LIVE

 

liotrivi 755x150 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021

agrotiki anaptiksi 970x250 0122

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|01
2022
07:21

Γιατράς κατά Ανδρουλάκη: Σοσιαλδημοκρατία… Ευχαριστώ, δεν θα πάρω…

Με άρθρο του ο Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ , στοχεύει κατά του νέου προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη κατηγορόντας τον για λαϊκισμό με τις αναφορές του περί σοσιαλδημοκρατίας, ενώ ρίχνει τα καρφιά του και για πρόσωπα που στο νομό στήριξαν την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη λόγω προσωπικών επιδιώξεων.

Στο άρθρο του ο κ. Γιατράς αναφέρει τα εξής:

“Είναι η πρώτη προσωπική επικοινωνία μου μετά την εσωτερική εκλογική διαδικασία για επιλογή προέδρου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους περίπου 6.000 δημοκράτες συμπολίτες που ψήφισαν. Παράλληλα, πιστεύω ότι πρέπει να εκφράσω ορισμένες σκέψεις και απόψεις, για να μην δημιουργούνται υπέρμετρες προσδοκίες και ελπίδες και να βαδίζουμε σε στέρεο έδαφος.

Ο πρόεδρος Ανδρουλάκης στις 14/12/21 στην Κοινοβουλευτική ομάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Να διασφαλίσουμε την πολιτική μας αυτονομία με ένα αξιόπιστο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα”. Αν ζούσε ο Ανδρέας ούτε έξω από την Χαριλάου Τρικούπη θα περνούσε. Πότε ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ υπήρξαν θιασώτες της σοσιαλδημοκρατίας; Ουδέποτε.

Τι είχε αναφέρει ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Η Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι όργανο του μεγάλου κεφαλαίου», η λεγόμενη «σοσιαλδημοκρατία» ως ιδεολογία και σύστημα διακυβέρνησης ιστορικά χαρακτηρίζεται από την εκμετάλλευση των «Χωρών της Περιφέρειας» και τη μεταφορά του κοινωνικού πλεονάσματος (των Χωρών της Περιφέρειας), της εκμετάλλευσης δηλαδή άλλων λαών (!) στην εργατική τάξη και στο μεσαίο χώρο της εκμεταλλεύτριας Μητροπολιτικής Χώρας! (Ανδρέας Παπανδρέου, Samir Amin, Paul Sweezy). Η οικονομική ολιγαρχία που κυριαρχεί στις Μητροπολιτικές Χώρες δεν θίχτηκε σε καθεστώς σοσιαλδημοκρατίας.

Όσοι έχουν μελετήσει τη συσσώρευση του κεφαλαίου σε παγκόσμια κλίμακα και όσοι ασχολήθηκαν με τη διάκριση: «Μητρόπολης - Περιφέρειας», αποκρούουν τη σοσιαλδημοκρατία ως εκδοχή συμπολίτευσης στα κοινωνικά δικαιώματα των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων.

Έτσι, ασφαλώς αποδεικνύεται ότι στις Μητροπολιτικές Χώρες του καπιταλισμού (για παράδειγμα η Γερμανία), οι Σοσιαλδημοκράτες έσπευσαν και σπεύδουν ευχαρίστως να συμπράξουν με Χριστιανοδημοκρατικά ή αμιγώς δεξιά κόμματα, σε συνασπισμό υπεράσπισης των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας!

Επομένως, ο ρόλος των σοσιαλδημοκρατών αφορά στην εκμετάλλευση των κοινωνιών της Περιφέρειας, ώστε να μη θιχτεί η οικονομική ολιγαρχία της Μητρόπολης. Η Ελλάδα όμως ουδέποτε υπήρξε Μητροπολιτική Χώρα, ούτε εκμεταλλεύτηκε ποτέ λαούς της Περιφέρειας. Αντιθέτως, η Ελλάδα είναι χώρα της Περιφέρειας και συγκεκριμένα του «Ευρωπαϊκού Νότου». Όποιος λοιπόν δηλώνει σε Χώρα της Περιφέρειας «σοσιαλδημοκράτης» το λιγότερο, λαϊκίζει.

Οι διακηρύξεις του προέδρου Ανδρουλάκη περί σοσιαλδημοκρατίας ουδεμία σχέση έχουν με το ΠΑΣΟΚ. Αυτά ας τα λέει μέσα στην ΕΛΙΑ ή οπουδήποτε αλλού, αλλά όχι στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι ύβρις να μιλάς για Ανδρέα Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να ορίζεις το ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα σου στην σοσιαλδημοκρατία.

Το τρίπτυχο “Εθνική Ανεξαρτησία- Λαϊκή Κυριαρχία- Κοινωνική Απελευθέρωση” με δημοκρατικές διαδικασίες είναι επίκαιρο όσο ποτέ μετά από 12 χρόνια κρίσης, πανδημίας και άλωση Αλεξανδρούπολης.

Άρα, με αυτές τις απόψεις της Προεδρικής ομάδας, η επαναφορά της ονομασίας Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν μπορεί να υλοποιηθεί και θα πρέπει να βρεθεί άλλο όνομα, που θα εκφράζει τους κυρίους Σοσιαλδημοκράτες. Επομένως, δεν πρόκειται για γκρίνιες, αλλά για ιδεολογίες που θα προσδιορίσουν το σύνολο των επόμενων κινήσεων και θα ξεκαθαριστούν στο συνέδριο.

Σαν εκλεγμένος γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, οφείλω να αναφέρω και ορισμένα γεγονότα που πρέπει οι 6.000 ψηφοφόροι του νομού μας να γνωρίζουν. Έκανε αίσθηση, κατά τη γνώμη μου, η απουσία μου στην προεκλογική ομιλία Ανδρουλάκη στον Πύργο.

Πιστεύω ότι ο Γραμματέας του νομού, προσκαλείται να υποδεχτεί, και υποδέχεται όλους του υποψηφίους, όπως και έκανα με τους υπόλοιπους.

Προφανώς, ο προοριζόμενος για επόμενος γραμματέας Νομαρχιακής δεν με ήθελε, εξ’ ου και η μη πρόσκλησή μου, αλλά και η προσωπική συγγνώμη του Ανδρουλάκη καθώς και η πρόσκλησή του να παραβρεθώ στην ομιλία του στην Πάτρα, όπου και όντως παρευρέθηκα.

Τα παράδοξα όμως σε αυτή την διαδικασία δεν τελειώνουν εδώ. Πολλοί έγιναν “σύντροφοι” από το πουθενά και βρέθηκαν να στηρίζουν την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη για να ικανοποιήσουν προσωπικές επιδιώξεις στην πορεία. Κάποιος που στήριζε ανοιχτά βουλευτή της Ν.Δ., επιδιώκει πλέον μετάταξη στη Χαριλάου Τρικούπη!

Άλλος που επίσης στήριζε έτερο βουλευτή της Ν.Δ., επιδιώκει να είναι υποψήφιος βουλευτής στο ΚΙΝΑΛ, ενώ έχουμε και την άλλη περίπτωση ‘συντρόφου’ που 3 μήνες πριν τις εσωτερικές διαδικασίες διορίζεται στον ΟΑΕΔ, ενώ κάποιος άλλος επιζητά αγωνιωδώς θέση στον κρατικό μηχανισμό.

Τελικά, κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας” καταλήγει ο Σάκης Γιατράς.

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.