andritsou 181025

Παιχνιδόκοσμος

Φροντιστήρια Καίσαρης sotiropoulos skoubouri vets

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής Πελοπόννησος Expo

20|04
2019
11:50

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΟΔΟΣ

Κουτσούκος προς Κουντουρά για ανομία και ασφάλεια στο λιμάνι Κατακόλου

Οι απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για το λιμάνι Κατακόλου

Επερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Κουτσούκος.

Σε αυτή θέτει τα ζητήματα της παραβατικής συμπεριφοράς στο χώρο του λιμένα, την επέκταση του ISPS και την πραγματοποίηση σύσκεψης για την καταγραφή και αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη…

Η επερώτηση

Κυρία Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό, το λιμάνι του Κατακόλου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς λιμένες της χώρας, καθώς κατέκτησε τα τελευταία χρόνια μια από τις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη των λιμένων προορισμού της κρουαζιέρας.

Οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και αξιοποίησης του λιμένα Κατακόλου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς το πολιτιστικό απόθεμα του Ν. Ηλείας, ιδίως η Αρχαία Ολυμπία, αποτελεί πόλο προσέλκυσης τουριστών σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τόπος μας δε διαθέτει και απείρου κάλους φυσικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό και οι τοπικοί φορείς, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου προωθούν έργα και δράσεις στην κατεύθυνση βελτίωσης των έργων υποδομής, της προσβασιμότητας και της ανάδειξης του λιμένα.

Όμως οι τεράστιες αυτές δυνατότητες ανάπτυξης του λιμένα Κατακόλου για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και αύξησης των εσόδων για την τοπική κοινωνία και το Δ.Λ.Τ.Π.  δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται τόσο από τη γενικότερη εικόνα του λιμένα, στην οποία πολλές φορές έχει αναφερθεί ο τοπικός τύπος για τους επαγγελματικούς ανταγωνισμούς και τις αθέμιτες πρακτικές, όσο και για την μη επέκταση του χώρου ISPS.

Ο ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του, όπως ο ΕΟΤ, είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο για τα ζητήματα ευταξίας και της προς τα έξω εικόνας του λιμένος, όσο και για την προώθηση σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο όλων εκείνων των μέτρων και πολιτικών, που ως αποτέλεσμα συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα αντιμετωπίσουν τα υπαρκτά προβλήματα και θα δρομολογήσουν τις απαραίτητες λύσεις.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, της συνεργασίας και των πρωτοβουλιών, κατέληξε και σχετική σύσκεψη εμπλεκόμενων φορέων στην Πάτρα παρουσία και εκπροσώπου του ΕΟΤ, όπως πληροφορηθήκαμε μέσω του τοπικού τύπου.

Ο χρόνος όμως, δυστυχώς, παρήλθε απράκτως και η αιχμή της τουριστικής περιόδου θα μας βρει απροετοίμαστους και χωρίς σχεδιασμό για το μέλλον.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθαι:

  1. Με ποιες ενέργειες του Υπουργείου σας και των εποπτευόμενων υπηρεσιών θα αντιμετωπίσετε τα φαινόμενα των παραβατικών συμπεριφορών που λειτουργούν δυσφημιστικά για την γενικότερη εικόνα του λιμένα Κατακόλου;
  2. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε προς τα συναρμόδια Υπουργεία για την επέκταση του χώρου ISPS που καρκινοβατεί για μια τριετία;
  3. Προτίθεστε, με την δική σας παρουσία ως έχουσα τον πρώτο λόγο για την τουριστική ανάπτυξη, να συγκαλέσετε σύσκεψη σε τοπικό επίπεδο, ώστε να καταγραφεί το σύνολο των προβλημάτων και να προωθηθούν οι απαραίτητες λύσεις;

Ο ερωτών Βουλευτής                    

Γιάννης Κουτσούκος


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη