Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

01|11
2018
17:40

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Στηρίζει και εκπαιδεύει νέους επαγγελματίες του κινηματογράφου

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά διοργανώνει το 1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας κάνει ένα σημαντικό βήμα, για την εκπαίδευση των επαγγελματιών -και κυρίως των νέων- στο ιδιαίτερο κινηματογραφικό είδος του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου. Επίσης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενεργοποίηση όλων των φορέων (ΕΡΤ, ΕΚΚ, ΕΚΟΜΕ κ.α.) για πολλαπλή υποστήριξη της παραγωγής και διανομής κινηματογραφικών ταινιών για παιδιά και νέους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του 21ου Φεστιβάλ Ολυμπίας, οργανώνει το πρώτο εξειδικευμένο Olympia "Creative Ideas" Pitching Lab. 


Το 1st Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, θα πραγματοποιηθεί από 1 ως 4 Δεκεμβρίου στον Πύργο, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Έξι εκπαιδευτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εξειδικευμένα μαθήματα θα εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες στις ιδιαιτερότητες του Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη των ιδεών που θα παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες. Η καλύτερη ιδέα θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΡΤ AE με 2.000 ευρώ, για να ενθαρρύνει τα περαιτέρω βήματα για την πραγματοποίηση της ταινίας.
Όλες οι ενδιαφέρουσες ιδέες, θα έχουν παραπέρα στήριξη του Φεστιβάλ Ολυμπίας και του Νεανικού Πλάνου.

Με το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στοχεύει στα εξής:

1. Στην εκπαίδευση των κινηματογραφιστών –και κυρίως των νέων – ώστε να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες των ταινιών που πραγματεύονται πτυχές της παιδικής ή νεανικής ηλικίας και απευθύνονται πρωτίστως σ’ αυτές τις ηλικίες.

2. Στην σταθερή παροχή τεχνογνωσίας και στήριξη σε όλα τα στάδια δημιουργίας της ταινίας, από την ανάπτυξη μιας ιδέας, ως την εμπορική και εναλλακτική διανομή της.

3. Στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για συνεργασίες με ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΚΟΜΕ ΑΕ και άλλους φορείς για στήριξη της παραγωγής και της διανομής ταινιών για παιδιά και νέους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, θα στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους, όχι μόνο την ιδέα που θα βραβευθεί αλλά και τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες ιδέες που θα παρουσιαστούν στο “Creative Ideas”.

Η μέγιστη διάρκεια για ταινία μυθοπλασίας ή animation είναι 20 λεπτά και για ντοκιμαντέρ 30 λεπτά.
Ε.Π.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη