LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|08
2022
13:57

Γαύδος: Κλείνει το δημοτικό σχολείο – Ούτε Γυμνάσιο στο νησί λόγω έλλειψης μαθητών

Κλείνει το δημοτικό σχολείο στη Γαύδο λόγω έλλειψης μαθητών. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, απαντά γιατί είναι αδύνατη η ίδρυση ενός τμήματος Γυμνασίου στο νησί μόνο για δύο μαθητές.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει το καθολικό αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού για δημιουργία Γυμνασίου προκειμένου η οικογένεια με τρία παιδία που υπάρχει σε αυτό να μην χωριστεί και εγκαταλείψει το νησί. Ήδη η μητέρα αναγκάζεται να μετοικήσει στην Κρήτη μαζί και με το 3ο παιδί της οικογένειας που είναι στο νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω τον αγρότη πατέρα. Ο κ. Κόπτσης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι αδύνατη η δημιουργία ενός μόνο τμήματος Γυμνασίου στο νησί.

Όπως είπε ο ίδιος, «απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί γιατί υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας» δήλωσε ο κ. Κόπτσης τονίζοντας ότι δεν μπορούν να παραλειφθούν μαθήματα γιατί καταστρατηγείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το καταστατικό. Όπως δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας θα είναι αμφίβολο να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και ακόμα και αν βρεθούν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

«Έχουμε πάρα πολλές παραμεθόριες περιοχές. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση και δυνατότητα κάλυψης όλων», υποστήριξε ο κ. Κόπτσης.

Συμπληρωματικά δήλωσε ότι «ως Πολιτεία κάνουμε τα πάντα. Σε νησιωτικές περιοχές με τόσα λίγα παιδιά είναι αδύνατο. Όπου υπάρχουν τέτοια ζητήματα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους ψάχνουμε λύσεις για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια».

Λιγότεροι από 5 μαθητές σε 79 δημοτικά και 267 νηπιαγωγεία

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση στη Γαύδο πέρυσι φοιτούσαν δύο μαθητές στο νηπιαγωγείο και δύο μαθητές στο δημοτικό. «Εμείς στείλαμε μία νηπιαγωγό και μια δασκάλα» είπε ενώ αναφερόμενος στην φετινή χρονιά δήλωσε ότι «θα υπάρχει μόνο ένας μαθητής στο νηπιαγωγείο. Στο Γυμνάσιο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά που καθιστούν τη λειτουργία ενός γυμνασίου άκρως προβληματική έως αδύνατη... Δεν είναι τυχαίο ότι 79 δημοτικά και 267 νηπιαγωγεία λειτουργούν με λιγότερους από πέντε μαθητές». Και όπως συμπλήρωσε, στο υπουργείο Παιδείας κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν εκπαίδευση στον τελευταίο μαθητή της χώρας.

Θα πάει εξαιρετικά καλά η χρονιά

Ο κ. Κόπτσης αναφέρθηκε επίσης και στο πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία διευκρινίζοντας ότι στο υπουργείο Παιδείας είναι καθόλα έτοιμοι λέγοντας ότι «αναλαμβάνουν υπηρεσία σε λίγο όλοι, τα ωρολόγια προγράμματα είναι έτοιμα για τις 12 Σεπτεμβρίου που παρουσιάζονται οι μαθητές».

Όσον αφορά την πλήρωση των κενών θέσεων ανέφερε ότι «έχουμε προσλάβει έναν σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών. Θα πάει εξαιρετικά καλά η χρονιά».

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω της συνέχισης της πανδημίας δήλωσε ότι αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πηγή: cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ