andritsou 181025

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

07|01
2019
08:05

Πετρόπουλος από το Κατάκολο: “Το εθνικό συμφέρον απαιτεί συναινέσεις”

Το προφανές στην περίοδο που διανύουμε επισήμανε από το Κατάκολο που βρέθηκε για τα Θεοφάνεια ο Ηλείος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης συναίνεσης σε μια περίοδο που όλοι μιλούν για αυτό, αλλά κανείς δεν το εφαρμόζει. Ήταν η απάντησή του στην ερώτησή μας σχετικά με την επόμενη μέρα μετά τη προδαιγραφόμενη ρήξη με τους ΑΝΕΛ και την εξεύρεση του επόμενου κυβερνητικού εταίρου.

“Η ιστορία η ίδια απαιτεί να υπάρξουν εκείνες οι συναινέσεις για τις οποίες όλοι μιλούν και ελάχιστοι είναι πρόθυμοι να τις επιδείξουν. Οι συναινέσεις αυτές πρέπει να στηρίζονται στο εθνικό συμφέρον. Και το εθνικό συμφέρον είναι εκείνο που οδηγεί την Ελλάδα σε ένα κεντρικό ρόλο. Όταν λοιπόν αυτός ο κεντρικός ρόλος είναι ένας ρόλος υπεροχής σε μια περίοδο δύσκολη για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και όλες οι χώρες προσβλέπουν στην Ελλάδα και σε αυτό οφείλονται όλες οι συμμαχίες που διαμορφώνονται σε πλανητικό επίπεδο. Δεν μας κάνουν χάρη πραγματικά. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι να αξιοποιεί μια κυβέρνηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, την προοπτική που διευκολύνει μέτρα και πολιτικές οι οποίες βελτιώνουν την ανάπτυξη στην περιοχή. Την χρειάζεται η Ευρώπη αυτή την ανάπτυξη και κυρίως χρειάζεται κλίμα ηρεμίας, κλίμα ειρήνης, ισορροπίας και βεβαιότητας για το μέλλον. Αυτή η κυβέρνηση εξασφαλίζει αυτά τα χαρακτηριστικά και επομένως το εθνικό συμφέρον απαιτεί συναινέσεις. Δεν μπορούν να μιλούν κάποιοι από τη μεριά για συναινέσεις και από την άλλη να τορπιλίζουν κάθε θετικό βήμα το οποίο φέρνει την Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστικό” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα άφησε να εννοηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεχίσει το έργο του σε μια περίοδο δημιουργική για τη χώρα, μετά την εποχή των μνημονίων. “Η χώρα έχει προορισμό με κατεύθυνση πάντα μπροστά. Δεν γυρίζει πίσω και δεν έχει καμία λογική όλη αυτή η δύσκολη περίοδος για το λαό μας να στοιχίσει με παλινδρομήσεις και πισωγυρίσματα. Επομένως αυτό που εμείς λέγαμε ξεκινώντας την κυβερνητική μας θητεία, επιβεβαιώνεται. Τελειώσαμε με την διαδικασία των δεσμεύσεων των μνημονίων, είμαστε σε μια πολύ καλή περίοδο δημιουργίας θετικών αποτελεσμάτων για τη συνέχεια. Αυτό το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Έρχεται μια περίοδος νέων πολιτικών αποφάσεων για μια σειρά θέματα τα οποία στραγγάλιζαν τον ελληνικό λαό και σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές που θα δώσουμε δυνατότητα ρυθμίσεων ώστε να ανακουφίσουμε τους Έλληνες πολίτες και κυρίως τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και θα έχουμε μια συνέχεια σε όλα τα επίπεδα, θετική. Η κυβέρνηση δεν σταματά την πορεία της, όλα όσα έχει διακηρύξει και ο πρωθυπουργός θα ολοκληρωθούν όσο δύσκολα κι αν είναι αυτά και όσο και αν υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις από κάποιους κύκλους, δεν θα εμποδίσουν να προχωρήσει η Ελλάδα στους μεγάλους ορίζοντες που έχει να διατρέξει μπροστά για μια άλλη περίοδο κυριαρχίας στα Βαλκάνια και αυτή η πολίτικη που έχει βάλει την Ελλάδα στο επίκεντρο μιας πολιτικής κυριαρχίας με ηγεμονία θετικών προβλέψεων και θετικών επιδράσεων φαίνεται και από τις τελευταίες συνόδους που έχουν γίνει στα Βαλκάνια, αλλά και από αυτά που θα ακολουθήσουν” τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.

Για τις ρυθμίσεις

Αναφερόμενος στο θέμα των νέων ρυθμίσεων οφειλών ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του μοντέλουκαι έως τα τέλη Μάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και σε νομοθετικό επίπεδο. “Πρόκειται για εκείνες τις περιπτώσεις που είχαμε διαπιστώσει ότι δεν μπορούσαν να ενταχθούν μέχρι τώρα σε κάθε είδους ρυθμίσεις όπως η ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Εκείνο που έχω πει και επαναλαμβάνω είναι προς εκείνους που έχουν ενταχθεί σε τέτοιες ρυθμίσεις να μην τις εγκαταλείψουν με την προσδοκία ότι θα ευνοηθούν από τις νεότερες. Διότι τα κριτήρια θα υπάρξουν, δεν θα μπει όποιος να είναι. Θα μπουν όμως όλοι, πραγματικά δεν θα μείνει κανείς απ΄ έξω με το τελευταίο μοντέλο που θα βάλουμε μπροστά. Θα είναι όμως για εκείνους που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να ενταχθούν για να απαλλαγούν από αυτό το βραχνά, το στραγγαλισμό που είχε υποστεί η μικρή και μεσαία κυρίως επιχειρηματικότητα κατά το παρελθόν. Θα το δείτε είναι αυτό που άλλωστε είχα εξαγγείλει κατά το παρελθόν. Δεν είναι κάτι που τώρα λέμε. Αν προσέξετε τις κατά καιρούς δηλώσεις μου αυτό είχε προαναγγελθεί και συμπεριλαμβανόταν στους στόχους που είχαμε εμείς βάλει”.

Για την υποψηφιότητα στην Ηλεία
Τέλος απαντώντας για το θέμα της καθόδου του στις εκλογές και σε ποια εκλογική περιφέρεια, ο κ. Πετρόπουλος, τόνισε πως αγαπά την ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά θα δώσει τον αγώνα όπου του ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως πιθανότατα θα βρεθεί σε κάποια από τις εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας. “Συνεχώς με ρωτάτε αν θα είμαι στην Ηλεία υποψήφιος. Τον τόπο μου τον αγαπώ περισσότερο από κάθε τι άλλο. Όμως όπως έχω ξαναπεί είμαι σε μια κυβέρνηση που παλεύει για όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο για το νομό. Φυσικά εδώ θα είναι η καρδιά και η ψυχή μου, αλλά τον αγώνα θα τον δώσω εκεί που θεωρώ ότι θα είναι πιο σημαντική η επίδραση του πολιτικού λόγου που μπορώ να αναπτύξω στον ευρύτερο δυνατό πληθυσμό του εκλογικού σώματος. Όπου δηλαδή η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μου αναθέσει. υποθέτω ότι αυτός ο χώρος δεν θα είναι στην Ηλεία”.

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη