IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

12|07
2022
09:45

Πάτρα - Αποκάλυψη από τον γιατρό της Τζωρτζίνας: «Είχα προειδοποιήσει τον Μάνο ότι έβλεπα εγκληματική ενέργεια»

Σε νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτραςπροχώρησε ο γιατρός της Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης σε διαδικτυακή εκπομπή στο Twitter, στην οποία ήταν καλεσμένος. Ο κ. Ηλιάδης είχε προειδοποιήσει -όπως δήλωσε- τον Μάνο Δασκαλάκη ότι είχε υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια που προκάλεσε τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας από την Πάτρα, σύμφωνα με το pelop.gr. Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Ηλιάδης μιλούσε από τότε για «σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου», γι αυτό και στη συνέχεια της ομιλίας του κατηγόρησε και την Ψυχιατρική Κλινική ότι δεν ανταποκρίθηκε, ως έπρεπε στις εκκλήσεις του.

Για τον Μάνο είπε: «Έχω ένα παράπονο, το μεγάλο παράπονο μου είναι από τον πατέρα της Τζωρτζίνας. Νομίζω ότι μετά από πολλές πολύωρες συζητήσεις που έκανα με τον συγκεκριμένο, εκτός από τη μητέρα, γνώριζε πολλά πράγματα και να σας πω ότι ήταν ενήμερος πως είχα σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Το παράπονό μου λοιπόν είναι, ότι αυτός ο πατέρας δεν με προσέγγισε, ενώ η πόρτα μου ήταν ανοιχτή. Ήμουν πάντα με το χαμόγελο.

Ήμουν πάντα εκεί. Δεν ήρθε ποτέ, δεν το επιδίωξε, αντίθετα με παραπλάνησαν, με παραπλάνησαν μέσα σε μια ψεύτικη εικόνα! Νομίζω, ότι με κοροϊδεύανε και κοροϊδεύανε και την εντατική, άρα τον ιερό χώρο της εντατικής που σώζονται εκεί παιδιά, δεν τον σεβάστηκαν. Ο πατέρας θα μπορούσε να έρθει μεμονωμένα να μου πει, κύριε Ηλιάδη, ξέρετε, υπάρχει κάτι; Κάτι για την αιτία; Ποτέ, μα ποτέ δεν άνοιξε αυτό το θέμα. Αντίθετα, νομίζω ότι οι συζητήσεις που γίνονται ήταν σε επίπεδο ψεύδους. Και το άλλο παράπονο το μεγάλο, ναι να σας πω, ξέρετε όταν έρχεται ένα παιδάκι στην εντατική γίνεται χαμός έξω από τη μονάδα έρχονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες να ρωτήσουν.

Όμως στην περίπτωση αυτή κανένας συγγενής, είτε αυτός λέγεται γιαγιά, είτε παππούς. Μα ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε να μου πει, κύριε σας παρακαλώ πείτε μας λίγο τι γίνεται. Μπορούμε να μπούμε να το δούμε λίγο το παιδί, πείτε μας κάτι».

Το δέσιμο με την Τζωρτζίνα

Ο Ανδρέας Ηλιάδης αναφέρθηκε και στο δέσιμο το δικό του αλλά και των συναδέλφων: «Μπορώ να σας πω γι αυτό κάτι μου έρχεται στο μυαλό; Μια από τις νοσηλεύτριες μας που τις έκανε κοτσιδάκια στα μαλλιά. Δεν θα το ξεχάσω. Έφτιαχνε τα μαλλάκια της με τις νοσηλεύτριες που της έβαζαν μουσική να ακούει.Ξέρετε αυτά τα παιδάκια, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες, θέλουν αρκετό χρόνο να ανοίξουν, να ξεκλειδώσουν κάποια πράγματα. Εδώ δεν δώσαμε χρόνο στη Τζωρτζίνα, γιατί δυστυχώς έφυγε».

Είχαμε ειδοποιήσει τις Αρχές – Ευθύνες στην Ψυχιατρική

Ο κ. Ηλιάδης στην διάρκεια της συζήτησης επανέλαβε και όσα είχε πει σε σχέση με την κλήση σε Αρχές και Υπηρεσίες να παρέμβουν. Τον Απρίλιο του 2021. «Το έχω πει και δημόσια και δεν εισακούστηκα. Δεν ξέρω αν μπορούσα βέβαια να εισακουστώ, γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η καρδιακή αναπομπή αυτή καθ’ εαυτή δεν είναι πράξη κακοποίησης ή κακοποιητική ενέργεια ή υπόνοια. Οποιασδήποτε μορφής βεβαίως κακοποίησης, η καρδιακή ανακοπή να σας υπενθυμίσω ότι είναι μία παθολογική κατάσταση, η οποία συνήθως θεραπεύεται από τις ομάδες των νοσηλευτών και των γιατρών που γνωρίζουν! Εδώ δεν δώσαμε χρόνο στη Τζωρτζίνα, γιατί δυστυχώς έφυγε. Ομως δεν της δώσαμε το δικαίωμα να αναπτύξει την δυναμική της, εγώ πάντα ελπίζω, βεβαίως εγώ να ξέρετε ότι έλεγα στους γονείς, ότι ελπίζω, παρ’ όλα όσα συνέβαιναν. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολη η κατάσταση και το παιχνίδι ήταν από την αρχή προδομένο. Πιστεύω ειλικρινά, πιστεύω ότι είχε δυναμική βελτίωση της ζωής της και σας το λέω τώρα μετά από τόσο καιρό! Είχαμε μιλήσει με την Ψυχιατρική Κλινική. Δυστυχώς δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Θα έπρεπε να υπήρχε μία πιο άμεση αντίδραση από την Ψυχιατρική. Οπως και από τις άλλες Αρχές. Η Τζωρτζίνα θα είχε σωθεί».

Για τα βίντεο που έγραφε η Ρούλα

Σε σχέση με τα βίντεο που κατέγραφε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο διευθυντής της ΜΕΘ δήλωσε, πως είναι κάτι που συνηθίζεται στο εξωτερικό. «Καταγράψαμε με πολύ μεγάλη προσοχή εκείνες τις τελευταίες μέρες, που σίγουρα όλοι γνωρίζετε, ό,τι συνέβαινε στην εντατική, την προσέξαμε πάρα πολύ και δεν υπήρχε το παραμικρό. Το βίντεο αλλά και όσα κάναμε εμείς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όμως φαντάζομαι και από την ανακρίτρια και από τις υπηρεσίες και είμαστε στη διάθεση σίγουρα της ανακρίτριας να πούμε ακριβώς τη γνώμη μας, ότι είχαμε αποκλείσει την πιθανότητα να πεθάνει η Τζωρτζίνα, τουλάχιστον από καρδιά. Σε σχέση με το πρόβλημα στην αναπνοή, δεν το είπαμε ποτέ, και το λέω, γιατί υπάρχει μία αναφορά από την οικογένεια ότι πιθανόν να υπήρχε πρόβλημα στην αναπνοή του κοριτσιού».

Η συνεργασία με την Ρούλα Πισπιρίγκου

Για την συνεργασία του με την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Συνεργαστήκαμε με τη μητέρα μέχρι και το Γενάρη. Βεβαίως, μην ξεχνάτε ότι η μονάδα έκανε την περιποίηση της γαστροστομίας, τις δυνάμεις, τις οδηγίες των φαρμάκων. Ημασταν εκεί για την Τζωρτζίνα, αλλά αυτό πρέπει να το πούμε, ότι ακολουθούσε κατά γράμμα τις συστάσεις μας. Αυτό πρέπει να το πω. Σήμερα δεν είμαι εδώ για να πω ότι τα έκανα όλα καλά. Σίγουρα μπορώ να γίνω καλύτερος. Σίγουρα μπορούν να γίνουμε καλύτεροι.

Ζητώ συγνώμη αν στεναχώρησα κόσμο, γιατί σίγουρα με βασανίζει αυτό πολλές φορές, γιατί υπάρχει κόσμος που λέει π.χ. ότι ήξερα και δεν μίλαγα. Νομίζω όμως, όσο και να προσπάθησα, ξέρετε, δεν μπορεί ένας άνθρωπος σε αυτή την περίπλοκη ιστορία να έκανε κάτι και να σας υπενθυμίσω, χωρίς να θέλω να βγάλω τον εαυτό μου απ’ έξω. Οταν η δική μας η ομάδα είχε εμπλακεί με την περίπτωση αυτή είχε τελειώσει το δράμα. Είχε τελειώσει το δράμα. Αυτά ήθελα να σας πω!».

«Ειδοποίησα εγγράφως την Αστυνομία για κακοποίηση και δεν με άκουσαν»

Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας θα έχει τις επόμενες μέρες ο Ανδρέας Ηλιάδης. Στόχος του διευθυντή της ΜΕΘ να αλλάξει το πρωτόκολλο και φυσικά να μπορέσουν και οι γιατροί που αντιλαμβάνονται πως υπάρχει ζήτημα κακοποίησης να παρεμβαίνουν εύκολα στις Αρχές, χωρίς να αντμετωπίζουν τον φόβο μηνύσεων κ.λ.π. Είπε ο κ. Ηλιάδης: «Δεν έχουμε πρωτόκολλο το οποίο θα μας θα οδηγήσει σωστά και να δώσουμε στοιχεία χωρίς φόβο. Ξέρετε, δεν έχει σημασία εάν κάποιος από μας είναι καλύτερος ή λιγότερο καλύτερος; Νομίζω ότι εάν μπορούμε, αν θέλουμε, μπορούμε να λειτουργούμε βάσει ενός συγκεκριμένου πρωτοκόλλου με αποτέλεσμα. Και μόνο που θα οδηγείται ένα περιστατικό σύμφωνα με πρωτόκολλο σε μια υπηρεσία, τότε τα πράγματα θα βελτιωθούν! Αυτό ήταν το αδύνατο σημείο που νομίζω ότι μας ξέφυγε στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας» δήλωσε ο γνωστός γιατρός.

Και συνέχισε κάνοντας μία αποκάλυψη: «Πιστέψτε με, όμως, έχω κι άλλες φορές ενεργήσει και με παράπονο θα σας το πω και είναι η πρώτη φορά που το λέω δημόσια. Εχω επισκεφθεί πριν από λίγο καιρό σε μια παρόμοια περίπτωση την Αστυνομική Διεύθυνση και ενημέρωσα εγγράφως για μια περίπτωση πολύ δύσκολη που αφορούσε κακοποίηση παιδιού, αλλά δεν κατάφερα. Δεν κατάφερα πραγματικά να δώσω συνέχεια. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι μετά την περίπτωση της μικρής Τζωρτζίνας θα αλλάξουν τα πράγματα. Θέλουμε πραγματικά να κάνουμε την αλλαγή».

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Στασινόπουλος - Fruit & Salad

ΜΠΡΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ