LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|06
2022
10:35

Ενημέρωση των δημοτών για τη διέλευση αγωγού east med - Διαρκής παρακολούθηση του έργου από το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σάκης Μπαλιούκος: «Λόγω εποχής το έργο του αγωγού θεωρείται κρίσιμο και όπως όλα δείχνουν γίνεται πραγματικότητα»

Αντικείμενο διαρκούς παρακολούθησης αλλά και ενημέρωσης των δημοτών, αποτελεί στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου EAST MED, που θα διέλθει από την περιοχή.

Ήδη εκ μέρους του Δήμου ορίστηκαν χώροι παρακολούθησης στις Δημοτικές Ενότητες Ανδριτσαίνης και Κρεστένων, ενώ εκ μέρους της εταιρίας που θα υλοποιήσει το έργο, Ποσειδών Α.Ε. (IGI Poseidon S.A.), ορίστηκε ως κέντρο της περιοχής παρέμβασης (κτηματογράφηση) το δημαρχείο του πρώην δήμου Αλιφείρας, στην Καλλιθέα.

«Προς το παρόν έχουμε ορίσει διοικητικό προσωπικό που θα παρακολουθεί την πορεία των εργασιών που πρέπει να ακολουθηθούν και στόχος μας είναι να μην μείνει κανένας πολίτης ανημέρωτος, για να δουν από που διέρχεται αυτό το σημαντικό έργο, αλλά και τι ενδεχόμενη ζημιά θα κάνει όπως και ανατροπή πιθανών σχεδίων σε δραστηριότητες, που έχουν κατά νου ν’ αναπτύξουν στις ιδιοκτησίες τους. Εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά γύρω από την υλοποίηση του έργου, το οποίο άλλωστε είναι κάτι που λόγω εποχής θεωρείται κρίσιμο και απαραίτητο και που όπως όλα δείχνουν γίνεται πραγματικότητα» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος.

xarris east med andr

Στο πλαίσιο της υπό εκπόνηση κτηματολογικής μελέτης για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου, ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες έως και 24/06/2022, με ωράριο λειτουργίας 09:00 π.μ με 3:00 μ.μ. Εν συνεχεία θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση απευθείας στα γραφεία της αναδόχου εταιρίας.

Το χερσαίο τμήμα του έργου στην Ελλάδα αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του EastMed και των συνοδευτικών αυτού εγκαταστάσεων, ο οποίος εκτείνεται, υπογείως, σε μήκος περίπου 555 χιλιομέτρων (συμπεριλαμβανομένου του κλάδου του αγωγού προς Μεγαλόπολη προκειμένου να συνδεθεί στο εθνικό δίκτυο).

Τα διορθωμένα Κτηματολογικά Στοιχεία (Κτηματολογικά Διαγράμματα και Πίνακες) θα αναρτηθούν στα ίδια γραφεία κτηματογράφησης σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εκ νέου, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να ελέγξουν την ορθότητά τους και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις ή συμπληρωματικά στοιχεία.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών