Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

18|10
2019
07:15

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

ΕΦΑ Ηλείας: Δράση για την προβολή του μνημειακού πλούτου της Ολυμπίας και της Ηλείας

Στο πλαίσιο του προγράμματος World Heritage Journeys of Europe της UNESCΟ και του National Geographic, διοργανώθηκε αποστολή ομάδας έμπειρων στελεχών εταιρειών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού, η οποία φιλοξενήθηκε στις 7-9 Οκτωβρίου στην Ολυμπία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ΕΦΑ Ηλείας. Ο σκοπός της αποστολής ήταν να γνωρίσουν το Ιερό της Ολυμπίας και την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να συνεισφέρουν στην προβολή της και στην περαιτέρω ανάδειξή της σε διεθνή προορισμό ποιοτικού τουρισμού που θα επιφέρει βιώσιμη ανάπτυξη, το οποίο αποτελεί και στόχο του εν λόγω προγράμματος.

Στο World Heritage Journeys of Europe το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει με δύο αρχαιολογικούς χώρους που είναι εγγεγραμμένοι στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco: τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας και το Ιερό της Ασκληπιού στην Επίδαυρο. Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε το 2017 με μία σειρά δράσεων, κυριότερη εκ των οποίων είναι η δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας www.visitworldheritage.com που εγκαινιάστηκε το 2018 που αριθμεί ήδη πολλές χιλιάδες επισκεπτών, αλλά και η έκδοση ειδικού εντύπου περιορισμένης κυκλοφορίας (bookazine) από το Νational Geographic για τους 34 μνημεία και χώρους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η δημιουργία καλαίσθητων βίντεο για τα μνημεία και τους χώρους αυτούς που προβάλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

drasi2

Εκτός από τον Αρχαιολογικό Χώρο και τα Μουσεία της Ολυμπίας (Αρχαιολογικό Μουσείο και Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαιότητα), και το Κάστρο Χλεμούτσι, που παρουσιάστηκαν στους προσκεκλημένους από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Aρχαιοτήτων Ηλείας, στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας. Η αποστολή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να έχει εποικοδομητικές συνομιλίες με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γ. Γεωργιόπουλο και άλλους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ήταν άριστες, και αναχώρησαν από την χώρα μας έχοντας σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων της περιοχής στην κατεύθυνση της ανάπτυξης βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού με γνώμονα τον μοναδικό μνημειακό πλούτο, αλλά και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο της Ηλείας.

drasi3


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη