LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|10
2022
16:16

Τέλος το χρόνιο πρόβλημα της διαρροής νερού σε Άγιο Γεώργιο και Λαστέικα - Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από τη ΔΕΥΑ Πύργου

Σε αντικατάσταση του παλιού αγωγού ύδρευσης στην T.K. Αγίου Γεωργίου προχωρά η ΔΕΥΑΠ προκειμένου να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των διακοπών και διαρροών νερού στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο μελετήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ, υλοποιείται με ιδίους πόρους και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνδετήρια οδό Αγίου Γεωργίου-Λαστείκων βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (5/10) η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου και ο Τεχνικός Διευθυντής της επιχείρησης Δημήτρης Βασιλόπουλος για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των εργασιών. Με την ολοκλήρωση του έργου, το χρόνιο πρόβλημα που βίωναν οι κάτοικοι στον Άγιο Γεώργιο και τα Λαστέικα παίρνει οριστικά τέλος, καθώς η αντικατάσταση γίνεται σε σημείο που ενώνει τις δύο περιοχές, με σύγχρονα και ανθεκτικά υλικά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόσφατα αντικαταστάθηκε με ανάλογο έργο και ο παλιός αγωγός στον οικισμό «Κουζούλι» στην T.K. Αμπελώνα.

Όπως σημειώνει και ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για το συνολικό έργο της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια: «Η ΔΕΥΑΠ έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει επί της θητείας μας σημαντικές προόδους. Γίνεται πολύ σοβαρή και αθόρυβη δουλειά στη ΔΕΥΑΠ που διορθώνει πολλές αστοχίες του παρελθόντος κι οδηγεί την υπηρεσία στο μέλλον».

deua pirg nero lasteika 2

«Προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα»

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, δήλωσε μεταξύ άλλων πως θα υπάρξουν αντικαταστάσεις αγωγών και σε άλλα σημεία που παρατηρούνται ανάλογα προβλήματα. «Στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε ένα  χρόνιο πρόβλημα λόγω παλαιότητας του αγωγού. Παρουσιάζονταν διαρκώς βλάβες και διαρροές, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μένουν χωρίς νερό και να ταλαιπωρούνται. Έτσι με ίδιους πόρους και μελέτη του μηχανικού της ΔΕΥΑΠ κ. Βασιλόπουλου αντικαταστάθηκε 1 χιλιόμετρο του αγωγού. Κάτι ανάλογο που κάναμε και στη συνοικία Κουζούλι, στην Τ.Κ. Αμπελώνα. Τέτοιες βλάβες, εκτός από την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας, έχουν μεγάλο κόστος και για τη ΔΕΥΑΠ καθώς δεν έχουμε το επαρκές προσωπικό για να επεμβαίνουμε γρήγορα με αποτέλεσμα την απώλεια νερού. Προσπαθούμε όπως πάντα, έγκαιρα να λύνουμε τα προβλήματα, ανάλογα και με το δυναμικό που διαθέτουμε. Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε προβλέψει για το άμεσο μέλλον να γίνουν και σε άλλα σημεία αντικαταστάσεις παλαιών αγωγών. Παράλληλα έχουμε και τα μεγάλα  έργα που χρηματοδοτούνται από κρατικά προγράμματα. Η ΔΕΥΑΠ εκσυγχρονίζεται διαρκώς. Από την αρχή της θητείας μας προσπαθούμε για το καλύτερο για να έχουν οι συνδημότες μας άφθονο και ποιοτικό νερό».

Οριστική λύση

Για τα χαρακτηριστικά του έργου μίλησε και ο Τεχνικός Δ/ντής  της ΔΕΥΑΠ Δημήτρης Βασιλόπουλος αναφέροντας: «Το έργο λύνει χρόνια προβλήματα της περιοχής. Είχαμε συνεχή σπασίματα του αγωγού με συνέπεια πολλοί κάτοικοι να μένουν για πολλές ώρες χωρίς ύδρευση, οπότε προχωρήσαμε στην αντικατάσταση του αγωγού. Η αντικατάσταση γίνεται με ένα σύγχρονο υλικό (πολυαιθυλένιο) το οποίο αντέχει σε μεγάλες πιέσεις (16 ατμόσφαιρες) και θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα».

deua pirg nero lasteika 3

Το σύγχρονο έργο της ΔΕΥΑΠ

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΠ  έχει ολοκληρώσει ή βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης μεγάλων και σημαντικών έργων, με χρηματοδοτήσεις από κρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα  τόσο για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης όσο και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων:

-Προχωρά η διαδικασία εξασφάλισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά) στον Βιολογικό Πύργου, μετά και την εξασφάλιση χρηματοδότησης 1,5 εκ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης».

-Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλαιών υδρομετρητών με ψηφιακούς στην πόλη του Πύργου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2 εκ. ευρώ και συνεχίζεται η αντικατάσταση στις ΤΚ.

-Έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις με νέες πηγές υδροδότησης στις Τ.Κ. Σοπίου, Χειμαδιού και Καράτουλα.

-Βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση υδρομετρητών στην Τ.Κ. Γουμέρου

-Τοποθετήθηκαν κρουνοί πυρόσβεσης σε συνεννόηση με την Π.Υ. Πύργου και συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

deua pirg nero lasteika 4

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ