Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

03|04
2019
14:59

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Μη ικανοποιητική η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό

Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένη είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον ρυθμό απορρόφησης της τακτικής χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμοδίου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για τη διαχείριση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Η συνολική ευθύνη για την εκτέλεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων βαρύνει τις ελληνικές αρχές», αναφέρει σχετικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος, στην απάντησή του εκ μέρους της Κομισιόν. Στην γραπτή του απάντηση στην ερώτηση με αριθμό Ε _000122/2019 του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η Επιτροπή καλεί τακτικά τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να βελτιωθεί η απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων, ενώ παράλληλα βοηθά τις ελληνικές αρχές να ενδυναμώσουν τον συντονισμό μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και να ενισχύσουν την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Ταμείων.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.