LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|12
2022
17:32

Πύργος: Νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας στήνεται ανάμεσα σε σχολείο, νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό

Νέες αντιδράσεις είχαμε σήμερα το πρωί από την επιχείρηση τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτίριο της οδού Κατακόλου πλησίον των εργατικών κατοικιών της περιοχής. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε γίνει και πάλι προσπάθεια τοποθέτησης της κεραίας όμως τότε σταμάτησε τόσο λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων όσο και λόγω των αντιδράσεων του επαγγελματία που είχε ενοικιάσει το κτίριο.

Το πρωί το συνεργείο εμφανίστηκε εκ νέου και ξεκίνησε τις εργασίες. Αρχικά τοποθετήθηκε ένα κουτί και έπειτα μια ξύλινη περίφραξη που φαίνεται πως σκοπό έχει να προφυλάξει την κεραία από τα “αδιάκριτα” βλέμματα και να μην γίνεται αντιληπτή η ύπαρξη της.

Στο σημείο κλήθηκε και η Αστυνομία, όπου οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο της άδειας. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως που ανέφερε και ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών δήμου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου, η η άδεια φαίνεται να μην περιλαμβάνει στο τοπογραφικό της την ύπαρξη του 10ου νηπιαγωγείου λίγα μέτρα πιο δίπλα.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας από τις Εργατικές κατοικίες Κατακόλου

Συγκεκριμένα την έντονη αντίδραση του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννη Παπαδημητρίου, προκάλεσε η τοποθέτηση νέας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των εργατικών κατοικιών επί της οδού Κατακόλου, μόλις λίγα μέτρα από το 10ο Νηπιαγωγείο Πύργου.

Ο κ. Παπαδημητρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους και τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και δηλώνει:

«Η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον αστικό ιστό της πόλης και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από ένα Νηπιαγωγείο αποτελεί υπαρκτό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι η εν λόγω εταιρεία, όταν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος, δεν συμπεριέλαβε στο τοπογραφικό διάγραμμα την ύπαρξη του σχολείου. Κάτι το οποίο διερευνούμε προς εξακρίβωση.

Αν όντως ισχύει, τότε θα πρέπει άμεσα η εταιρεία να απομακρύνει την κεραία.

Για άλλη μία φορά τονίζουμε ότι, η Δημόσια Υγεία είναι υπεράνω οποιουδήποτε άλλου αγαθού και θα πρέπει τόσο οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές όσο και οι άλλοι Δημόσιοι Φορείς να επιδείξουν αυξημένα αντανακλαστικά σ’ αυτό το σοβαρό ζήτημα» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου.

keraia katakolou 2

keraia katakolou 3

keraia katakolou 4

keraia katakolou 5

keraia katakolou 6

keraia katakolou 7

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo