LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|12
2022
07:42

Πύργος: Ενδιαφέρον για την παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής για την Κλιματική Αλλαγή

Τα μέτρα και οι δράσεις του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) καθώς και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε ημερίδα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο χώρο του ΕΒΕ Ηλείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Νικολούτσο και με τον καθηγητή Χρηματοοικονομικών & Ενεργειακής Οικονομίας/Audencia Business School, Διευθύνοντα Σύμβουλος της Akuo Energy Greece και Πρόεδρο της Επιτροπής του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νησιών/ ΥΠΕΝ, Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο, υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και τους πολίτες που έδειξαν ενφιαφέρον, σε μια ημερίδα που είχε τη μορφή διαλόγου με τη συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων του συνόλου των κοινωνικών εταίρων για την εξειδίκευση των έργων και των δράσεων.

Το ΠεΣΠΚΑ –ΠΔΕ εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τρία σενάρια παγκόσμιας εξέλιξης συγκεντρώσεων αερίων του θερμοκηπίου (RCP2.6-ευμενές, RCP4.5-ενδιάμεσο, RCP8.5-δυσμενές) και για τρείς χρονικές περιόδους: βραχυπρόθεσμο (2011‐2030), μεσοπρόθεσμο (2031‐2050) και μακροπρόθεσμο (2081‐2100) χρονικό ορίζοντα της 5ης έκθεσης για την κλιματική αλλαγή (AR5, IPCC, 2014) της IPCC (Intergovermental Panel for Climate Change – IPCC, Διακυβερνητική Ομάδα για την Kλιματική Aλλαγή) που είναι και η τελευταία έκθεση της IPCC. Η μελέτη τόσο για την αναμενόμενη μεταβολή του κλίματος στην ΠΔΕ όσο και για την αναμενόμενη τρωτότητα έγινε σε χωρική ανάλυση 12,5km x 12,5km και πραγματοποιήθηκε Στατιστική Ανάλυση 70 Κλιματικών Δεικτών και Στατιστική Ανάλυση Τρωτότητας ΠΔΕ στην Κλιματική Αλλαγή για 12 τομείς.

eve klimatiki 5

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ανδρεουσόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε στο περιθώριο της εκδήλωσης ότι “… είναι μια πολύ επίκαιρη συζήτηση και συνάντηση αυτή που γίνεται εδώ, είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να μαζέψει φορείς και ιδιώτες από το ευρύ φάσμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπου πλέον όλοι ενδιαφέρονται για την ενεργειακή κρίση, για το κόστος της ενέργειας που μας επηρεάζει στην καθημερινότητα μας και βέβαια για το περιβάλλον και τις προεκτάσεις που έχει σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση. Επομένως είμαστε εδώ να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και να δούμε και τις στοχευμένες ενέργειες που παίρνει περιφέρεια και ο αντιπεριφερειάρχης με το πρόγραμμα που θα μας εξηγήσει σε όλη την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας”.

eve klimatiki 2

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, σημείωσε ότι “… είχαμε δεσμευθεί να κάνουμε με την κατάρτιση του σχεδίου κλιματικής αλλαγής τρεις εκδηλώσεις στο Αγρίνιο, τον Πύργο και την Πάτρα, προκειμένου να παρουσιάσουμε το περιφερειακό σχέδιο για την κλιματική αλλαγή που πρόκειται τα επόμενα χρόνια να μας χρησιμεύσει και αποτελεί ένα εργαλείο απορρόφησης πόρων και σχεδιασμού των νέων έργων που πρόκειται να γίνουν και παράλληλα σήμερα θα συζητήσουμε για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην καθημερινότητα των πολιτών και τις επιχειρήσεις, έχοντας μαζί τον κ. Κώστα Ανδρεουσόπουλο πρώην αντιπρόεδρο της ΔΕΠΑ και καθηγητή ενεργειακής οικονομίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά κυρίως να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχουμε κι αυτές έτοιμες, έτσι ώστε σαν κοινωνία Δυτικής Ελλάδας να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις κρίσεις. Θεωρούμε ότι έχουμε βάλει τον θεμέλιο λίθο και θα προχωρήσουμε μαζί με την κοινωνία των πολιτών” κατέληξε ο κ. Δημητρογιάννης.

eve klimatiki 3

eve klimatiki 4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ