LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|08
2022
07:52

Υγεία: Στα "μαχαίρια" οι Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας για το ακτινοσκοπικό - Μηνύσεις κατά παντώς υπευθύνου

Άλλη μία διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας με μήλον της Έριδος αυτή τη φορά να είναι το ακτινοσκοπικό μηχάνημα C-Arm. Το αίτημα της αναπληρώτριας διοικήτριας του Γ.Ν Ηλείας Αναστασίας Βασιλείου προκειμένου να μεταφερθεί το μηχάνημα από την Αμαλιάδα στον Πύργο καθώς το αντίστοιχο στην Ν.Μ του Πύργου είχε παρουσιάσει βλάβη άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Η ένταση που προκλήθηκε μάλιστα ήταν τόσο έντονη που τόσο η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας Αλεξία Κοτσαύτη όσο και ο ταμίας Βασίλης Μιχαλόπουλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ανακοίνωσαν ότι ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά.Στόχος αυτής της κίνησης είναι να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες, τόσο της βλάβης που υπέστη το ακτινοσκοπικό μηχάνημα όσο και της επιδιόρθωσής του. 

Αναφερόμενη στο θέμα αυτό η κα Κουτσαύτη σημείωσε ότι: «Σήμερα (σ.σ. χθες) προσκλήθηκαν τα μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, προκειμένου γίνει μία συζήτηση σχετικά με το θέμα που προέκυψε μετά από αίτημα της κας Βασιλείου της αναπληρώτριας διοικήτριας του Γ.Ν Ηλείας, να παραχωρηθεί το μηχάνημα το ακτινοσκοπικό προκειμένου να γίνουν κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο του Πύργου. Το θέμα ξεκίνησε το πρωί με την διοικήτρια που επικοινώνησε τηλεφωνικά, έγινε ένας έλεγχος από πλευράς διοίκησης εδώ πάνω στο χειρουργείο, μιλάμε για ένα ογκώδες μηχάνημα, το οποίο είναι ανέφικτο να μπορέσει να μετακινηθεί. Θα έπρεπε να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, μεταφορική εταιρία, ένας τεχνικός που να μπορεί να λύσει αυτό το μηχάνημα, να γίνει μεταφορά μετά στο νοσοκομείο του Πύργου, ήταν κάτι αδύνατο και πέρα από αυτό θα πρέπει να τεθεί και ένα θέμα, το θέμα της ακτινοπροστασίας. Όπου πάλι η εταιρεία θα έπρεπε να δει πως είναι δυνατόν να φύγει ένα μηχάνημα από τον συγκεκριμένο χώρο και τι βλάβες θα μπορούσαν μετά να γίνουν με αυτή την μεταφορά. Γιατί όπως γνωρίζετε σε αυτά τα μηχανήματα δεν είναι εύκολο να γίνει η μεταφορά τους άρον άρον.

Η διοικήτρια με έγγραφό της, απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και ότι υπάρχει λύση και κατόπιν της τελευταίας επισκέψεις της κας Γκάγκα της αναπληρώτριας υπουργού, ότι θα μπορούσαν ακόμα και χειρουργικά team να μεταφερθούν σε επείγον περιστατικό και να χειρουργήσουν στο εκάστοτε νοσοκομείο, έγινε μία πρόταση ή να επιδιορθωθεί η βλάβη, να γίνει άμεση επικοινωνία με την εταιρεία που το υποστηρίζει και να έρθει κάτω να μιλήσουμε με την εταιρεία να δούμε ποια είναι αυτή η βλάβη. Μέχρι τότε επισημαίνω ότι η εταιρεία δεν είχε καν μεταβεί στο νοσοκομείο του Πύργου προκειμένου να δούμε ποια είναι αυτή η έκταση της βλάβης» επεσήμανε η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε πως

«Τελικά το έγγραφο πήγε στον κ. Καρβέλη, στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στην κα Βασιλείου και προτάθηκε να έρθουν οι γιατροί εδώ και να το χειρουργήσουμε εμείς εδώ στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και να αναλάβει το περιστατικό ο κ. Παπαδόπουλος μαζί με τους νοσηλευτές που είναι στο χειρουργείο οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι και χρόνια η Αμαλιάδα εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο με χειρουργικά περιστατικά και έχουν γνώση. Δεν είναι δηλαδή άπειροι, είναι εξειδικευμένο το προσωπικό. Δεν έγινε κάτι τέτοιο, υπήρξε μία άρνηση από πλευράς της κας Βασιλείου, επικοινώνησε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ από ότι μας είπε και τελικά σήμερα η πρόταση ήταν να μεταφερθεί πάλι το μηχάνημα στον Πύργο. Πριν λίγο όμως ενημερωθήκαμε ότι το μηχάνημα του Πύργου, επιδιορθώθηκε και έτσι μπορούν τα χειρουργεία να γίνουν στον Πύργο». 

Όπως τόνισε επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ Αμαλιάδας σκοπός δεν είναι να υπάρχουν αντιπαραθέσεις καθώς θα πρέπει να υπάρχει μία συνεργασία σε επίπεδο σωματείων, αφού οι στόχοι είναι κοινοί. «…θα πρέπει όμως να σκέφτεται πάρα πολύ πριν στείλει αυτά τα χαρτιά διότι και η Αμαλιάδα είναι εδώ, είναι ένα νοσοκομείο το οποίο έχει αποδείξει την αξία του και την δυναμική του. Μπορεί να δουλέψει και τα χειρουργεία και το προσωπικό και τα μηχανήματα που έχουμε να μην είναι ανενεργά. Ευελπιστούμε να ξεκινήσουν και τα ορθοπεδικά χειρουργεία σε εμάς άμεσα, όπως έχουν δεσμευτεί να γίνει και πέρα από αυτό θα ήθελα να πω ότι μέχρι τώρα υπήρχε μία πολύ καλή συνεργασία σε ό,τι αφορά το θέμα μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας σε επίπεδο διοικήσεων και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και να μην επηρεαζόμαστε από τέτοια γεγονότα. Θα έρθουμε σε άμεση επαφή και με το σωματείο εργαζομένων του Πύργου, προκειμένου να δούμε πως μπορούμε να πορευτούμε σε μία κοινή γραμμή προς όφελος των πολιτών πρωτίστως και δευτερευόντως των εργαζομένων».

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλόπουλος σημείωσε ότι: «θέλω να πω ότι στο σημερινό έκτακτο ΔΣ ομόφωνα αποφασίσαμε αύριο το πρωί να κινηθούμε νομικά πλέον και μέσω δικηγόρου θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να εξεταστούν όλα αυτά που έγιναν σήμερα. Θεωρώ ότι, πρέπει να εξεταστεί όλη η διαδικασία της επισκευής και της βλάβης του μηχανήματος στο νοσοκομείο του Πύργου, αν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες επισκευής του και η θέση και η άποψη η δική μας, είναι ότι είναι μία προσπάθεια ακόμα αποψίλωσης σε αυτό εδώ το νοσοκομείο. Είναι να γελάς όταν βλέπεις απόψεις κάποιων ανθρώπων να υποστηρίζουν ότι κλείνουν την μονάδα τεχνητού νεφρού, επειδή μία νοσηλεύτρια επέστρεψε στη θέση της, προκειμένου να λειτουργήσει η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Είναι αστείο και για να μην το χαρακτηρίσω γελοίο αυτό το θέμα. Θα δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αυτό που γίνεται εδω». 

Όπως ανέφερε επίσης ο κύριος Μιχαλόπουλος, ήδη έχει προταθεί στο σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου του Πύργου, να γίνει μία κοινή συνεδρίαση, καθώς αυτά που ενώνουν τις δυο Νοσηλευτικές Μονάδες είναι πάρα πολλά ενώ αυτά που τις χωρίζουν είναι ανύπαρκτα. Στόχος της συνεδρίασης αυτής όπως συμπλήρωσε είναι «… να ενώσουμε την φωνή μας για το καλό των ανθρώπων της κοινωνίας που ταλαιπωρούνται. Είναι δύο – τρία χρόνια που έχει ξεκινήσει η αποψίλωση, υποβάθμιση και υπολειτουργία του νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Θα ήθελα να βγει ευθέως κάποιος και να μας πει μετά από όλο αυτό που έγινε αν έχει βελτιωθεί η παροχή υγείας στον λαό της Ηλείας. Να βγει υπεύθυνα όμως και να το πει».

Τέλος, ο κ. Μιχαλόπουλος απευθυνόμενος στους πολιτικούς της Ηλείας ζήτησε να παραδειγματιστούν από άλλους βουλευτές που κατάγονται από όμορους νομούς και προσπαθούν με κάθε τρόπο προκειμένου να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της περιοχής τους. «Φέρνω σαν παράδειγμα το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.Ας προσπαθήσουν κι αυτοί, έχουν τον τρόπο μέσα στη Βουλή να αναβαθμίσουν τα νοσοκομεία στην Ηλεία όλα. Όχι μόνο του Πύργου ή της Αμαλιάδας αλλά και της Κρέστενας. Γιατί κι αυτό έχει και ιστορία και προσφορά. Εμείς, αύριο το πρωί θα καταθέσουμε μήνυση, προκειμένου να διερευνηθούν όλα αυτά και να μην επιτραπεί στο μέλλον να γίνει ανάλογη κίνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών