LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

02|12
2022
15:17

Ο Δήμαρχος Πύργου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη φως, αισιοδοξία και προοπτική»

Στην κεντρική πλατεία και στο ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος» έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα σχολείων, συλλόγων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, στις εκδηλώσεις τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (2/12) παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το EEEEK Πύργου μαζί με το νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ Ηλείας Ήλις, το 3ο Λύκειο Pierre de Coubertin και το ΚΔΑΠ «Διάπλασις», μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου τα παιδιά είχαν προετοιμάσει μαζί με τους εκπαιδευτικούς μια σειρά χορευτικών δρώμενων.

Αμέσως μετά, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο και την κ. Φλώρα Παπαγιαννάκη, επισκέφθηκε το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος» όπου τους υποδέχτηκε η διευθύντρια του Κέντρου Ερμίνα Ζανταρίδου με  το επιστημονικό προσωπικό. Την εκδήλωση συνδιογάνωσαν το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος», το ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου, το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας, το Δημοτικό Σχολείο Βαρβάσαινας και το Νηπιαγωγείο Βαρβάσαινας.

«Κάθε διαφορετικότητα είναι ένα στοιχείο δημιουργικό»

Ο Δήμαρχος Πύργου εξέφρασε το θαυμασμό του σε όλα τα ξεχωριστά παιδιά που τον υποδέχτηκαν με χαμόγελο και θετική διάθεση, τονίζοντας: «Η ζωή μας πρέπει να είναι γεμάτη φως, αισιοδοξία και προοπτική. Σας εκφράζω τον θαυμασμό μου που είστε εδώ σήμερα. Έχετε αποδείξει στην πράξη και την καθημερινότητα ότι κάθε διαφορετικότητα είναι ένα στοιχείο δημιουργικό. Κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και ιδιαίτερα όταν είναι παιδί. Σαν Δήμος προσπαθούμε, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να διασφαλίζουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση στους ανθρώπους του έχουν περισσότερο ανάγκη. Αυτό σημαίνει δίκαιη κοινωνία. Προσπαθήσαμε στους χώρους εκπαίδευσης να βελτιώσουμε τα πράγματα. Ήδη μεταφέρουμε το Ειδικό Γυμνάσιο από τον Άγιο Ιωάννη στη Μυρτιά με σαφώς καλύτερες συνθήκες. Κάναμε σύμπραξη με τη ΔΗΚΕΠ και την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ηλίανθος» και δημιουργήσαμε ΚΔΑΠμεΑ, επεκτείναμε σε όλο το κέντρο της πόλης την κατασκευή ραμπών… Προσπαθούμε γενικότερα να προσθέτουμε διαρκώς και να βελτιώσουμε την πόλη. Σας θέλουμε στο πλευρό μας για να κάνουμε πολλά πράγματα.

Εύχομαι να είστε χαρούμενοι, υγιείς, και να ξέρετε ότι όλοι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά στη ζωή μας, άσχετα από τις συνθήκες που ξεκινήσαμε. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλους. Όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού και μπορούμε με αισιοδοξία και χαμόγελο να πάμε μπροστά».

dimos antonak anapiria 2

dimos antonak anapiria 3

dimos antonak anapiria 4

dimos antonak anapiria 5

dimos antonak anapiria 6

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ