LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|09
2022
06:22

Ηλεία: Προτεραιότητα η αντιπλημμυρική θωράκιση - Αυτοψία Φαρμάκη σε παρεμβάσεις

Επίσκεψη σε περιοχές της ΠΕ Ηλείας που εκτελούνται έργα πραγματοποίησε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών, δίνοντας έμφαση σε περιοχές που, κατά το παρελθόν, έχουν δοκιμαστεί από πυρκαγιές ή ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αρχικά ο κ. Φαρμάκης, παρουσία και του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου,  ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών στην είσοδο του Πύργου, όπου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου έως και τον κόμβο της οδού Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε ενεργές εργολαβίες στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται για να θωρακιστούν οικισμοί, υποδομές και αγροτικές καλλιέργειες από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

erga pde 2

Ειδικότερα, βρέθηκε στον Αλφειό και συγκεκριμένα στη θέση Ράσσα, όπου συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύση Μπαλιούκο. Στην περιοχή  εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης αλλά  και αποτροπής βλαβών σε σημεία που θεωρήθηκαν επικίνδυνα μετά τις πυρκαγιές της περιόδου 2020-21. Αντίστοιχα, εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά εκτελούνται στα όρια με την Αρχαία Ολυμπία, για τις οποίες ενημερώθηκαν και οι Πρόεδροι των παραποτάμιων Τοπικών Κοινοτήτων.

«Στον Αλφειό εκτελούνται εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 10 εκατ. ευρώ αποτέλεσμα της μεγάλης και σθεναρής  διεκδίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά της περυσινές πυρκαγιές και την ανάγκη που δημιουργήθηκε για επείγουσες παρεμβάσεις, δεδομένου ότι στον Αλφειό καταλήγουν πολλοί χείμαρροι και ρέματα, ενώ παράλληλα διέρχεται ανάμεσα από τους Δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Στόχος μας είναι να θωρακίσουμε όσο αυτό είναι εφικτό περιοχές που έχουν δοκιμαστεί από πυρκαγιές και θεωρούνται ευάλωτες»  ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης, επισημαίνοντας ότι με ένα σύνολο εργολαβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Π.Ε. Ηλείας, αντιπλημμυρικά και οδοποιίας, επιδιώκεται η αναβάθμιση των υποδομών για την ασφάλεια των πολιτών και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Ακολούθησαν επισκέψεις σε άλλα αντιπλημμυρικά έργα και συγκεκριμένα στον ποταμό Βέργα στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, όπου υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη. Επίσης, στη Ζαχάρω στον ποταμό Ακίδα, αλλά και στο Γεφύρι Σχίνων, που ξεκίνησε νέο έργο για την αποκατάσταση βλαβών από βροχοπτώσεις, καθώς επίσης και σε άλλες εργολαβίες αναβάθμισης των οδικών αξόνων της Π.Ε. Ηλείας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο, αντιδημάρχους και συνεργάτες του.

erga pde 3

«Η Ηλεία, όπως και συνολικά η Δυτική Ελλάδα, αλλάζει. Ένα μεγάλο σύνολο μικρών και μεγάλων έργων που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στη θωράκιση της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δίνουμε έναν αγώνα για να καλύψουμε τα χρόνια της εγκατάλειψης και να ξαναδώσουμε στις Περιφερειακές μας Ενότητες, αυτά που τους αξίζουν. Η Ηλεία κερδίζει πλέον αυτά που δικαιούται και αναδεικνύει την μεγάλη της δυναμική ως πόλος έλξης επισκεπτών αλλά και ως περιοχή υψηλής παραγωγικής έντασης. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι να δούμε τον τόπο μας να γίνεται όπως μας αξίζει…» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης. 

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Έργων και Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Πολιτισμού και Τουρισμού Νικος Κοροβέσης, Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.

erga pde 4

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος μιλώντας για τις παρεμβάσεις που γίνονται στην είσοδο του Πύργου τόνισε πως "... ένα σημαντικό έργο που το περίμενε διακαώς τόσο η πόλη του Πύργου όσο και η ευρύτερη περιοχή είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό είναι και το ενθαρρυντικό, γιατί όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη εργολαβία είχε κολλήσει εδώ και αρκετό καιρό εξαιτίας κάποιων γραφειοκρατικών θεμάτων καθώς και της γενικότερης δικαστικής εμπλοκής. Η εργολαβία αυτή περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες που αφορούν κυρίως στον ασφαλτοτάπητα, είναι γνωστό το θέμα που υπήρχε εδώ εξαιτίας των αυλακώσεων που είχαν δημιουργηθεί στον ασφαλτοτάπητα από τις ρίζες των πικροδαφνών δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού. Όπως βλέπουμε έχει γίνει εκρίζωση των πικροδαφνών, γίνεται φρεζάρισμα του οδοστρώματος, θα πέσει νέος ασφαλτοτάπητας σε όλο το μήκος της εθνικής οδού μέχρι και την είσοδο του Πύργου. Όμως οι εργασίες δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό το κομμάτι καθώς θα ακολουθήσει ο οδό φωτισμός με φώτα Led καθώς επίσης και εργασίες πρασίνου που θα αναβαθμίσουν γενικότερα την εικόνα της εισόδου για την πόλη του Πύργου" σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

erga pde 5

Σε άλλο σημείο των παρεμβάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στον ποταμό Αλφειό, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος δήλωσε ότι "... πάμε ικανοποιητικά έγιναν αντίστοιχες παρατηρήσεις από πλευράς Δήμου για το πώς βλέπουμε μία καλύτερη έκβαση της εργολαβίας και θεωρώ ότι θα τις λάβουν υπόψην. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν τρέχει πολύ η εργολαβία, ήδη είμαστε τέλος Σεπτέμβρη και ο χειμώνας έρχεται. Αυτή η εργολαβία είναι μεγάλου προϋπολογισμού και θα φτάσει μέχρι την Καλλιθέα και στις δύο πλευρές και απέναντι και εδώ. Άρα πρέπει να τρέξουμε λίγο τουλάχιστον προς τα πρόχειρα έργα για να μπορέσουμε να έχουμε μία ομαλή ροή στον Αλφειό ποταμό. Γιατί μέσα εδώ, έχει εμπόδια από φερτά υλικά. Θεωρώ ότι ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης και θα πάρει τις αντίστοιχες αποφάσεις. Τώρα στην εργολαβία προβλέπεται η γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια για παρέμβαση. Με ανησυχεί ότι ακόμα είμαστε στο φράγμα του Φλόκα, 2 χλμ από το φράγμα και η γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια είναι στο τελικό σημείο παρέμβασης. Γι’ αυτό ανησυχώ ότι πρέπει να περάσει η εργολαβία από όλα τα σημεία να κάνουμε την πρώτη επαφή και να επικεντρωθούμε στα πλέον κρίσιμα, γιατί εκεί πέρα είναι μία υποδομή που δεν αποκτάται εύκολα αν καταρρεύσει" σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος.

erga pde 6

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.