LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|03
2021
18:55

Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δράση προσφοράς και αγάπης εν όψει του Πάσχα

Ξεκινά από Τετάρτη 31 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στα πλαίσια των δράσεων στήριξης των οικονομικά αδύναμων μεμονωμένων ατόμων και οικογενειών ενόψει του Πάσχα.

Η καινούρια δράση αφορά στην προμήθεια βασικών ειδών διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω διατακτικών (επιταγές) που θα μοιραστούν από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας. Οι δημότες που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται σε συγκεκριμένα κρεοπωλεία και παντοπωλεία (mini markets) του Δήμου μας, που έχουν ορισθεί για τη δράση αυτή. Επιδεικνύοντας τις επιταγές θα μπορούν να προμηθευτούν ο, τι χρειάζονται σύμφωνα με την αναγραφόμενη  αξία της επιταγής. Από τα προϊόντα επιλογής τους εξαιρούνται τσιγάρα, καπνός και αλκοολούχα ποτά. 

Georgiopoulos 3small

Για τη νέα αυτή δράση ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήλωσε: «Η αλληλεγγύη προς τους δημότες μας εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επιβίωσή τους είναι μια πράξη ευθύνης για τη Δημοτική μας Αρχή. Ανάμεσα στις πολλές πρωτοβουλίες στήριξης που έχουμε ήδη αναλάβει για τους δημότες μας αυτούς, φροντίζουμε τώρα ώστε το Πάσχα να γιορτάσουν ανθρώπινα και αξιοπρεπώς. Αυτή είναι η ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης που μπορούμε να προσφέρουμε, μέσα στην οικονομική στενότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας».

Roi AntonopoulouSmall

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Ρόη Αντωνοπούλου υπογραμμίζει: «Η δράση αυτή έχει στόχο να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να υπάρξει συνδημότης μας χωρίς τα απαραίτητα στο γιορτινό του τραπέζι. Για το λόγο αυτό οι Δημότες που επιθυμούν να ενταχθούν στην εν λόγω δράση καλούνται να υποβάλουν αίτηση με την προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών:

 • Αίτηση
 • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου διμήνου για τους Έλληνες και του τελευταίου εξαμήνου για τους Αλλοδαπούς και μεταφρασμένο)
 • Ατομικό Εκκαθαριστικό Εφορίας, Φορολογική Δήλωση Ε1, καθώς και το Ε9 φορολογικού έτους 2019
 • Βεβαίωση Ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας
 • Πιστοποιητικό αναπηρίας από αρμόδια Υγειονομική επιτροπή ή ΚΕΠΑ σε περίπτωση ΑμεΑ σε ισχύ ή πρωτόκολλο κατάθεσης συνέχισης αναπηρίας σε περίπτωση λήξης (φωτοτυπία)
 • Πρόσφατο Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ (φωτοτυπία)
 • Φωτοτυπία Διαζευκτηρίου (σε περίπτωση διαζυγίου)
 • Υπεύθυνη Δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σε περίπτωση Διάστασης (εκτός αν φαίνεται στην διορθωμένη ατομική φορολογική δήλωση)

        Σημειώνεται ότι:

 • Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά την 31/03/2021 και διαρκεί έως την 09/04/2021. Η υποβολή των αιτήσεων και παραλαβή των δικαιολογητικών θα γίνουν με ηλεκτρονική μορφή στο e-mail της υπηρεσίας μας: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση του covid-19, αλλά και με φυσική παρουσία στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
 • Η αξιολόγηση των αιτήσεων των δυνητικά ωφελουμένων θα πραγματοποιηθεί από τριμελή επιτροπή και οι τελικοί δικαιούχοι θα προκύψουν ύστερα από μοριοδότηση βάσει οικονομικών κριτηρίων. Εισοδηματικά όρια σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι: Το εισόδημα του δικαιούχου (μονοπρόσωπο νοικοκυριό) να μην ξεπερνά τις 4.917 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 50% για τη σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως 24 ετών και 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Το έντυπο της αίτησης θα αναρτηθεί μαζί με τα δικαιολογητικά στο site του Δήμου: www.arxaiaolympia.gov.gr.   

Πληροφορίες

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια)

Τηλέφωνο: 2624022549- Εσωτ.:151

Κέντρο Κοινότητας

Τηλέφωνο: 2624022549- Εσωτ.: 5

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

andredaki 400x600