LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|12
2022
09:23

Σημαντικές τροποποιήσεις και βελτιώσεις της μελέτης του έργου αναβάθμισης οδικής ασφάλειας της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου

Επτά νέους κόμβους, δεκαεπτά νέες εσοχές έκτακτης ανάγκης, μείωση πλάτους νησίδων αποκλεισμού εντός οικισμών, και άλλες τροποποιήσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την λειτουργικότητα της Ε.Ο Πατρών-Πύργου, περιλαμβάνονται στην εφαρμογή της μελέτης του έργου αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στη Ν.Ε.Ο Πατρών Πύργου. Οι τροποποιήσεις έρχονται ως αποτέλεσμα των επισημάνσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαϊας Χαράλαμπου Μπονάνου, στις συσκέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε Πύργο και Πάτρα - και των αυτοψιών - τον περασμένο Ιούνιο.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο μικρό Συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας, ήρθε σε συνέχεια των δυο συσκέψεων και αυτοψιών, κατά τις οποίες οι κ.κ Γιαννόπουλος και Μπονάνος είχαν μεταφέρει τους προβληματισμούς, τις απορίες και τις ανησυχίες κατοίκων, επαγγελματιών-επιχειρηματιών αλλά και ειδημόνων (ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας) οι οποίες αφορούσαν τις μεταβολές στην κυκλοφορία στη Ν.Ε.Ο Πατρών - Πύργου, μετά την εκτέλεση των εργασιών-επεμβάσεων για τη βελτίωση και αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

Παρουσιάστηκε με λεπτομέρεια το σύνολο των επεμβάσεων που υλοποιούνται υπέρ της οδικής ασφάλειας και αποσαφηνίστηκαν αναλυτικά οι προσθήκες των αλλαγών που επιφέρουν στη λειτουργικότητα της οδού Πατρών – Πύργου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, και προς διευκρίνιση, ότι στην εγκεκριμένη μελέτη του έργου προβλέπονται, 19 οδικά τμήματα προσπέρασης (2 λωρίδες) στην κατεύθυνση προς Πύργο και 18 οδικά τμήματα προσπέρασης (2 λωρίδες), στην κατεύθυνση προς Πάτρα, με δυνατότητα ασφαλούς προσπέρασης οχημάτων.

Οι αλλαγές

Οι απορίες, οι προβληματισμοί και οι επισημάνσεις τόσο των δυο Αντιπεριφερειαρχών όσο και των εκπροσώπων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της έδρας και των δυο Περιφερειακών Ενοτήτων, καταγράφηκαν από τους εκπροσώπους του Υπουργείου, το οποίο και προχώρησε σε επικαιροποίηση της μελέτης εφαρμογής, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω.

Τις τροποποιήσεις-βελτιώσεις, παρουσίασε ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Δημήτριος Αναγνώπουλος. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Μελετητικής Εταιρείας και συνεργάτες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Οι νέες παρεμβάσεις αφορούν τα παρακάτω:

  • Διατήρηση λειτουργίας επτά (7) νέων κόμβων, με αντίστοιχη τροποποίηση των διαμορφώσεων διατομής
  • Γομοστό – 2 (Αχαΐα)
  • Μποντέικα (Αχαΐα)
  • Νέο Βουπράσιο (Ηλεία)
  • Θανασουλέικα - 2 (Ηλεία)
  • Χανάκια (Ηλεία)
  • Δημιουργία δεκαεπτά (17) νέων εσοχών έκτακτης ανάγκης στα υπεραστικά τμήματα μονής λωρίδας στις δύο κατευθύνσεις.
  • Εντός των οικισμών, μείωση της επιφάνειας αποκλεισμού στην κεντρική νησίδα (από 4 μ. σε 0,5 μ.) και δημιουργία επιφάνειας αποκλεισμού πλευρικά της οδού με πλάτος 1,75 μ. εκατέρωθεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν των προαναφερθέντων, το Υπουργείο εξετάζει την διαχείριση περαιτέρω αιτημάτων για τυχόν συμπληρώσεις, οι οποίες – όπως σημείωσαν οι κ.κ Γιαννόπουλος και Μπονάνος - θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα, αλλά δε θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της παρέμβασης και κυρίως, δε θα επηρεάσουν αρνητικά την οδική ασφάλεια, το οποίο είναι και το ζητούμενο του εν λόγω έργου.

 

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.