LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|04
2022
16:45

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 43η Έκθεση International Tourism Fair IFT 2022 στο Βελιγράδι 

Κοροβέσης: Ο τουρισμός θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην ΠΔΕ στην μεταcovid εποχή

Στην 43η Εκθεση International Tourism Fair  IFT 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 24 ως τις 27 Μαρτίου 2022, το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της Σερβίας και της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους, η πολυαναμενόμενη  43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού,  είχε ως στόχο την ανάκαμψη και ανανέωση του τουριστικού κλίματος, καθώς και την προώθηση τάσεων και καινοτομιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την μεγάλη γιορτή του Τουρισμού, καθώς κεντρικός της στόχος κατά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης τουριστικής προβολής της,  είναι η ενημέρωση της Σερβικής αγοράς και του διεθνούς κοινού, για να περάσει το μήνυμα ότι η Δυτική Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή και ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο περίπτερό της, η Π.Δ.Ε. υποδέχτηκε πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού και επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στη Δυτική Ελλάδα. Ενδεικτικά, προβλήθηκαν τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της περιοχής και κάθε δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στη Δυτική Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

pde ekthesi veligradi 2

Στην 43η Έκθεση International Tourism Fair 2022, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν, ο Γενικός Διευθυντής ΠΔΕ,Χρήστος Παπασημακόπουλος, η Επικεφαλής Γραφείου Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά και το στέλεχος του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Γιάννης Σύψας.Στην Έκθεση επίσης παρευρέθηκε ο Έλληνας Πρέσβης, Γεώργιος Διακοφωτάκης και  η υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής της Ελλάδας για τις χώρες της Σερβίας, Σλοβενία & Κροατία, Αγγέλα Βαρελά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Νίκος Κοροβέσης επισήμανε τα εξής:  «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σταθερά βήματα, προσανατολισμό και στρατηγικό σχεδιασμό αναδεικνύει την πραγματική της ταυτότητα προωθώντας το «Olympian land», την «Ολυμπιακή γη» με επίκεντρο τον παγκοσμίου φήμης ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, κτίζοντας το νέο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας, το οποίο ταξιδεύουμε σε όλες τις μεγάλες διεθνούς κύρους  εκθέσεις τουρισμού. Απώτερος στόχος μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό και μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας να βγει ξανά στο διεθνές προσκήνιο. Παράλληλα με την συμμετοχή μας αυτή, επιτυγχάνουμε την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προβολή των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας μας, με στόχο να αποτελέσει έναν 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσφέρει πλέον υψηλές υπηρεσίες τουρισμού στους επισκέπτες της , καθώς οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης, καταβάλλουν συνεχώς πολύ μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν ψηλά τον πήχη. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο μόνιμης οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της περιοχής μας, ένα εργαλείο πολλαπλής ισχύος σε πολλά θεματικά τουριστικά πεδία, γιατί  η ανάπτυξη του τουρισμού έχει μεγάλο αντίκτυπο και σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Βεβαίως, για την πλήρη ανάκαμψη του μεταπανδημικού τουρισμού είναι απαραίτητος ο καθορισμός νέων μηχανισμών, γιατί έχουν αλλάξει και οι συνθήκες στις οποίες ζούμε, εργαζόμαστε και ταξιδεύουμε. Όμως ο τουρισμός έχει επιδείξει μια εξαιρετική προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες και ευελπιστούμε ότι θα έχει κυρίαρχο ρόλο στην μετά covid εποχή».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ