Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

23|09
2019
16:25

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Κτήμα Μερκούρη: Εκδήλωση με το Σωτήρη Σωτηρόπουλο για τη Δίβρη

Το «ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» στα πλαίσια των καθιερωμένων δραστηριοτήτων του στους τομείς του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και της εν γένει κοινωνικής προσφοράς του, πραγματοποιεί Εκδήλωση στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτήματος

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 12 το μεσημέρι

με ομιλητή τον συμπολίτη εκ Δίβρης (Λαμπείας) πρόεδρο του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ», γιατρό Σωτήρη Σωτηρόπουλο , με θέμα:

«Ο ιστορικός, πνευματικός και οικονομικός ομφάλιος λώρος που συνέδεε την ορεινή κωμόπολη της Δίβρης με τον Πύργο και τις άλλες περιοχές του Κάμπου της Ηλείας»

Με την ομιλία θα ξεδιπλωθεί μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή για την σχέση της πάλαι ποτέ ένδοξης ορεινής κωμόπολης της Δίβρης, με την πρωτεύουσα του Νομού του Πύργο και θα καταδειχτεί  η διαχρονική αμφοτερόπλευρη σύνδεση στην Κοινωνική, Πνευματική και Εμπορική ζωή των ορεσίβιων και πεδινών κατοίκων, στο διάβα των αιώνων.

Επίσης θα γίνουν γνωστά σημαντικά γεγονότα γύρω από τους πρώτους οικιστές του Πύργου και των γύρω περιοχών, οι κοινοί αγώνες στον Εθνικοαπελευθερωτικό ξεσηκωμό του 1821.

 Ακόμη θα γίνει αναφορά στις μεγάλες προσωπικότητες της Πολιτικής, των Γραμμάτων, του Πολιτισμού και του Εμπορείου που ναι μεν γεννήθηκαν, μορφώθηκαν ή μεγάλωσαν στη Δίβρη, αλλά έγιναν ιθύνουσα τάξη και καταύγασαν στον Πύργο και τις άλλες πόλεις ή κωμοπόλεις της Ηλείας και ευρύτερα σε πανελλαδικό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Και κατ΄ αντιστροφήν, πως αυτή η αιμοδότηση και η αρμονική  συμβίωση στην πορεία των αιώνων επέδρασε ευεργετικά στην καθημερινή ζωή και την ανάπτυξη της ιστορικής κωμόπολης, που σταμάτησε την δεκαετία του 1960.

Όπως πάντα το Κτήμα Μερκούρη σας περιμένει.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη