LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|10
2022
15:09

Δήμος Πηνειού: Προς οριστική επίλυση το πρόβλημα υδροδότησης Λυγιάς-Γλύφας-Αρκουδιού

Έργο πνοής, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ - Τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων

Μαρίνος: Αποτελεσματική παρέμβαση της Δ.Ε.Υ.Α.Δ Πηνειού

Η οριστική επίλυση του μείζονος και χρονίζοντος προβλήματος της υδροδότησης της Λυγιάς , Γλύφας και Αρκουδίου με επαρκές και ποιοτικό νερό, θέμα που ταλαιπωρεί και βασανίζει πολλά χρόνια τώρα τους κατοίκους, δρομολογείται από την  Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Πηνειού την Επιχείρηση οραματικής αντίληψης του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Στην κορυφή της ατζέντας προτεραιοτήτων της ΔΕΥΑΔ Πηνειού βρέθηκε το έργο της υδροδότησης αυτών των περιοχών. Με υποδειγματική συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης και  της Τεχνικής Υπηρεσίας και με την υποστήριξη  τεχνικής εταιρείας, εκπονήθηκε μελέτη για την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΚ ΛΥΓΙΑΣ», ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1.731.200,00 € με ΦΠΑ (1.400.774,19 € και 330.425,81 για ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η μελέτη περιλαμβάνει ακόμη τους σχετικούς υδραυλικούς και Η/Μ υπολογισμούς καθώς και τα απαραίτητα σχέδια ώστε στη συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να συντάξει τα Τεύχη Δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου.

Αν. Μαρίνος: «Τερματίζεται η ταλαιπωρία ετών»

Ο Δήμαρχος Πηνειού και πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΔ κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Η ίδρυση της ΔΕΥΑΔ Πηνειού  υπήρξε εξ αρχής  οραματική προσέγγιση με διττή στόχευση: αναπτυξιακή και κοινωνική. Αποστολή της είναι να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών παρέχοντας άριστες  υπηρεσίες στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης. Η ΔΕΥΑΔ Πηνειού σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, έθεσε ως μια από τις προτεραιότητές της  την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου, αυτό  της υδροδότησης της Λυγιάς , της Γλύφας και του Αρκουδίου. Θέμα που βασανίζει επί σειρά ετών τους κατοίκους αλλά που ουδόλως απασχόλησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ,με ουσιαστική παρέμβασή μας δίνουμε λύση. Εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία μελέτη υψηλής προσδοκίας, κατατέθηκε αίτημα χρηματοδότησης  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θεωρούμε ότι αυτό θα αξιολογηθεί αρκούντως με προοπτική χρηματοδότησης και εκτέλεσης έργου έτσι ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία ετών των κατοίκων. Η Δημοτική Επιχείρηση είναι ταγμένη στην υπηρεσία της κοινωνίας,  ικανή στο να εκπληρώνει την αποστολή της, με διαφάνεια και με το επίπεδο ποιότητας που προδιαγράφεται από τις προσδοκίες των καταναλωτών».

Στις 27 Σεπτεμβρίου υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΥΑΔ Πηνειού (κύριος του έργου) και του Δήμου Πηνειού (φορέας υλοποίησης), Προγραμματική Σύμβαση ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε αίτηση χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας –στο πρόγραμμα «Υποδομές παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού» του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το έργο περιλαμβάνει:

1.Νέο αντλιοστάσιο στη θέση του υδατόπυργου Βαρθολομιού,

Στη θέση της νέας υδροδότησης (κάτω από τον Υδατόπυργο) σχεδιάζεται δεξαμενή σκυροδέματος με οικίσκο για την τοποθέτηση των Η-Μ και υδραυλικών εξαρτημάτων του αντλιοστασίου το οποίο θα καταθλίβει το νερό προς τις δεξαμενές του Λυγιάς. Η δεξαμενή θα είναι εσωτερικών διαστάσεων 10,00μ, 7,00μ και ύψους 4,00μ με πάχος τοιχείων και πλάκας πυθμένα 0,25μ και πλάκας επικάλυψης 0,20μ.

2.Νέο καταθλιπτικό αγωγό από το νέο αντλιοστάσιο μήκους 4804μ έως τον υδατόπυργο Λυγιάς

3.Νέο τροφοδοτικό αγωγό μήκους 1285μ από υδατόπυργο Λυγιάς προς δεξαμενές Γλύφας, με κατάληξη το Αρκούδι.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ