LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|09
2022
07:22

Κατάκολο: Θωρακίζεται το χωριό με παρεμβάσεις στην πλαγιά του βουνού

Με εντατικούς ρυθμούς και προκειμένου να προλάβουν το χειμώνα στο δήμο Πύργου, προχωρούν τα έργα θωράκισης του βουνού του Κατακόλου.

Ήδη σε μεγάλη έκταση έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά πλέγματα που μπορούν να συγκρατήσουν σε περίπτωση κατολίσθησης όγκους από χώμα και βράχια, ώστε να μην απειληθούν όπως τον περασμένο χειμώνα οι κάτοικοι και οι ιδιοκτησίες τους.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος ανέφερε ότι “Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το έργο θωράκισης στο βουνό του Κατακόλου. Τις τελευταίες ημέρες η ανάδοχος εταιρεία έχει προχωρήσει σε δύσκολες πρωτοποριακές εργασίες, για την κάλυψη των πλαγιών του βουνού, όπου υπήρχαν τα κατολισθητικά φαινόμενα με συρματοπλέγματα, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθούν τα ζαρζανέτ. Είναι μία μέθοδος την οποία έχουμε δει σε άλλες περιοχές κυρίως σε εθνικούς δρόμους και για πρώτη φορά. εφαρμόζεται και στην περιοχή μας”.

Ο κ. Αργυρόπουλος συμπλήρωσε ότι “,,, μετά την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών θα μειωθούν, αν όχι θα εξαλειφθούν τα κατολισθητικά φαινόμενα από το βουνό του Κατακόλου και πλέον δεν θα υπάρχει κίνδυνος να πέσουν χώματα και βράχοι στα σπίτια που είναι παρακείμενα στα πρανή του βουνού, ενώ θα προστατευθεί και το κοιμητήριο, το οποίο τα τελευταία χρόνια διαρκώς κατολίσθαινε. Ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε και έργα τα οποία αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα αλλά και έργα τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας όπως για παράδειγμα η πλατεία του Ελαιώνα.  Δεν υπάρχει ακόμα σχέδιο μεταφοράς του νεκροταφείου. Υπάρχει αίτημα από την κοινότητα αλλά ακόμα δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο, υπάρχουν θέματα που πρέπει να τα δούμε”.

Katakolo plegmata 2

Katakolo plegmata 3

Katakolo plegmata 4

Katakolo plegmata 5

Katakolo plegmata 7

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor