LIVE

 

bougatsa pasa 755x150 0122 skoutas eshop
hairthecity 755x150 praxitelis anastasopoulos 750x150 1021
Διαφημιστείτε στο ilialive.gr blossom perfumes

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|08
2022
09:04

Στέλλα Κονιτοπούλου: "Ο κόσμος έχει ανάγκη τη διασκέδαση - Βγαίνει έξω και κάνει πράγματα τρελά"

"Φέτος μαζί με τον κόσμο, διασκεδάζουμε το ίδιο και εμείς. Όλοι το έχουμε ανάγκη" - "Η βραδιά στο Επιτάλιο θα συζητιέται για πολύ καιρό μετά"

Την Στέλλα Κονιτόπουλου την ξέρουμε όλοι. Όνομα ξακουστό και..βαρύ στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Αλός», έχει την τιμή να την φιλοξένει στο Επιτάλιο, στις 6 Αυγούστου, ανήμερα του Σωτήρος, σε μια συναυλία που θα περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα λαϊκών και νησιώτικων τραγουδιών. Στην συνέντευξη που ακολουθεί και που με χαρά μας παραχώρησε, θέλαμε να μάθουμε αρκετά πράγματα για τον άνθρωπο Στέλλα, για τη ζωή της, τα όνειρα, τα σχέδια, τα παράπονα…
Απολαύστε τη ..!  Σας περιμένει να την δείτε και να την ακούσετε ζωντανά το βράδυ της 6ης Αυγούστου, στην συναυλία της, στο γυμνάσιο του Επιταλίου.

Κυρία Κονιτοπούλου, καταρχάς σας ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνέντευξης αλλά και εκ μέρους του συλλόγου, ακόμα μια φορά ένα ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθείτε στο Επιτάλιο και να διασκεδάσετε τον κόσμο…

Και από αυτό θα ξεκινήσουμε :

Διασκεδάζει ο κόσμος όπως παλιά.; γιατί βλέπουμε ότι η κρίση, τα προβλήματα και τα κουσούρια που άφησε η πανδημία (θα μιλήσουμε πιο κάτω για αυτό), έχουν μουδιάσει τους πάντες, φέρνοντας τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα, ακόμα και στην διασκέδαση..

Εγώ νομίζω ναι, σίγουρα έχουν φέρει φοβερές αλλαγές στην καθημερινότητα, που δεν τις περιμέναμε κιόλας, για όλους μας αλλά για την διασκέδαση εγώ θεωρώ ότι βγαίνει πάρα πολύ ο κόσμος και κάνει και τρελά πράγματα.  Δηλαδή, έχει ανάγκη πάρα πολύ την διασκέδαση και το κάνει αυτό με όποιον τρόπο γίνεται. Το έχω επισημάνει τώρα από διάφορες παρέες που βλέπω, στο νησί μου στη Νάξο ας πούμε που έχουν ξαναγυρίσει οι μουσικοί και κάθονται στα καφενεία, συμμετέχει ο κόσμος, σηκώνονται και χορεύουν… Αυτά δηλαδή εγώ έχω να τα δω από τότε που πρωτοξεκινούσα.  Και επίσης, έχω δει κάτι πολύ ωραίο που συμβαίνει. Οι νέοι, νέα παιδιά ηλικίας από 15 έως 20 χρονών έρχονται εκεί που τραγουδώ. Και μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση γιατί αυτό συμβαίνει τώρα, μετά την άρση των μέτρων. Πριν – προ κορονοιου εποχή το κοινό που με ακολουθούσε ήταν από 40 ετών και πάνω. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Πόσο επηρέασε τα σχέδια σας τα επαγγελματικά αυτή η δίχρονη σχεδόν καραντίνα ;

Εμένα, μου βγήκε σε δημιουργία. Δημιούργησα παρά πολλά καινούργια τραγούδια, αυτά ξέρεις γίνονται με το ίντερνετ, δεν είχα θέμα να πηγαίνω η ίδια στη δισκογραφική μου για να τα κυκλοφορήσω. Οπότε, χαλάρωσα, έφτιαξα την αρχειοθήκη μου που είχα κάποια χρόνια να ασχοληθώ..Όχι ότι μου άρεσε όλο αυτό που έγινε. Απλώς, προσπάθησα να βρω τρόπους για να μην τρελαθώ..! (γελάει)..

Για να είμαι δημιουργική κι έτσι να ξεχνιέμαι, να περιμένω κι εγώ όπως όλοι να περάσει όλο αυτό. Όσον αφορά τα οικονομικά, σίγουρα περάσαμε όλοι πάρα πολύ χάλια, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την μουσική. Είμαστε το πρώτο επάγγελμα που επλήγη πολύ και τώρα ευελπιστώ ότι έχουν ανοίξει τα πράγματα και θα πάνε όλα προς το καλύτερο.

Έχετε βραβεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό για την προσφορά σας στην παράδοση και το νησιωτικό τραγούδι ενώ έχετε συνεργαστεί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Σας έχει προκαλέσει πίκρα ή οργή κάποια από τις συνεργασίες σας.; πως είναι τα πράγματα στον χώρο αυτό.; ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου έχει επηρεαστεί πολύ από την οικονομική κρίση. Το βλέπουμε άλλωστε καθημερινά.

Εγώ έζησα σε πολύ καλές εποχές, ας πούμε. Έγινα γνωστή σε εποχές που τα πράγματα ήταν στα πολύ πάνω τους γενικότερα. Σίγουρα κάποιες συνεργασίες είναι καλύτερες από κάποιες άλλες. Και η νύχτα είναι νύχτα, έτσι.; Αλλά, εγώ είμαι χαρακτήρας ο οποίος θέλω να κάνω πάντα την δουλειά μου με τον σωστό τρόπο, με τα συμβόλαια με τους επιχειρηματίες οι οποίοι από τη στιγμή που υπήρχαν συμβόλαια αναγκαζόντουσαν – μαζί και οι άλλοι καλλιτέχνες που συνεργάζονταν - να τηρούμε τους όρους που είχαμε υπογράψει, οπότε δεν υπήρχε θέμα.

Επίσης, ένα συν που έχω εγώ είναι ότι τραγουδάω παραδοσιακά τραγούδια και πάντα στις μεγάλες πίστες που συνεργαζόμουν με μεγάλα λαϊκά ονόματα, δεν είχαν να φοβηθούν, να ανταγωνιστούν κάτι. Οπότε θεωρώ ότι τους ήταν και πολύ ευχάριστη η συνεργασία.

Τώρα, τα τελευταία χρόνια που το παρακολουθώ απέξω – γιατί πλέον βρίσκομαι σε μικρούς χώρους, έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης, δεν είμαι πια σε μεγάλες πίστες, βλέπω ότι έχει αλλάξει το θέμα όσον αφορά το μάρκετινγκ. Δηλαδή, καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρίες σκαρώνουν πράγματα για να φέρνουν κάποιον καλλιτέχνη στην επιφάνεια, για να ασχολείται ο κόσμος. Και στην ουσία δεν υπάρχει ούτε αυτό. Πολλές φορές αυτό γίνεται φτιαχτό.

Πάνω σε αυτό που λέτε, βλέπουμε νέους καλλιτέχνες να «ξεπηδούν» είτε από ριάλιτι, είτε από διάφορες εκπομπές..Καλλιτέχνες οι οποίοι κάνουν σουξέ με ένα ή δυο τραγούδια και μετά χάνονται.

Ναι, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να κρατηθεί ένας καλλιτέχνης. Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν περάσει από αυτό. Εύκολο είναι να κάνεις επιτυχία. Το δύσκολο είναι να μπορέσεις να την κρατήσεις. Και θέλει πολλά. Πρέπει ο καλλιτέχνης συνέχεια να εργάζεται, να έχει υπομονή, επιμονή και να αξίζει βεβαίως πάνω απ’όλα. Σίγουρα μετράει η εικόνα σε έναν καλλιτέχνη αλλά εγώ το είχα πάντοτε σε δεύτερη μοίρα αυτό. Πρώτο θεωρώ ότι είναι η αξία του καλλιτέχνη και το να έχεις ταλέντο. Από εκεί να ξεκινήσουμε.

Νάξος: Μιλήστε μας για το όμορφο νησί σας. Πηγαίνετε συχνά ; Συγγενείς, φίλοι στο νησί ;

(γελάει)..Δεν μένω εκεί. Εγώ έχω φύγει από τη Νάξο από μικρή. Ζω στην Αθήνα από 6 χρονών. Δεν ξέρω πως έχει κάτσει στον κόσμο ότι μένω στη Νάξο. Είναι πολλοί που μου κάνουν αυτήν την ερώτηση. Ίσως επειδή έχει ταυτιστεί το όνομα με το νησί. Πηγαίνω στη Νάξο γιατί έχω σπίτι εκεί και προσπαθώ όταν έχω χρόνο, να κλέβω ας πούμε μια εβδομάδα..Δεν έχει τύχει να πάω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που θα το ήθελα πάρα πολύ. Δυστυχώς, λόγω υποχρεώσεων δεν τα έχω καταφέρει..

Είναι όμως ο τόπος, ο χώρος που σας χαλαρώνει ας πούμε...

Ε, φυσικά..! όχι απλά με χαλαρώνει. Όταν πάω στη Νάξο με ένα μαγικό τρόπο ξεχνάω το άγχος μου, τα προβλήματα που μπορεί να τρέχουν, τη δουλειά, την πίεση..
Να μιλήσουμε λίγο για τη νέα γενιά. Βλέπουμε παιδιά να κυκλοφορούν στο δρόμο έχοντας στα ακουστικά μια παράξενη – για τους μεγαλύτερους τουλάχιστον – μουσική..αυτό το είδος της ραπ, τραπ κλπ που έχει μόνο λόγια, τα περισσότερα εκ των οποίων βρισιές. Επίσης, η διασκέδαση έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με το πώς διασκέδαζαν οι παλαιότεροι.

Βλέπουμε παρέες παιδιών σε καφέ, μπαρ, πλατείες να ασχολούνται μόνο με το κινητό και να μην μιλούν καν μεταξύ τους…

Αυτό είναι φαινόμενο της εποχής. Η τεχνολογία είναι πάνω απ’όλα. Εδώ παρασύρονται οι μεγάλοι άνθρωποι, τα παιδιά δεν θα παρασυρθούν; Αν υπάρχει όμως από το σπίτι σωστή κατεύθυνση θεωρώ ότι τα παιδιά δεν παρασύρονται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γι’αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι συνέχεια κοντά στα παιδιά τους και συνέχεια να τα συμβουλεύουν. Αυτή η τραπ μουσική - δεν ξέρω καν αν το προφέρω σωστά – είναι φαινόμενο της εποχής. Κάποιος έχει βγει εκεί με τα τατουάζ και λέει αυτές τις χαζομάρες και θεωρούν τα παιδιά ότι κάνουν κάτι με αυτό. Ότι είναι μαγκιά ας πούμε να ακούς αυτό το πράμα. Κάποιος πρέπει να τα συμβουλεύει, να τους πει πώς να τα αποφεύγουν όλα αυτά.

Να αλλάξουμε λίγο κλίμα... Αγαπημένο μέρος στην Ελλάδα

Η Μάνη. Είναι από τα ωραιότερα μέρη. Έχω φίλους εκεί και κάθε χρόνο την επισκέπτομαι. Και μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι καταπληκτικά.! Το Λιμένι ειδικά έχει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου.

Αγαπημένο δικό σου τραγούδι ;

Το «Όταν χαράζει στο Αιγαίο». Παρόλο που δεν είναι δικό μου, δεν το έχω τραγουδήσει εγώ σε πρώτη εκτέλεση αλλά μου αρέσει πάρα πολύ.

Καλοκαίρι ή χειμώνας ;

Και τα δυο έχουν τη χάρη τους.

Αν θα σου έδιναν τώρα ένα εκατομμύριο ευρώ, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανες ;

Να τα μοιράσω στον κόσμο που πεινάει. Γιατί ο κόσμος που πεινάει είναι πλέον πιο πολύς από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν. Σε όλο τον πλανήτη έχει γίνει τεράστιο θέμα αυτό. Κι εγώ δεν μπορώ να νιώθω, δεν μου αρέσει να νιώθω ότι εγώ περνάω καλά και ο άλλος δίπλα μου πεινάει. Και το πρώτο που σκέφτομαι πάντα είναι αυτό και γι’αυτό μοιράζομαι ότι έχω με τους ανθρώπους που δεν έχουν. Ειδικά εδώ στον δήμο Κηφισιάς που βρίσκομαι – είμαι και στην διοίκηση – κινητοποιούμαι συνέχεια με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μοιράζουμε ρούχα, φάρμακα, παίρνουμε τρόφιμα από εργοστάσια και επιχειρήσεις και τα δίνουμε σε άπορους – 300 γεύματα την ημέρα – και νιώθω πολύ καλά για αυτό, να μπορώ να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τι να περιμένουμε στην συναυλία της 6ης Αυγούστου;Τι θα ακούσει ο κόσμος που θα έρθει στο Επιτάλιο ;

Το πρόγραμμα εκτός από νησιώτικα θα έχει και λαϊκά. Τραγουδούν μαζί μου δυο εξαιρετικά παιδιά και θα περάσουμε τέλεια. Πιστεύω ότι θα διασκεδάσει πάρα πολύ ο κόσμος, θα το ευχαριστηθεί και θα φύγει με την καλύτερη άποψη για τη βραδιά..! Θα συζητιέται η βραδιά για αρκετό καιρό μετά..! Περιμένουμε λοιπόν τον κόσμο στις 6 Αυγούστου στο Επιτάλιο για να περάσουμε όλοι μαζί αξέχαστα. Γιατί εκτός από τον κόσμο που θέλει, έχει ανάγκη να διασκεδάσει, τόσο εγώ όσο και οι μουσικοί μου, επειδή δυο χρόνια δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε, φέτος ό,τι δουλειά κάνουμε δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό…!

Ευχαριστούμε παρά πολύ για την συνέντευξη. Σε περιμένουμε στο Επιτάλιο, στις 6 Αυγούστου...!

 

 

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

coffee Berry