LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|12
2022
07:52

Αμαλιάδα: Έκκληση για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης για να κρατηθεί το κολυμβητήριο ανοιχτό που το “πνίγουν” τα χρέη στην ΔΕΗ

Έκκληση προς όλους τους χρήστες του κολυμβητηρίου Αμαλιάδας να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος κάνοντας αιματηρή οικονομία, απηύθηναν χθες το μεσημέρι από το συνεδριακό κέντρο της Σοχιάς τόσο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης όσο και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος» Γιώργος Μπακέλας.

Το τεράστιο χρέος στην ΔΕΗ που έχει συγκεντρωθεί χρόνια τώρα και βαραίνει το κολυμβητήριο της περιοχής αποτελεί μεγάλη απειλή για την πορεία της λειτουργίας του, αλλά όπως τονίστηκε ήδη έχουν συγκεντρωθεί 350.000€ προκειμένου να δοθούν ως προκαταβολή για ρύθμιση.

Αρχικά ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός αποκαλώντας “παπαγαλάκια” όλους αυτούς που ασκούν κακοπροαίρετη κριτική τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να ταΐσει κανέναν με καναβούρι όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις, ενώ προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό τις προσπάθειες που κατεβλήθη προκειμένου να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο το οποίο όπως σημείωσε το παρέλαβαν διαλυμένο.

Lumperis sun 3

«Θέλω να απευθυνθώ στον κόσμο της Αμαλιάδας, στους πολίτες του Δήμου Ήλιδας αλλά και ευρύτερα του νομού Ηλείας γιατί και από την υπόλοιπη Ηλεία κάνουν χρήση του δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας και του κολυμβητηρίου αρκετοί άνθρωποι εκτός του Δήμου μας.
Έχουμε μία άρτια για περιφερειακή, επαρχιακή πόλη αθλητική εγκατάσταση με κύρια έκφραση το κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων που με πολλούς κόπους και πολλά χρόνια καταφέραμε να κατασκευάσουμε. Όταν το ´14 αφήσαμε την αρχή του δήμου και το κολυμβητήριο δε λειτουργούσε κανέναν χειμώνα δεν είδα διάφορους συμπολίτες – παπαγαλάκια να γράφουν για το κολυμβητήριο.

Όταν ήρθα εγώ το ´19 – ´20 και είπα ότι το κολυμβητήριο δεν θα ξανακλείσει και με αφορμή δύο διακοπές ρεύματος μονοήμερες ή διήμερες άρχισαν να λένε τα παπαγαλάκια. Τα ίδια παπαγαλάκια τα οποία έβγαζαν άχρηστο το δήμαρχο εκείνον που βγήκε το 14 και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις σιώπησαν και έγινε ο καλύτερος δήμαρχος γιατί τα τάισε καναβούρι και σταμάτησαν. Χωρίς να δουλεύει το κολυμβητήριο… Το κολυμβητήριο με χρέη εκατοντάδες χιλιάδες, που ήρθε διαλυμένο, έχω εικόνες, έχω πάρει βίντεο για το πως ήταν το κολυμβητήριο, το μηχανοστάσιό του και τα υπόγεια του, όταν ήρθε σε σειρά και άρχισε να λειτουργεί και να πηγαίνουν τα παιδάκια και όλοι οι χρήστες, οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες να πάνε και να εφαρμόσουν τα θεραπευτικά τους προγράμματα, σιώπησαν τα παπαγαλάκια.

Και ξανά ξύπνησαν τώρα με αφορμή τις μία – δύο διακοπές. Εγώ δεν έχω ούτε καναβούρι ούτε κάτι άλλο να ταΐσω κανέναν. Εγώ έχω μόνο την ευθύνη μου, την τρέλα μου, που αποτυπώνονται στις πράξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης, προβαίνοντας παράλληλα στην υπόσχεση ότι το κολυμβητήριο δεν πρόκειται να κλείσει.

«Το κολυμβητήριο όπως είπαμε και με τον πρόεδρο δεν θα κλείσει. Το κολυμβητήριο δουλεύει. Το τι κάνουμε, που βρήκαμε δωρεές, πως φέραμε πέντε αντλίες, πως εγκαταστήσαμε τις διαλυμένες αντλίες θερμότητας που τις είχαν καταστρέψει, γιατί δεν είναι ότι απλώς δεν δουλεύανε αλλά κατέστρεφαν κιόλας, το πως πάμε να αναδημιουργήσουμε το Ηλειακό Πάρκο το οποίο ήταν επίσης ημικατεστραμμένο το ξέρουμε εμείς. Δεν χρειάζεται να τα λέμε στον κόσμο ούτε να παραπονιόμαστε, ούτε να μεμψιμοιρούμε, ούτε να γκρινιάζουμε.
Ξέρετε ότι τόσα χρόνια δεν ασχολούμαι, δεν απαντάω, δεν μιλάω, απαξιώ δηλαδή να απαντώ όταν έχω να παρουσιάσω έργα και πράξεις. Δεν είναι ότι δεν δέχομαι την κριτική. Την κριτική την δέχομαι. Την κακοπροαίρετη και υστερόβουλη κριτική δεν δέχομαι η οποία ζητάει κάτι. Αυτήν δεν την δέχομαι και ούτε πρόκειται ποτέ στη ζωή μου να την δεχτώ. Ο κόσμος, και κυρίως οι χρήστες πρέπει να ξέρουν ότι θα κάνουν δραματική, σημαντική, αιματηρή, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Δεν θα πάμε να κάνουμε το χόμπι μας, την δουλειά μας, την προπόνηση μας με όλα ανοιχτά. Και με τα πάντα ανοιχτά να καίνε. Θα τα περιορίσουμε στο ελάχιστο έτσι ώστε να γίνεται η δουλειά μας. Διότι έτσι, προσπαθούμε εμείς να καλύψουμε το τεράστιο χρέος προς την ΔΕΗ και τους υπόλοιπους. Έτσι δώσαμε τις 350.000 τώρα που εμείς ξέρουμε πως τις μαζέψαμε και τις δώσαμε ως προκαταβολή. Δεν μπορεί λοιπόν να ξοδεύουμε 25.000 € το μήνα για ρεύμα. Πρέπει να τα μειώσουμε. Και αυτό το κάνω έκκληση προς όλους γιατί με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να μείνουμε ανοιχτοί, λειτουργικοί, προς εξυπηρέτηση των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη».

Lumperis sun 2

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» Γιώργος Μπακέλας σημείωσε πως: «Ο στόχος μου δεν είναι ούτε τα παπαγαλάκια, όπως είπε ο δήμαρχος, ούτε οποιοσδήποτε άλλος επιτηδευμένα στοχεύει εναντίον των θεσμών αλλά ο απλός πολίτης που με αυτόν έχω καθημερινή επαφή και σε αυτόν απευθύνομαι. Χρέος ενεργειακό προς την ΔΕΗ όσον αφορά τον ΗΛΕΙΟ... Τεράστιο ζήτημα δεκαετιών το οποίο όσοι ασχολούνται με τον χώρο και τα κοινά το γνωρίζουν σε βάθος. Η ηλεκτρική καρέκλα του προέδρου του ΗΛΕΙΟΥ του νομικού προσώπου. Να σας θυμίσω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί που πέρασαν από αυτή την καρέκλα έφυγαν νύχτα γρήγορα γρήγορα με αφορμή αυτό το χρέος που οποιοδήποτε ερασιτεχνική προσπάθεια στο παρελθόν να αποπληρωθεί αυτή απέτυχε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει συσσωρευθεί ένα τεράστιο χρέος που βασίζεται κατάβαση σε πανωτόκια. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο την εποχή που ανέλαβα την ηλεκτρική αυτή καρέκλα του ΗΛΕΙΟΥ το χρέος είχε ξεπεράσει τις 600.000 €».

Επιπλέον ο κ. Μπακέλας, υποσχέθηκε στον κόσμο ότι πρόκειται να ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με το χρέος, με στόχο να παύσει την διαιώνισή του και να εξασφαλίσει μία υγιή λύση στο πρόβλημα. 

«Τεράστιο εγχείρημα, πολύ δύσκολο, μέσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω των συγκυριών, των καιρών και θα πω και της μη επαρκούς βοήθειας της κεντρικής εξουσίας πάνω σε αυτά τα θέματα, της αποπληρωμής των ενεργειακών χρεών που είναι κεντρικό και σοβαρό θέμα όλων των δήμων της Ελλάδας. Εμείς κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια, πιέζοντας καθημερινά και εγώ και ο δήμαρχος από τη θέση που είναι γιατί το ποσό δεν είναι καθόλου ευτελές για τις μέρες μας, μιλάμε για πάνω από 350.000 €. Θα τονίσω σε μία ΔΕΗ που ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει δημόσιο χαρακτήρα, είναι μία ιδιωτική επιχείρηση ιδιωτικών συμφερόντων που όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η επαφή μαζί της σε ό,τι αφορά την συνεννόηση και την ευελιξία έχει αλλάξει δραματικά. Καταλήγω λέγοντας ότι είμαι εδώ, παρόν, θα παραμείνω στις επάλξεις και θα πολεμήσω μέχρι τέλους για αυτά που πρεσβεύω. Σας είπα και εγώ και ο δήμαρχος ότι το κολυμβητήριο θα υπάρξει, θα είναι κεντρικός πόλος έλξης για τον Δήμο και για το νομό και αυτό έγινε γίνεται και θα γίνεται.

Μπήκαμε σε μία υγιή σχέση μετά από πάρα πολλές δεκαετίες με πολλή πίεση και προσπάθεια και φθορά με την ΔΕΗ και θα ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία. Θα πω, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι, ως ΗΛΕΙΟΣ μιλώντας, να αποπληρώσουμε χρέη τα οποία άπτονται πανωτοκίων. Δεν θα είμαστε τόσο εύκολοι διαπραγματευτές. Σίγουρα θα πληρώσουμε αυτά που μας αναλογούν και θα διεκδικήσουμε ελάφρυνση σε ό,τι αφορά το αστρονομικό ποσό που συνεχίζει να υπάρχει. Απρόσκοπτα θα συνεχίσει η λειτουργία του αθλητικού κέντρου, με την προσπάθεια όλων μας, ζητώ την κατανόηση του κόσμου και την βοήθειά του σε αυτά που είπε και ο δήμαρχος και σε ό,τι αφορά αυτούς που βυσσοδομούν που χωρίς να περιμένουν τις εξελίξεις, γιατί εμείς μιλάμε κατόπιν των εξελίξεων, έχω να πω ότι ο χρόνος ο δικός μου είναι πολύ συμπυκνωμένος, τα προβλήματα τεράστια και άρα επειδή πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω στην ουσία και σε έργα από εμένα απαλλάσσονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Ο Ηλείος”.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ