϊκούρα, που τον είχε διακόψει, για να τον εγκαλέσει για μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ο Μάκης Μπαλαούρας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει μείωση, αλλά αντίθετα και για το 2019 προβλέπονται 6.7 δις ευρώ για τις Δημόσιες Επενδύσεις, ποσό που κινείται στα ίδια επίπεδα με τα περσινά και πάντως είναι το μεγαλύτερο από το 2010, όταν άρχισε η κρίση. (Στο σημείο αυτό κατέθεσε πίνακα με την εξέλιξη των δαπανών ΠΔΕ.)

Όσον αφορά στην υπεραπόδοση των δημόσιων οικονομικών, ο βουλευτής Ηλείας δήλωσε ότι: «Δεν είχαμε, ούτε έχουμε στόχο την υπεραπόδοση. Έχουμε πει ότι οι λόγοι που υπάρχει υπερπλεόνασμα είναι: Πρώτον, η μείωση της ανεργίας. Όταν μειώνεται η ανεργία, πληρώνουμε εισφορές, γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση. Απλά πράγματα. Δεύτερον, οι χαμηλές προβλέψεις των θεσμών για τα μη παραμετρικά μέτρα. Ποια είναι τα παραμετρικά μέτρα; Είναι η αύξηση στα έσοδα της φορολογίας κατά 2,23%,(795,3 εκ. ευρώ)λόγωτουVDI, της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων, και η αύξησηστην εισπραξιμότητατου ΦΠΑ κατά 5,2%,(780 εκ. ευρώ), λόγω της εκτίναξης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και των ελέγχων που εντάθηκαν».

Αντί για υφεσιακά μέτρα, μόνο θετικά αντίμετρα
«Η Νέα Δημοκρατία δεν τον αντέχει αυτόν τον Προϋπολογισμό, όχι μόνον γιατί δεν περιλαμβάνει τα μέτρα που έλεγε ότι θα φέρναμε, δηλαδή την περικοπή των συντάξεων, αλλά και γιατί φέρνει τα πρώτα θετικά αντίμετρα,επιδότηση ενοικίου και ασφαλιστικών εισφορών νέων, αυτά που έλεγε ότι δεν υπάρχουν», παρατήρησε εύστοχα ο Μάκης Μπαλαούρας. «Ο Αρχηγός σας είπε στην ομιλία του ότι ο Τσίπρας μετράει τις μέρες που θα είναι ακόμα Πρωθυπουργός. Είπε ο ίδιος ότι κυβερνά1417 ημέρες.

Έχω την εντύπωση ότι κάθεται συνεχώς και μαδάει τη μαργαρίτα. Από την αρχή που ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε Πρωθυπουργός, οΚ. Μητσοτάκης έθεσε θέμα εκλογών. Χίλιες φορές είπε ότι περιμένει να πέσει ο Τσίπρας. Και έγινε μελέτη(casestudy) στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, πως ένας Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ζητήσει1000 φορέςεκλογές στις1400 ημέρες ως Αρχηγός της ΝΔ. Πάνε οι μαργαρίτες!», κατέληξε, κλείνοντας την ομιλία, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.