LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|09
2022
18:04

Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας με 1.124.706 € πρόταση του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας για αστικές αναπλάσεις

Αναβαθμίζεται η πλατεία Αρχαίας Ολυμπίας και ο αστικός εξοπλισμός

Στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας εντάχθηκε η πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο «Λειτουργική & αισθητική αναβάθμιση δημόσιων υπαίθριων χώρων του οικισμού Αρχαίας Ολυμπίας», προϋπολογισμού 1.124.706 ευρώ την οποία είχε υποβάλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στις 30 Ιουνίου 2022.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας είχε αναθέσει σε μελετητικό τεχνικό γραφείο την εκπόνηση μελέτης για το εν λόγω έργο, το οποίο, σύμφωνα με την Πράξη ένταξης στο ΠΕΠ περιλαμβάνει δυο υποέργα:

1: Ανάπλαση πλατείας Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Αρχαίας Ολυμπίας με την οποία επιχειρείται να ενοποιηθεί λειτουργικά και αισθητικά το κενό μεταξύ του υφιστάμενου έργου ανάπλασης της εισόδου της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και της πεζοδρομημένης διαδρομής της Πραξιτέλους Κονδύλη που οδηγεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας. Με την παρούσα ανάπλαση προτείνεται η αναβάθμιση της εικόνας της πλατείας μέσα από την ανάδειξη του μνημείου, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του αύλειου χώρου του Ναού με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την χρήση ομοιογενών υλικών, η αναβάθμιση του φυτικού πλούτου, καθώς και του φωτισμού.

2: Προμήθεια και τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού και φωτισμού σε υφιστάμενους υπαίθριους δημόσιους χώρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας της Αρχαίας Ολυμπίας με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και πιο συγκεκριμένα την πλατεία παλαιού Δημαρχείου, το χώρο στάθμευσης της ΤΚ Αρχαίας Ολυμπίας, το πλάτωμα του σιδηροδρομικού σταθμού, το θέατρο και την πλατεία Φλόκα, την πλατεία Πλατάνου, την πλατεία του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Πελόπιο, τις πλατείες Άνω Στρεφίου και Λάλα.

olumpia astikes anapl 2

Γεωργιόπουλος: Πιο ελκυστικοί οι δημόσιοι χώροι

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του για την ένταξη του έργου ανέφερε τα εξής:

«Ως Δημοτική Αρχή, διαπιστώνοντας το κενό μεταξύ του έργου ανάπλασης εισόδου που εκτελείται ήδη και του πεζοδρομημένου τμήματος του κεντρικού δρόμου της Αρχαίας Ολυμπίας, σπεύσαμε να κάνουμε τη μελέτη για ανάπλαση όχι μόνο των πεζοδρομίων αλλά και της πλατείας. Δεν άρμοζε το κεντρικότερο σημείο της πόλης να αποτελεί “παραφωνία” στη γενική αισθητική του συγκεκριμένου αστικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα εντάσσονται και έργα ανάπλασης σε άλλα σημεία της πόλης αλλά και σε κάποιους οικισμούς του Δήμου μας, με τρόπο που να καθίστανται πιο ελκυστικοί οι δημόσιοι χώροι, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης, πάντα με τη συμβολή της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και των επιστημονικών μας συνεργατών, η Δημοτική μας Αρχή στοχεύει να εξασφαλίσει έργα ευημερίας για όλο τον Δήμο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τη Διαχειριστική Αρχή για την άμεση ένταξη του σημαντικού αυτού έργου στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας, δήλωσε: «Η τουριστική φυσιογνωμία του Δήμου μας επιβάλλει μια ενιαία αισθητική στους χώρους που κινούνται οι πολίτες. Δική μας ευθύνη είναι ο σχεδιασμός, η μελέτη και η κατασκευή έργων που διασφαλίζουν αυτή την ενιαία αισθητική. Θα προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου, διεκδικώντας παράλληλα αντίστοιχα έργα για κάθε Κοινότητα του Δήμου μας».

olumpia astikes anapl 3

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ