LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|08
2022
06:32

Ηλεία: Δεν "κόβουν" πουθενά οι απατεώνες που κάνουν αφαίμαξη σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Ανυπεράσπιστοί είναι οι πολίτες απέναντι στη μάστιγα των απατεώνων που "εισβάλουν" στους τραπεζικούς λογαριασμούς χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους και τους αδειάζουν.

Το χειρότερο είναι πως ακόμα και στην περίπτωση που γίνει άμεσα αντιληπτή από το θύμα μια τέτοια ενέργεια, οι τράπεζες σπάνια μπορούν να φανούν αποτελεσματικές και να σταματήσουν την "αφαίμαξη" αυτή των λογαριασμών την ώρα που συμβαίνει.

Οι περιπτώσεις εξαπάτησης στο νομό Ηλείας είναι πολλές και πρόσφατα στην περιοχή της Αμαλιάδας με πολύ μεγάλα ποσά.

Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας ενημερώνουν συνέχεια τα μέλη τους για τέτοιες ενέργειες, προκειμένου να είναι υποψιασμένοι, καθώς οι πρακτικές προσέγγισης των υποψήφιων θυμάτων από τους απατεώνες ποικίλουν.

Χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ενημέρωσε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους του και τους καταναλωτές, σχετικά με μια νέα περίπτωση εξαπάτησης.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στα social media

"Επικοινωνεί κάποιος από τα παραπάνω τηλέφωνα 6945547832 καί 6942321601 και λέει ότι θέλει να ψωνίσει μια ραπτομηχανή καί γενικά κάτι εμπόρευμα και σας στέλνει ενα email και σας καθοδηγεί να το ανοίξετε και να πατήσετε σε εναν σύνδεσμο, ώστε να σας μεταφέρει τα λεφτά στο λογαριασμό σας.
 
Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί είναι απατεώνας και το έχει κάνει ήδη σε 5 μαγαζιά SINGER.
 
Μην ανοίξετε το email και φυσικά ΜΗΝ πατήσετε πάνω στο Link.
 
Θα χακάρει το τραπεζικό σας λογαριασμό και θα σας πάρει τα διαθέσιμα υπόλοιπα που έχετε μέσα.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας"ανέφερε ο κ. Ξανθούλης.
 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθούλης στο ilialive.gr "... προχθές το απόγευμα με πήρε κάποιος, ο οποίος ζητούσε κάποια ανταλλακτικά Singer και γενικότερα ανταλλακτικά και μου λέει να έρθει η γυναίκα μου να τα πάρει κι εγώ θα καταθέσω τα χρήματα. Εγώ υποψιασμένος, κατάλαβα τι συμβαίνει και το συνέχισα για να δω την διαδικασία. Του είπα πόσο κοστίζουν τα ανταλλακτικά μου λέει θα σου καταθέσω τα χρήματα, αλλά επειδή είναι τράπεζα του εξωτερικού, θα σου στείλω εγώ ένα μήνυμα στο κινητό και απλώς θα κάνεις στον σύνδεσμο μία αποδοχή, για να μεταφερθούν τα χρήματα αμέσως. Εκεί σταμάτησα και ενημέρωσα την εταιρεία της Singer - γιατί είμαι και αντιπρόσωπος - η οποία με ενημέρωσε μετά ότι άλλα πέντε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης. Χθες μετά την δική μου ανάρτηση, με πήραν τηλέφωνο πάνω από πέντε επαγγελματίες, οι οποίοι μου είπαν ότι παραλίγο να πέσουν θύματα απάτης. Θα ζητήσω από τους συναδέλφους, να δείχνουν πολύ μεγάλη προσοχή. Καμιά τράπεζα και κανένας οργανισμός δεν στέλνει ποτέ να κάνεις επιβεβαίωση για να πάρεις χρήματα. Να μην ανοίγουν ποτέ υπόπτους συνδέσμους. Και όποιος ζητάει να καταθέσει λεφτά για να του δώσουν πράγματα, θα πρέπει πρώτα να δουν τα λεφτά στο λογαριασμό και μετά. Δεν πατάμε link, δεν πατάμε τίποτα. Η αστυνομία είναι ενήμερη γι’ αυτό…" δήλωσε...
 


Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ