LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|02
2020
13:37

«Στην πείνα δεν μπορείς να αντιμιλήσεις»

(Μένανδρος: «Λιμώ γαρ ουδέν εστιν αντειπείν έπος»)

Του Μάκη Μπαλαούρα

Με αφορμή τη λιποθυμία μαθήτριας από την πείνα, στον τόπο μας, στην Ηλεία, μας δίνεται η αφορμή να συγκρίνουμε, και σε αυτό το πεδίο τη κοινωνική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ:

Τα σχολικά γεύματα δεν είναι «συσσίτια», όπως χλευαστικά έλεγε η ΝΔ, με τους «αρίστους» (ή αριστοκράτες) όταν τα ψηφήσαμε τον Απρίλιο 2016.

Είναι ένα κοινωνικό μέτρο με πολλαπλές θετικές συνέπειες:

α) Στήριξη των παιδιών των φτωχών οικογενειών σωματικά και ψυχικά, για να αισθάνονται (και να μη τους φέρονται) μειονεκτικά απέναντι στους/στις συμμαθητές/τριες τους.

β) Αντιμετώπιση δημογραφικού προβλήματος,

γ) Μειώνει τη σχολική διαρροή.

δ) Υγιεινή διατροφή και όχι ανθυγιεινής του γρήγορου φαγητού (fast food) που οδηγεί στην παιδική παχυσαρκία, όπου τα ελληνόπουλα είναι πρώτα στην Ευρώπη.

ε) Βελτίωση επιδόσεων μαθητών, ενισχύοντας την αλληλεγγύη και συντροφικότητα μεταξύ τους.

στ) Εφαρμόζονται δεκαετίες σε όλη την Ευρώπη. Για παράδειγμα, στη Βρετανία θεσμοθετήθηκε το 1905 και γενικεύτηκε το 1944, στη Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία από το 1946-1948. Στην Ελλάδα μόνο στα αριστοκρατικά ιδιωτικά σχολεία!

2. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που καθιέρωσε στην Ελλάδα τα σχολικά γεύματα, εν μέσω οικονομικής ασφυξίας, η ΝΔ αντί να τα επεκτείνει, έχοντας ένα μαξιλάρι 37 δισ. μειώνει τον προϋπολογισμό, σχεδόν στο μισό, από 73 εκ. που είχαμε εμείς, στα 40 εκ. € για το 2020.

Τα υπόλοιπα, όπως και άλλα, πήγαν στους φίλους της έχοντες και κατέχοντες! Φέτος, τον Φεβρουάριο 2020, δίνουν 111.000 γεύματα, ενώ πέρυσι, τον Φεβρουάριο του 2019 δίναμε 115.000. Επιπλέον, στον προγραμματισμό που είχαμε εξαγγείλει ήταν να φτάσουμε το 2020 στα 185.000 γεύματα, ενώ για το 2021-22 στα 600.000.

«Μέσα στο σκοτάδι συνυπάρχει και η πείνα» (Αισχύλος)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με στοιχεία, δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από την πείνα» Με πολύ θράσος η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της κ. Πέτσα, απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, ότι κάνει «πολιτική μαγκαλιού»!!

Πως αλλιώς να σκεφτούν; Απλώς, «Ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον σκέφτεται», εξαπολύοντας ταυτόχρονα ύβρεις σε νεκρούς.

Επειδή ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη, να θυμίσουμε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ υπήρξαν νεκροί από αναθυμιάσεις, προσπαθώντας να ζεσταθούν όταν, με υπουργό τότε τον κ. Μητσοτάκη, είχε κόψει σε 100.000 νοικοκυριά το ηλεκτρικό ρεύμα που εμείς ξανασυνδέσαμε με το κοινωνικό τιμολόγιο. Ας αφουγκραστούν, έστω λίγο, τον Αισχύλο «Σκότω λιμός ξύνοικος»...

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Coffee Berry