Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

17|07
2019
08:22

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Η ΕΦΑ Ηλείας καθαρίζει και αναδεικνύει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρος με το Δασαρχείο Ολυμπίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας  σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας προέβη στην ανάδειξη και στον καθαρισμό σημαντικών αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητός της και συγκεκριμένα στους αρχαιολογικούς  χώρους:

Σκιλλουντία Ακρόπολη Λεπρέου, Προϊστορικός οικισμός Λεπρέου, Ακρόπολη Κάτω Σαμικού, Προϊστορικό νεκροταφείο στη θέση «Κλειδί» Κάτω Σαμικού και στο βυζαντινό μνημείο-Ιερός ναός κοιμήσεως Θεοτόκου- στη Νέα Φιγάλεια. 

 Ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής άμεσα ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Εφορείας, και  για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα η Δασική Υπηρεσία με τη συνδρομή εποχιακού προσωπικού προέβη στο καθαρισμό των αρχαίων τειχών, που σε πολλά σημεία ήταν εξαιρετικά απόκρημνα και δύσβατα, ενώ αποψιλώθηκε και το  μέρος  του εσωτερικού της οχύρωσης στις ακροπόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ανωτέρω χώρους  είχαν γίνει εκτεταμένοι καθαρισμοί τα έτη 2002-2006, στο πλαίσιο ανάδειξης των ακροπόλεων στην περιοχή της Ηλείας. Έκτοτε οι καθαρισμοί -λόγω έλλειψης πιστώσεων-  ήταν μικρής έκτασης με αποτέλεσμα οι χώροι να επανέλθουν στην προτεραία κατάσταση.  

Ευχαριστούμε θερμά το Δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλη Γιακουμή καθώς και το εποχιακό προσωπικό του Δασαρχείου Ολυμπίας για την πολύτιμη βοήθεια τους, διότι χωρίς αυτή δε θα μπορούσε να επιτευχθεί το τόσο μεγάλης σημασίας έργο  που στόχο έχει την προβολή  και την ανάδειξη των αξιοθέατων ενός τόπου είτε πρόκειται για γεωργικές περιοχές είτε για αστικές, ημιαστικές περιοχές.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη