LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|10
2022
07:52

Πύργος: Ανεξέλεγκτη βία εντός και εκτός σχολείων

Καταστάσεις βίας που παρακολουθούσαμε στα δελτία ειδήσεων να συμβαίνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς όχι μόνο εκτυλίσσονται πλέον δίπλα μας στην τοπική κοινωνία της Ηλείας, αλλά γιγαντώνονται όπως τα περιστατικά που καταγράφονται στην πόλη του Πύργου.

Σχολικός εκφοβισμός ή γενικότερα bullying εντός και εκτός των σχολικών μονάδων, προκαλούν ανησυχία στις τάξεις του εκπαιδευτικού κόσμους, μαθητών και γονέων.

Μόνο χθες και προχθές καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά, για τα οποία δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις από τα εμπλεκόμενα άτομα ή τους γονείς τους, ωστόσο έχουν περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών αρχών και ερευνώνται. Σε περιστατικό που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο 2ο γυμνάσιο, το ilialive.gr επικοινώνησε και με τις δύο πλευρές των εμπλεκόμενων για να έχει μια σαφή εικόνα, εφόσον αυτό κατέστη δυνατό. Ένας μαθητής από άλλο σχολείο, πήδηξε τα κάγκελα από την πλευρά του πάρκου ΣΠΚ για να συναντήσει φιλικό του πρόσωπο. Στο προαύλιο, τον κοίταξε ένας μαθητής, ρώτησε γιατί τον κοιτάει, ο μαθητής ανταπάντησε και ο πρώτος “εξωσχολικός” επιτέθηκε και χτύπησε τον δεύτερο μαθητή. Μόνο που συμπτωματικά, ο μαθητής αυτός του 2ου γυμνασίου, έχει δεχθεί το προηγούμενο διάστημα άλλες δύο επιθέσεις από εξωσχολικούς. Ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πως τα προηγούμενα περιστατικά δεν συνδέονται με το σημερινό.

Στο 4ο γυμνάσιο Πύργου συνεχίζεται η ένταση μεταξύ μαθητών, που φαίνεται να έχουν χωριστεί σε ομάδες και δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα δεν λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να κλείσει αυτός ο κύκλος έντασης και βίαιων καταστάσεων στο σχολείο.

Προχθές λοιπόν υπήρξε και νέα ένταση, σε συνέχεια περιστατικό που συνέβη την περασμένη Τρίτη και μάλιστα επενέβη τότε και η Αστυνομία, καθώς η ένταση μεταφέρθηκε και μεταξύ γονέων.

Επεισόδιο μεταξύ μαθητών συνέβη και κοντά στο 3ο ΓΕΛ Πύργου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, χθες το πρωί. Προχθές υπήρξε άλλο περιστατικό με ομάδες μαθητών από δύο σχολεία, κοντά στο 1ο γυμνάσιο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες μαθητές από το 1ο και το 4ο γυμνάσιο συνεπλάκησαν σε ένα περιστατικό έντασης με μεγάλη διάρκεια, όπου μαθητές δέχθηκαν σοβαρά χτυπήματα.

Ανάστατοι και οι γονείς

Όπως γίνεται αντιληπτό στις τάξεις των γονέων που τα παιδιά τους πέφτουν θύματα τέτοιων καταστάσεων επικρατεί αναστάτωση και πανικός. Άλλοι - οι περισσότεροι - δεν μιλούν και ελπίζουν πως πρόκειται για κάτι παροδικό και αποφεύγουν να προχωρήσουν σε καταγγελία. Δυστυχώς όμως έτσι μαζί με τον φόβο που φωλιάζει μέσα τους, εδραιώνεται και μια κατάσταση ατιμωρησίας που κάνει ακόμα πιο αδίστακτους τους δράστες τέτοιων περιστατικών. Πολλοί λένε πως οι θύτες έχουν λάβει ανάλογα παραδείγματα βίας μέσα από το οικογενειακό τους περιβάλλον και αντιδρούν ανάλογα στην κοινωνία.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι γονείς έχουν κάνει μεγάλο αγώνα για να δείξουν τον σωστό δρόμο στα παιδιά τους και αυτά αποφασίζουν να λοξοδρομίσουν, κυρίως γιατί ακολουθούν την τάση που επικρατεί στις παρέες τους.
Γονείς με τους οποίους μιλήσαμε στο ilialive.gr, δήλωσαν πως και αυτοί εξεπλάγειν δυσάρεστα με τη συμπεριφορά των παιδιών τους σε περιπτώσεις εκφοβισμού και ψάχνουν να βρουν τι πήγε στραβά, αφού οι ίδιοι έχουν μιλήσει πάρα πολύ στα παιδιά τους για αυτές τις καταστάσεις και τη γενικότερη συμπεριφορά τους.

Να μπει τέλος στα φαινόμενα εκφοβισμού

Σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος αναφέρθηκε στα περιστατικά αυτά και σημείωσε πως γίνεται από την πλευρά του δήμου σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τα σχολεία αλλά και την Αστυνομία, προσπάθειες για την πάταξη του φαινομένου. “Δυστυχώς σήμερα για άλλη μία φορά, είχαμε μία μέρα γεμάτη bullying και φασαρίες. Αρχίσαμε το πρωί να επισκεπτόμαστε σχολεία με το Δήμο για την σχολική μέρα αθλητισμού, αλλά τελικά καταλήξαμε να προσπαθούμε να χωρίσουμε διάφορες ομάδες σε καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν σε σχολεία της πόλης. Δυστυχώς το θέμα έχει ξεφύγει, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί στην πορεία, καλώ όλους τους φορείς είτε τον Σύλλογο δασκάλων, είτε την ΕΛΜΕ, την Αστυνομία, προκειμένου να κάνουμε κάτι όλοι μαζί και να σώσουμε την κατάσταση που έχει ξεφύγει γενικότερα”.

plemm 1

Περιγράφοντας τα περιστατικά που πληροφορήθηκε ο κ. Πλεμμένος ανέφερε τα εξής: “Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε ένα βαρύ περιστατικό στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, με εξωσχολικό και μαθητή, για άλλη μία φορά εξωσχολικός πήδηξε από το προαύλιο και χτύπησε έναν μαθητή. {αρόμοιο περιστατικό με φασαρίες έγινε πάλι έξω από το 1ο Γυμνάσιο με εξωσχολικούς και μαθητές του 1ου Γυμνασίου. Άλλος ένας τσακωμός έγινε στο 4ο Γυμνάσιο, έχουμε μία καταγγελία από την Αστυνομία ότι κάτι έγινε με εξωσχολικούς έξω και στο 3ο Λύκειο. Όλα αυτά συνέβησαν σήμερα μέσα σε 2 ώρες και εκεί που πήγαμε να γιορτάσουμε την ημέρα του σχολικού αθλητισμού, καταλήξαμε στην ημέρα του εκφοβισμού. Επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας, είμαστε σε επικοινωνία προσπαθούμε να βγάλουμε μία άκρη με την Αστυνομία και να δούμε τι συμβαίνει και τι μπορεί να είναι όλα αυτά”.

Από συγκεκριμένα σχολεία οι μαθητές που δημιουργούν προβλήματα

Ο κ. Πλεμμένος σημείωσε πως οι μαθητές που προκαλούν τα προβλήματα προέρχονται από συγκεκριμένα σχολεία, μαζί με άλλους εξωσχολικούς. “Δυστυχώς οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι μία μεμονωμένη μερίδα μαθητών από κάποια συγκεκριμένα σχολεία, ένα ή δύο από κάθε σχολείο και εξωσχολικοί έχουν δημιουργήσει κάποιες κλίκες και πάνε στα σχολείο και δημιουργούν φασαρίες. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θέλουμε την συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να μπορέσουμε να βγάλουμε μία άκρη. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, η κατάσταση έχει ξεφύγει, είμαστε μικρή πόλη και όλα μαθαίνονται. Ζητάμε εννοείται την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας με περισσότερες περιπολίες σε όλα τα σημεία που συμβαίνουν αυτά. Προσπαθούμε εδώ και πολύ καιρό ως Δήμος να κάνουμε πράγματα στα σχολεία. Πρέπει να συμφωνήσουμε με συλλόγους, με εκπαιδευτικούς και γονείς για το πως θα το χειριστούμε. Πρέπει κάτι να κάνουμε! Άλλη μια μέρα δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα.

Να μην μένουν κρυφά τα περιστατικά

Ο κ. Πλεμμένος τέλος δήλωσε πως η εντολή που υπάρχει από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζερβά είναι να του γνωστοποιούνται όλα τα θέματα ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν. “Η εντολή που έχουμε από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η συνεργασία που έχουμε μαζί του, αφορά στο οποιοδήποτε περιστατικό γίνεται, να γίνεται γνωστό, για να μπορέσουμε να το λύσουμε. Το να κρύβεται κάτω από το χαλάκι ο κάθε εκπαιδευτικός ότι στο δικό μου σχολείο δεν έγινε κάτι και να καλύπτουμε κάθε μέρα πράγματα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το πρόβλημα με αυτό τον τρόπο διογκώνεται. Πρέπει όλοι μαζί, όλα τα σχολεία, σε συνεργασία και με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι μαζί μας και θέλει να βοηθήσει την κατάσταση, να τα βγάλουμε όλα αυτά προς τα έξω και να δούμε από πού προέρχονται” κατέληξε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πύργου, Γιάννης Πλεμμένος.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor