LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|09
2022
15:52

Γεωργιόπουλος: «Άξιος συνεχιστής του Μητροπολίτη Γερμανού ο Επίσκοπος Αθανάσιος»

Επιστολή Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου προς Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Την στήριξη της υποψηφιότητας του Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου ως άξιου συνεχιστή του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού εκφράζει με την από 23-9-2022 επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής: «Η 40ετής και πλέον καρποφόρος Αρχιερατεία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, καταλείπει στον τόπο μας ένα τεράστιο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, σφραγίζοντας έναν κύκλο προσφοράς, ο οποίος κλείνει με τη δική του βούληση, όπως την εξέφρασε στην προς Υμάς επιστολή του, προ ημερών.

Στην περίοδο της Αρχιερατικής του διακονίας ο κ.κ. Γερμανός προσέφερε τεράστιο, σημαντικό και ποιοτικό έργο, μέσα από την απρόσκοπτη λειτουργία των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας: γηροκομεία, άσυλα, μαθητικά και φοιτητικά οικοτροφεία, στα οποία βρίσκουν στέγη και θαλπωρή όλων των κατηγοριών συμπολίτες μας, ως επίσης και πρόσφυγες. Ο οραματιστής αυτός Ιεράρχης αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη που πρέπει να τη διαχειριστεί ένας άξιος συνεχιστής του σπουδαίου έργου του.

Ως Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας και προσωπικά ως Δήμαρχος, προσυπογράφουμε την άποψη του σεπτού μας Ποιμενάρχη κ.κ. Γερμανού ότι άξιος διάδοχος και συνεχιστής του τεράστιου έργου πρέπει να είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Αρχιερατικής διακονίας του κ.κ. Γερμανού, ο κ.κ. Αθανάσιος υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης και συνοδοιπόρος του. Γέννημα – θρέμμα της Ηλειακής γης, την οποία έχει «οργώσει» κατά την 40ετή Ιερατική και Αρχιερατική του διακονία, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα αλλά και τις ανάγκες του τόπου μας.

Γνωρίζουμε όλη τη διαδρομή του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου που, ως αγνός Ιεράρχης και αγωνιστής της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, προσέφερε τον εαυτόν του στο πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Ως άμεσος συνεργάτης του Ποιμενάρχη μας κ.κ. Γερμανού ανέλαβε πολλά καθήκοντα, τα οποία υπηρέτησε με ευσυνειδησία και πάθος, πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει κάθε αδύνατο και κατατρεγμένο συμπολίτη μας.

Ως Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας μπορώ να δηλώσω πως η ιστορική Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Άνω Δίβρης, η οποία βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων μας, κάτω από την φωτισμένη Ηγουμενία του Θεοφιλέστατου κ.κ. Αθανασίου, από το 1980, ανεδείχθη και πάλι σε σημείο χριστιανικής και πνευματικής αναφοράς. Για όλα τα παραπάνω αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για όλους τους Ηλείους καθώς έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σε άξιο συνεχιστή του Σεβασμιότατου κ.κ. Γερμανού».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ