LIVE

themelio 1520x250 0921

studio μαθηματικών  skoutas eshop
hairthecity 755x150 ilialive.gr
Το Χειροποίητο - Καφές και σνακ - Πύργος ΑΝΟΔΟΣ Φροντιστήριο
Αγαθοκλής Κωστάκης - Φωτόγνωση ilialive ad 755x150 21

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Φροντιστήριο Ορόσημο Θαλής

21|11
2020
09:13

Τηλεκπαίδευση στην Πεύκη: Ποια είναι τα Fake News - Τι είπαν οι βουλευτές της ΝΔ

Επιεικώς απαράδεκτη είναι η δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα των προβλημάτων της τηλεκπαίδευσης στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου χαρακτηρίζοντας ως fake news.

Θέλοντας να κοντράρει με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το κυβερνών κόμμα, πέφτει σε μια σειρά από λάθη και συν τοις άλλοις εκτίθεται από τη στιγμή που δύο βουλευτές του νομού, ζητούν άμεση παρέμβαση για να επιλυθεί το πρόβλημα που αφορά πάρα πολλά χωριά όχι μόνο στην Ηλεία αλλά όλη την Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία και το υπουργείο Παιδείας αρνούνται να παραδεχθούν δημόσια την πραγματικότητα και φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίσουν ως ψεύτες δημοσιογράφους και μέσα που το ανέδειξαν.

Τι γράφει λοιπόν το παρατηρητήριο των Fake News της Νέας Δημοκρατίας:

 1. Οι μαθητές της συγκεκριμένης φωτογραφίας ουδέποτε μπήκαν στην τηλεκπαίδευση. Βάσει της επίσημης ενημέρωσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με ημερομηνία 20-11-20, «οι μαθητές της τοπικής κοινότητας Πεύκης, ενώ φέρονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην πραγματικότητα απουσίαζαν από το σχολικό μάθημα της δασκάλας της σχολικής μονάδας και τις δύο ημέρες (18 και 19 Νοεμβρίου)». Σημειωτέον ότι η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης ήταν η 18η Νοεμβρίου. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι μαθητές προσπαθούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα και δεν συνδέθηκαν ποτέ, όπως χιλιάδες άλλοι μαθητές του δημοτικού λόγω των γνωστών προβλημάτων

2. Οι ίδιοι οι γονείς αρνήθηκαν να παραλάβουν τεχνολογικό εξοπλισμό (τάμπλετ) που είχε στη διάθεσή του το σχολείο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της προϊσταμένης της σχολικής μονάδας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αφού υπήρχαν διαθέσιμα τάμπλετ γιατί ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία πως θα αγοραστούν άμεσα νέα για να δοθούν στους μαθητές. Ο πρόεδρος του χωριού από την αρχή δήλωσε πως η δασκάλα έδωσε ένα τάμπλετ στους μαθητές.
 
3. Ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου δεν ενημέρωσε ποτέ τον Δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο για ελλείψεις, οι οποίες μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα. Αντί αυτού μοίρασε τη στημένη φωτογραφία στα ΜΜΕ από τα οποία ενημερώθηκε τελικά ο Δήμαρχος χθες και διέθεσε σήμερα τα απαραίτητα λάπτοπ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο πρόεδρος του χωριού ουδέποτε μοίρασε τις φωτό στα ΜΜΕ. Τις ανέρτησε στο προφιλ του στο Facebook με μια σειρά απο ερωτήματα.
 
4. Δεν ενημερώθηκε ποτέ για ελλείψεις η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου που απέστειλε και σχετικό αίτημα, στο οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει να καταγράψει τις ελλείψεις εφόσον είχε δοθεί σχετική εντολή από το υπουργείο Παιδείας.
 
5. Επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με Περιφερειάρχη τον κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατσιφάρας: Μισές αλήθειες και ψέματα αλλά τα παιδιά μας τι φταίνε;

6. Ο Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος έχει διαβεβαιώσει επίσημα με ανακοίνωσή του, ότι υπάρχει κανονικά σύνδεση internet μέσω ΟΤΕ στη συγκεκριμένη κοινότητα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σύνδεση υπάρχει, αλλά οι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν. Όσο για την κινητή τηλεφωνία, από την παραμονή μας στο χωριό διαπιστώσαμε πως η ποιότητα του σήματος είναι πολύ χαμηλή ακόμα και για την τηλεφωνική επικοινωνία.
 
7. Το Υπουργείο Παιδείας, εκτός του τεχνολογικού εξοπλισμού που έχει εξασφαλίσει για σχολεία όλης της χώρας, έχει επιπλέον δώσει, μέσω των παρόχων, τη δυνατότητα σύνδεσης με τις ψηφιακές τάξεις μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου, χωρίς χρέωση.

Τι είπαν οι βουλευτές Ηλείας

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας στην ανακοίνωσή του με τίτλο Να διασφαλιστεί η καθολική δωρεάν πρόσβαση των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σημείωσε ότι "η εικόνα των μαθητών στο καφενείο της Πεύκης αδικεί και ακυρώνει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να εφαρμόσει το καινοτόμο εγχείρημα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Σχολικών Επιτροπών των δήμων, δεν έχει πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα διδασκαλίας λόγω οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών τους".

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Αυγερινοπούλου στην ανακοίνωσή της με τίτλο Άμεση επικοινωνία Αυγερινοπούλου με Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τους μαθητές Πεύκης σημειώνει πως "επικοινώνησε πάραυτα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Ξουλέη, και εν συνεχεία με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Ζαριφόπουλο, στην ομάδα του οποίου και εξέθεσε το πρόβλημα του χωριού Πεύκη, καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας, όπου επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης των πρόσθετων «έξυπνων» συσκευών".

Επιμένουμε πως μετά από αυτά η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη προς τους δημοσιογράφους που προσέβαλε και τους κατοίκους και τους μαθητές για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί.

Υ.Γ.: Ένα ελαφρυντικό δίνουμε μόνο στη Νέα Δημοκρατία. Αν ισχύει η πληροφορία πως η ενημέρωση περί fake news οφείλεται σε τοπικό στέλεχος που παρουσιάζεται ως βασιλικότερο του Βασιλέως και έχει δημιουργήσει στο παρελθόν ανάλογα προβλήματα προκειμένου να υπερασπιστεί την κομματική ταυτότητα που παλιότερα δεν είχε αλλά τα τελευταία χρόνια απέκτησε.

Ένα σοβαρό κόμμα δεν μπορεί να βασίζεται στην κυρά Κατίνα της γειτονιάς προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα θέμα...

 

 

 

 

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.