LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|09
2022
14:50

Δήμος Πύργου: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ από το ΥπΑΑΤ, για έργο αγροτικής οδοποιίας στην Τ.Κ. Κολιρίου

Ακόμη ένα μεγάλο και ζωτικής σημασίας έργο του Δήμου Πύργου εξασφάλισε γενναία κρατική χρηματοδότηση. Συγκριμένα, εγκρίθηκε το ποσό του 1 εκ. ευρώ για το έργο «Βελτίωση βατότητας στην αγροτική περιοχή Κολιρίου».

Το έργο για το οποίο ο Δήμος Πύργου είχε καταθέσει πρόταση και ολοκληρωμένη, ώριμη μελέτη, εκπονημένη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Δημήτρη Παπαγιαννίδη για το συγκεκριμένο έργο. Στη συνάντηση εκείνη (Φωτό) είχε παρευρεθεί ο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, με τον Γ.Γ. να δεσμεύεται για την οριστική ένταξη του έργου, όπως κι έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν άλλες δύο συναντήσεις στο ΥπΑΑΤ για την πορεία της πρότασης.

   Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Πύργου: «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και υψίστης σημασίας έργο για την περιοχή. Πρόκειται για την κατασκευή ενός ενιαίου αγροτικού δρόμους μήκους 4,5 χλμ. που αφενός βελτιώνει την αγροτική οικονομία της περιοχής, αφετέρου συμβάλλει στην πρόληψη πυρκαγιών, γιατί ουσιαστικά διευκολύνει την πρόσβαση και κίνηση των οχημάτων αλλά και των κατοίκων, καθώς καταλήγει στο Λάνθι. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι συναντήσεις μας με Υπουργικά και κορυφαία κρατικά στελέχη, όπως και η μεθοδικότητά μας στις διεκδικήσεις των μεγάλων έργων του Δήμου μας, έχουν θετικά αποτελέσματα».

Το έργο και οι περιοχές που διασχίζει

Ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος, ξεκινά από την εκτός ορίων οικισμού περιοχή της Τ.Κ. Κολιρίου, στο βόρειο τμήμα  βόρεια του οικισμού, εκτείνεται μέχρι το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στις κεραίες, διασχίζοντας την περιοχή που κάηκε ολοσχερώς στις φωτιές του 2021 και καταλήγει στην Επαρχιακή οδό που συνδέει το Λαμπέτι με την Ιερά Μονή Κρεμαστής και την Τ.Κ. Λανθίου. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 4.540 μ. και διέρχεται από τις αγροτικές περιοχές Κολιρίου, Λαμπετίου και Λανθίου.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών