LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|08
2022
10:07

Αναγκαία τα μέτρα στήριξης για το ΚΤΕΛ Ηλείας

Ενίσχυση για την κάλυψη των επιπτώσεων από την υγειονομική και ενεργειακή κρίση - Αναγνώριση ενός υποδειγματικού ρόλου με κοινωνικά χαρακτηριστικά

Διαδοχικές συναντήσεις  για όλα τα επίκαιρα θέματα του ΚΤΕΛ Ηλείας είχε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος,  ο οποίος συναντήθηκε αρχικώς με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Λεωφορείων και ακολούθως με την διοίκηση της Εταιρίας και τους προέδρους τους, Μέγα Στροφύλλα και Αριστοτέλη Οικονομόπουλο αντίστοιχα.

Ο κ. Νικολακόπουλος αφού εξήρε τον κοινωνικό ρόλο του ΚΤΕΛ στα χρόνια της κρίσης συνεχάρη τους συνομιλητές του για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει και τον ιδιαίτερα υποδειγματικό επαγγελματισμό τους. Άκουσε δε με προσοχή τα ζητήματα που του αναφέρθηκαν ώστε να συμβάλει και ο ίδιος όπου είναι δυνατόν στην ανάδειξη και επίλυσή τους.

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν διεξοδικά ήταν η ανάγκη περαιτέρω στήριξης λόγω της απώλειας βασικού εισοδήματος των μελών – εταίρων και εργαζομένων του ΚΤΕΛ από την υγειονομική κρίση. Όπως τονίσθηκε, κατά την πρώτη περίοδο των μέτρων για τον κορωνοϊό, είχε ληφθεί απόφαση για καταβολή αποζημίωσης προς κάλυψη για το χαμένο εισόδημα από το μέτρο των περιορισμένων θέσεων στα λεωφορεία.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει, όπως είπαν οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ, να γίνει και για την δεύτερη φάση εφαρμογής των ίδιων αναγκαίων μέτρων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση του εισοδήματος και οδήγησαν σε σημαντικές οικονομικές αδυναμίες.  Αίτημα που κρίθηκε δικαιολογημένο με βάση και τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στην διάρκεια των δύο συναντήσεων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Στο μεταξύ, τέθηκε και το θέμα των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης, που αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα για το ΚΤΕΛ Ηλείας. Και εδώ επισημάνθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη  στήριξης με ουσιαστικό τρόπο που θα μπορέσει να υποκαταστήσει μεγάλο μέρος της οικονομικής ζημίας από την αύξηση των καυσίμων. Πολύ περισσότερο από την στιγμή  που το ΚΤΕΛ κράτησε υπεύθυνη στάση  με κοινωνική ευαισθησία και κατάφερε να μην μετακυλήσει την επιβάρυνση από μια τέτοια εξέλιξη  στα εισιτήρια των πολιτών κρατώντας «παγωμένες» τις δικές του τιμές.

Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων και ιδιαίτερη αναφορά στις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, κάτι που ευνοεί την Εταιρία και τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ζήτησαν την διατήρηση της μείωσης του ύψους του ΦΠΑ στο 13% , κάτι που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Τέλος  κοινή παραδοχή και στις δύο συναντήσεις ήταν  η θετική εξέλιξη που θα έχει και για το ΚΤΕΛ  η ολοκλήρωση του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πύργου – Πατρών. Είναι κάτι που θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς όπως, η ταχύτητα και η συντόμευση χρόνου άφιξης στους προορισμούς, η σημαντική εξοικονόμηση ενέργεια και άλλων δαπανών συντήρησης κλπ. και βεβαίως η εξυπηρέτηση των επιβατών. 

Δελτίο Τύπου

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor