LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|12
2022
07:52

ΔΣ Πύργου: Σύμπνοια για το νοσοκομείο Πύργου και την τριτοβάθμια

Σε ήπιους τόνους κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Πύργου στο Λάτσειο και σε κλίμα σύμπνοιας για βασικά ζητήματα της πόλης όπως η στήριξη της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου και το θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα εκδόθηκε ψήφισμα για το θέμα του νοσοκομείου και αποφασίστηκε να επισκεφθούν όλα τα μέλη του ΔΣ την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, γνωρίζοντας “από μέσα” την κατάσταση του νοσοκομείου, καθώς πραγματοποιεί εφημερίες ως καρδιολόγος, τόνισε πως ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δνε έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα της δημοτικής αρχής για μια συνάντηση μαζί του παρουσία και άλλων τοπικών φορέων. Σημείωσε δε πως η κατάσταση στο νοσοκομείο γίνεται όλο και χειρότερη, ενώ σχολίασε ως “αποκαρδιωτική” την απάντηση Πλεύρη στον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Μπορούμε” Στάθης Καννής ζήτησε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα προτείνοντας την άνοδο στην Αθήνα και την επίσκεψη στο υπουργείο, που έγινε και αποδεκτή.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πύργος - Έργο Πολιτών” Αντώνης Καράμπελας συμφώνησε στο θέμα των δυναμικών κινητοποιήσεων αλλά σχολίασε πως δεν έχει υπάρξει έως τώρα σωστός συντονισμός και πρωτοβουλίες από τη δημοτική αρχή.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της παράταξης “Μαζί Μπροστά” Κώστας Νικολούτσος ζήτησε να είναι έντονη η όχληση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιρρίπτοντας ευθύνες εκεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Πύργου.

Σύμπνοια υπήρξε και στο θέμα των πρωτοβουλιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Πύργο μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας Κτηνιατρικής σχολής στο Αγρίνιο, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η αγορά του κτιρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος στην κεντρική πλατεία Πύργου για την στέγαση του Ιστορικού Μουσείου Πύργου, ενώ το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας αναβλήθηκε και πάλι για την επόμενη συνεδρίαση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας από το δήμο Πύργου, το οποίο και εγκρίθηκε.

Προς το τέλος της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης ανάμεσα στο δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και τον πρόεδρο του ΔΣ Νώντα Κυριακής, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ως προς τη διαδικασία για την έγκριση θέματος και την καταμέτρηση των παρόντων. Ο δήμαρχος έφυγε από τη θέση του και έκατσε ανάμεσα στα μέλη της παραταξής του.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για το νοσοκομείο

"Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας (Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου) έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Ο κίνδυνος παύσης της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής είναι πιο κοντά από ποτέ, ενώ οι υπόλοιπες Κλινικές υπολειτουργούν.

Ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών της Πάτρας αποφάσισε άρνηση παραλαβής «εντέλλεσθαι» από τη Διοίκηση.

Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται, υποβάλλονται σε κινδύνους για τη ζωή τους. Η αγανακτισμένοι συγγενείς φτάνουν στα όριά τους. Σε λίγες μέρες ίσως να μην λειτουργεί το Νοσοκομείο. Χωρίς Παθολόγους δεν υπάρχει Γενικό Νοσοκομείο.

Η κατάσταση βαίνει καθημερινά προς το χειρότερο. Το «εντέλλεσθαι» δεν μπορεί να γίνει μόνιμο εργασιακό καθεστώς και τις περισσότερες φορές ο Παθολόγος που έρχεται στη Μονάδα από άλλους νομούς ανήκει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς νοσοκομειακή εμπειρία.

Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να συζητήσουμε και να ζητήσουμε το αυτονόητο. Με δυο επιστολές μας που την υπογράφουν και όλοι οι φορείς της πόλης.

Δυστυχώς δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα καμία απάντηση. Ο Υπουργός κωφεύει.

Ζητούμε εκ νέου άμεσα συνάντηση μαζί του.

Εάν και πάλι δεν λάβουμε απάντηση, τότε ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή των βουλευτών του νομού για την επίτευξη της συνάντησης.

Εάν δεν ορισθεί ΑΜΕΣΑ συνάντηση, θα επισκεφθούμε με δική μας πρωτοβουλία την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου".

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ