LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|12
2022
09:35

Αργυρόπουλος: Αρχές 2023 η επανεκκίνηση των εργασιών στο κολυμβητήριο

Με την τεχνική εταιρία Δηλάρη φαίνεται πως θα συνεχιστεί το έργο του κολυμβητηρίου Πύργου. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, που εξήγησε πως βρέθηκε λύση για το μπλοκαρισμένο έργο εδώ και δύο χρόνια, μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο προηγούμενος ανάδοχος.

“Μετά από πολλές προσπάθειες και μία διαρκή επικοινωνία με τους υποψήφιους αναδόχους και συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για το κολυμβητήριο, μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που μας κάνει να αισιοδοξούμε, ότι στις αρχές του ερχόμενου έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την επισκευή και την βελτίωση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου” είπε ο κ. Αργυρόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σημείωσε πως “… η δημοτική αρχή εξασφάλισε πόσο 800.000 € από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με μία ώριμη μελέτη που είχε καταρτίσει η υπηρεσία μας το 2021. Διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, υπήρξαν τρεις συμμετέχοντες, όμως κανένας από αυτούς τους τρεις μέσα στην προθεσμία κατάθεσης των προσφορών δεν προσήλθε για να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, λόγω της ραγδαίας αύξησης των πρώτων υλών και των τιμών στην ενέργεια. Έτσι λοιπόν ο διαγωνισμός για μεγάλο διάστημα παρέμενε παγωμένος. Εμείς ξεκινήσαμε μία σειρά επαφών με τους τρεις υποψήφιους αναδόχους και πιο συγκεκριμένα εντείναμε τις προσπάθειες μας και την επικοινωνία μας, με τον τρίτο εξ’ αυτών την εταιρεία των αδελφών Δηλάρη. Πριν λίγες ημέρες καταφέραμε να φτάσουμε στην χρυσή τομή και έτσι να υποβάλουν αίτημα προς την τεχνική υπηρεσία και την οικονομική επιτροπή για ανανέωση της προσφοράς τους”.

argiropoulos

Ο κ. Αργυρόπουλος συνέχισε εξηγώντας πως “… η οικονομική επιτροπή αποδέχτηκε το συγκεκριμένο αίτημα και πλέον έχει δοθεί εντολή στην τεχνική υπηρεσία να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την συνέχιση του διαγωνισμού ώστε να ανακηρυχθεί η εταιρεία οριστικός ανάδοχος και να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον δήμαρχο. Αισιοδοξώ λοιπόν, ότι μέσα στις αρχές του ερχόμενου έτους, θα έχει συμβεί αυτό και θα ξεκινήσει άμεσα το έργο.

Η φερεγγυότητα της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία υλοποιεί και άλλα έργα στην πόλη και στον Δήμο μας, μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι και αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση στους νέους της περιοχής μας και όχι μόνο, μέσα στο 2023. Είναι ένα έργο στο οποίο όντως υπήρχαν καθυστερήσεις, οι οποίες και δεν έχουν σχέση με την προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή, εξωγενείς παράγοντες επέβαλαν αυτές τις καθυστερήσεις, όμως βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο σημείο να λέμε ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και προχωράμε στην συμβασιοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο είναι και απαίτηση της κοινωνίας, των αθλητικών συλλόγων αλλά και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, και πρέπει να μετακομίζουν στην Αμαλιάδα για να χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο που είναι στην γείτονα πόλη” κατέληξε στις δηλώσεις του στο ilialive.gr ο κ. Αργυρόπουλος.

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.