LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|08
2022
09:43

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Η πορεία του κορονοϊού πήγε όπως είχαμε προβλέψει» - Τι είπε για την πολιομυελίτιδα

Για την πορεία του κορονοϊού αλλά και για την έξαρση της πολιομυελίτιδας στη Μεγάλη Βρετανία μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως η νόσος COVID-19 εξελίσσεται «όπως είχαμε προβλέψει».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη (11/08) πως η εξέλιξη του κορονοϊού αυτό το καλοκαίρι ήταν «όπως είχαμε προβλέψει», ενώ αναφέρθηκε και στην πολιομυελίτιδα, έξαρση της οποίας καταγράφεται στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις στο MEGA, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε για τον κορονοϊό: «Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είδαμε τη συρρίκνωση να συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που φαίνεται και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Μέχρι στιγμής, το σενάριο πηγαίνει όπως είχαμε προβλέψει, δεν περάσαμε τους 150 διασωληνωμένους και, μάλιστα, χωρίς μέτρα σε αντίθεση με πέρσι το καλοκαίρι άρα πήγε πολύ καλά φέτος και θα συνεχίσει να πηγαίνει έτσι, καθώς υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει τελειώσει η ύφεση αυτής της έξαρσης».

Εντούτοις, ο ίδιος προειδοποίησε για τυχόν νέες παραλλαγές το φθινόπωρο, λέγοντας: «Μέχρι τώρα, λογικά, θα περιμένουμε να δούμε μία υποπαραλλαγή της Όμικρον και μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά».

Αναφορικά με την καταγραφή των θανάτων από/με κορονοϊό, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ανέφερε: «Δεν θα σταματήσει η καταγραφή των θανάτων. Η διαφοροποίηση αυτή που θα γίνει, εξυπηρετεί έναν διπλό στόχο: Η συγκεκριμενοποίηση των θανάτων από κορονοϊό ή με κορονοϊό εξυπηρετεί τον πρώτο στόχο που είναι να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του ιού και, δεύτερον, αυτοί οι υπολογισμοί επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα που έχουν τα φάρμακα και τα εμβόλια. Υπάρχει ένας απώτερος σκοπός σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα».

Τι είπε την έξαρση κρουσμάτων πολιομυελίτιδας στη Μεγάλη Βρετανία

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε και για την έξαρση κρουσμάτων πολιομυελίτιδας στη Μεγάλη Βρετανία, αφού οι έρευνες στα λύματα του Λονδίνου έδειξαν εμφάνιση του ιού της πολιομυελίτιδας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί άρον-άρον ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 1 έως 9 ετών.

Χαρακτηριστικά, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε: «Στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό γιατί τα επίπεδα του παιδικού εμβολιασμού και, συγκεκριμένα, της πολιομυελίτιδας είναι σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα. Στο Λονδίνο, αντίθετα, το παιδικό εμβολιαστικό πρωτόκολλο είναι πολύ πιο χαλαρά σε αντίθεση με την Ελλάδα»

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo