LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|07
2022
20:10

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, σε εργασίες καθαρισμού και συντήρησης ποταμών και χειμάρρων

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης ποταμών και χειμάρρων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης όπου πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου, λόγω και της υπερχείλισης του Βέργα ποταμού, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία στο Καπελέτο και στο Κουρτέσι, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα αντίστοιχες εργασίες.

Στον Βέργα προβλέπονται εργασίες καθαρισμού – συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, σε μήκος 6,3 χιλιομέτρων, με στόχο την διασφάλιση διατήρησης της παροχετευτικής ικανότητας του, καθώς επίσης την ομαλή συλλογή των υδάτων επιφανειακής απορροής και την αποτελεσματική διόδευση τους προς άλλους φυσικούς αποδέκτες. Ειδικότερα, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται σημειακές παρεμβάσεις για την «σφράγιση» των κατεστραμμένων αναχωμάτων του ποταμού, τα οποία έσπασαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων τον Νοέμβριο του 2021. Με την ολοκλήρωση αυτών των παρεμβάσεων και αποκαταστάσεων, θα συνεχιστούν οι εργασίες καθαρισμού, καθώς ο εν λόγω ποταμός γίνεται αποδέκτης παραπόταμων και άλλων δευτερευόντων υδατορεμάτων, με συνέπεια η ομαλή συλλογή τους και η διόδευσή τους προς την θάλασσα να αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Ο Βέργας, είναι ανάμεσα στους 20 κύριους ποταμούς και χειμάρρους της Π.Ε Ηλείας, στους οποίους εκτελούνται - και πρόκειται να εκτελεστούν και στην πορεία - αντίστοιχες εργασίες.

Πρόκειται για εργασίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα συντήρησης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Ηλεία - αντίστοιχου εύρους των οποίων είχαν να εκτελεστούν αρκετά χρόνια - με στόχο την αποφυγή/μετριασμό των πλημμυρικών φαινομένων.

Σε σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων

Ο κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε επίσης τις Τ.Κ Καπελέτου και Κουρτεσίου, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και τους προέδρους των Τ.Κ Θεόδωρο Καλύβα και Ειρήνη Κομπορόζου αντίστοιχα, επισκέφθηκαν περιοχές και σημεία όπου απαιτούνται εργασίες καθαρισμού σε παραπόταμους, χειμμάρους και ρέματα, προκειμένου να προγραμματιστούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, οι οποίες θα εκτελεστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για παρεμβάσεις θωράκισης των οικισμών και των παραποτάμιων περιοχών και καλλιεργειών από πλημμυρικά φαινόμενα, που εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της Π.Ε Ηλείας για τη νέα αντιπλημμυρική περίοδο.

Επιπρόσθετα, ο κ.Γιαννόπουλος μετέβη και σε αγροτικές περιοχές του ίδιου δήμου, όπου παρουσία του Προέδρου του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστου Παλαιολόγου και αγροτών, πραγματοποίησαν αυτοψία σε σημεία κοντά στις αποστραγγιστικές τάφρους 23Τ και 24Τ, στις οποίες απαιτούνται εργασίες καθαρισμού, συντήρησης αλλά και διευθετήσεις, καθώς και οι δυο εξυπηρετούν δευτερεύουσες τάφρους της περιοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή διόδευση των υδάτων στους φυσικούς αποδέκτες και να προστατευτούν οι καλλιέργειες. 

giannopoulos xeim 2

giannopoulos xeim 3.

giannopoulos xeim 4

giannopoulos xeim 5

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ