LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|10
2022
18:35

Στο πλευρό του νέου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιου Μπαχού ο Δήμαρχος Πύργου

Άξιος!

Τις θερμότερες ευχές του στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο Μπαχό έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Ι.Μ. Πετράκη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (7/10).

Ο κ. Αντωνακόπουλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της εκλογής του Σεβασμιότατου από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, βρισκόταν στη διπλανή αίθουσα μαζί με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Μαρίνο Αχτύπη, την πρόεδρο του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, την κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κι αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και την ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, συνεχάρη θερμά τον νέο Ιεράρχη της Ηλείας, ευχόμενος καλή επιτυχία στο ποιμαντικό έργο του ως επικεφαλής της τοπικής μας εκκλησίας, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος και ο ίδιος προσωπικά, θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά του. Σύμφωνα με την εθιμοτυπική διαδικασία παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμου  και του απερχόμενου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό. Στο τέλος αυτής, ο Δήμαρχος Πύργου πρόσφερε στον Σεβασμιότατο μια εικόνα του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Χαραλάμπους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πύργου αντάλλαξε ευχές και με τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο καθώς εντός της ημέρας προηγήθηκε η εκλογή και του νέου Μητροπολίτη Δράμας.

Με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας, ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε:

«Με αισθήματα βαθύτατης συγκίνησης, χαράς και σεβασμού υποδεχόμαστε το νέο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο Μπαχό, πρώην Επίσκοπο Ωλένης.

Είμαι βέβαιος ότι, με τη βοήθεια του Θεού, ο νέος μας Μητροπολίτης θα συνεχίσει επάξια το θεάρεστο έργο του προκατόχου του και Ποιμενάρχη μας κ.κ. Γερμανού.  Η επιθυμία του απερχόμενου Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και εμού προσωπικά, όπως και η καθολική στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο πρόσωπο του Σεβασμιότατου Αθανάσιου Μπαχού, αναγνωρίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Άξιο συνεχιστή του σημαντικού και θεάρεστου έργου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Το ασίγαστο πάθος του, η γόνιμη ιερατική του διακονία, η αέναη ποιμαντική και κοινωνική του προσφορά και δράση, εγγυώνται την άξια ποιμαντορία του, στο ύψιστο εκκλησιαστικό αξίωμα του τόπου μας.

Αγνός Ιεράρχης και αγωνιστής της Ορθοδοξίας στην Ηλεία το αποδεικνύει καθημερινά με το πνευματικό του έργο και την διακονία του στο τόπο μας. Το έργο του, η δράση και οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την διατήρηση και ανύψωση της Ορθόδοξης πίστης μας είναι σημαντική. Πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει κάθε αδύνατο και κατατρεγμένο συμπολίτη μας, η πόρτα του στο Μητροπολιτικό Μέγαρο είναι πάντα ανοιχτή για όποιον αντιμετωπίζει προβλήματα.

Τον καλωσορίζουμε στην Ηλεία, τον Πύργο, με πίστη, αγάπη αισιοδοξία και σιγουριά ότι θα συνεχίσει με την ίδια αξιοσύνη το θεόπνευστο έργο του προκατόχου του, του Σεπτού μας Ποιμενάρχη κ.κ. Γερμανού.

Καταθέτουμε την ειλικρινή μας πρόθεση να συμπορευτούμε και να συλλειτουργήσουμε ώστε μαζί να διατηρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της, τις οποίες ο καθένας μας διακριτά και θεσμικά υπηρετεί.

Άξιος!».

antonakopoulos mpaxos 3

antonakopoulos mpaxos 2

antonakopoulos mpaxos 4

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ