LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|10
2022
12:22

Πύργος: Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού (video)

Σε κλίμα συγκίνησης ο απερχόμενος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός χοροστάτησε στην τελευταία του Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ημέρα των Νομικών, στον Μητροοπολιτική Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Με το πέρας της λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστούς και εκπροσώπους των αρχών ναό, ο απερχόμενος Μητροπολίτης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διαδρομής 60 ετών στην Ιεροσύνη και των 41 ετών στην κεφαλή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Αναφέρθηκε στον προταθέντα από τον ίδιο διάδοχό του Επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο Μπαχό, που όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Ηλεία τον βρήκε ως χειροτονημένο Διάκονο, από τον Μακαριστό προκατοχό του Αθανάσιο. Μίλησε με θερμά λόγια για τον Επίσκοπο Ωλένης, λέγοντας πως ήταν ο πρώτος βοηθός του σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Με θερμά λόγια μίλησαν για το έργο και το πρόσωπο του απερχόμενου Μητροπολίτη Ηλείας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η αποδοχή της παραίτησης του από το υπουργείο Παιδείας την περασμένη Παρασκευή.

Επίσης επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του το ρεπορτάζ του ilialive.gr λίγες ημέρες μετα την ανακοινωσή της παραίτησής του, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, πως θα τοποθετηθεί τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως έως τη ανάδειξη και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ηλείας.

Δείτε το video με την ομιλία του απερχόμενου Μητροπολίτη:

Δείτε φωτογραφίες:

mitropolitis ileias 2

mitropolitis ileias 3

mitropolitis ileias 4

mitropolitis ileias 5

mitropolitis ileias 6

mitropolitis ileias 7

mitropolitis ileias 8

mitropolitis ileias 8

mitropolitis ileias 9

mitropolitis ileias 10

mitropolitis ileias 11

mitropolitis ileias 12

mitropolitis ileias 13

mitropolitis ileias 14

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ