LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|11
2022
21:45

Καννής: Πρωτοφανής απουσία - φυγομαχία του δημάρχου από Δημοτικό Συμβούλιο

Όχι στην εν κρύπτω εκχώρηση των δημοτικών τελών - Ναι στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού

Με πρωτοβουλία σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου Πύργου τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της εκχώρησης των δημοτικών τελών σε ιδιωτική εταιρεία για 12 έτη μέσω της υπογραφής σύμβασης υπηρεσιών φωτισμού, που μεθοδεύει η δημοτική αρχή. Είναι προφανές ότι όλοι συμφωνούμε με την αναγκαιότητα αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού και την ενεργειακή εξοικονόμηση. Γι΄ αυτό, εξάλλου, εμείς, ήδη από το Μάιο 2020 είχαμε προτείνει δημοσίως στο Δήμαρχο να αρχίσει έναν ευρύ δημόσιο διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα εξετάζοντας με σοβαρότητα όλες τις επιλογές.

Έτσι, τέθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης το φλέγον αυτό ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, που ως το ανώτατο δημοκρατικό όργανο του Δήμου, διαθέτει τη νομιμοποίηση να λαμβάνει τέτοιες σοβαρές αποφάσεις, που ο ορίζοντας της εφαρμογής τους αφορά τρεις δημοτικές θητείες.

Ο κ. Δήμαρχος, όμως, προφασιζόμενος εφημερία στο Νοσοκομείο δεν προσήλθε στην συνεδρίαση. Η «εφημερία» προφανώς δεν δέσμευε και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του που επίσης δεν παρέστησαν. Τιμητική βέβαια εξαίρεση αποτέλεσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του Δημάρχου τίμησαν το ρόλο τους και ήταν παρόντα. Αν πραγματικά ήθελε ο Δήμαρχος να είναι παρών στη συζήτηση του θέματος θα ζητούσε την αναβολή της και τον ορισμό επόμενης συνεδρίασης με το ίδιο θέμα. Αντ΄ αυτού έστειλε έγγραφο με αίτημα τη μη συζήτηση του θέματος!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τη φυγομαχία του Δημάρχου, συζήτησε όλες τις πτυχές της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού, που πρέπει να παρέχει στους δημότες. Ίδιοι πόροι, ενεργειακές κοινότητες, ένταξη στο Πρόγραμμα Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και της ΕΤΕπ ή σε άλλο συναφές Πρόγραμμα μπορούν να αποτελέσουν, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιλογή της βέλτιστης επιλογής. Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι προβληματισμοί μας για την επιλογή ιδιώτη χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού του έργου και επικαιροποιημένη μελέτη.

Στόχος μας είναι παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών προς στους δημότες χωρίς την υποθήκευση του μέλλοντος και την οικονομική εξάρτηση από αδιαφανείς συμβάσεις προς όφελος εταιρειών με ετεροβαρείς όρους εκμετάλλευσης των δημοτικών αναγκών.

Κάτι τέτοιο, όμως, επιβάλλεται να γίνει με όρους ευρείας δημόσιας συζήτησης για όλες τις επιλογές χρηματοδότησης, ενημέρωσης επί των οικονομικών παραμέτρων, διαφάνειας και προστασίας του συμφέροντος των δημοτών.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών