Σιγαλός - Εποχιακά Είδη

Αφιέρωμα Κατοικία 2019

Λιοτρίβι Κουφωλιάς sotiropoulos skoubouri vets

22|01
2019
11:23

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Άνοιξε ξανά το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου μετά την πρόσληψη προσωπικού στην ΕΦΑ Ηλείας

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου μετά την ανάληψη υπηρεσίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων των εργαζόμενων που τοποθετήθηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καλύπτοντας τα κενά που υπήρχαν σε διάφορους τομείς, όπως ημερήσιους φύλακες αρχαιοτήτων και μουσείων, βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, διοικητικό και οικονομικό προσωπικό  και εργάτες.

Έτσι από την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 11 Ιανουαρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου - που είχε κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού άνοιξε ξανά μετά την πρόσληψη και τοποθέτηση φύλακα αρχαιοτήτων και θα είναι ανοιχτό σε ημερήσια βάση από τις 8.30 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι, με εξαίρεση τις Τρίτες όπως ορίσει απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όπου κάθε Τρίτη παραμένουν κλειστά για το κοινό.  Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου δεν διαθέτει προσωπικό καθαριότητας και αυτό είναι ένα θέμα αρκετά σοβαρό, γιατί ειδικά από την άνοιξη όπου ευελπιστούμε ότι θα έχει μια μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, θα είναι απαραίτητη και η τοποθέτηση καθαρίστριας ή έστω συμπληρωματικής απασχόλησής της κάποιες ώρες της εβδομάδας με μετακίνηση από κάποιο άλλο Μουσείο της Ηλείας.

Δεν μένει λοιπόν μετά την επαναλειτουργία του, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου παρά να υποστηριχθεί από τοπικούς φορείς, σχολεία αλλά και τουριστικά γραφεία όπως και από την κρουαζιέρα, για να μπορέσει να διευρύνει την επισκεψιμότητά του με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, μετά τα… κροκοδείλια δάκρυα και τις διαμαρτυρίες  φορέων, αυτοδιοικητικών και συλλόγων για το κλείσιμό του τον περασμένο Δεκέμβρη.  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου πρέπει να στηριχθεί στην πράξη για να έχει και νόημα η επαναλειτουργία του.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή

Σχετικά Άρθρα


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη