LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|12
2022
07:21

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και κρατώντας μικρό καλάθι έφυγαν οι αιρετοί και φορείς της Ηλείας από το υπουργείο Υγείας - Εν αναμονή λύσης έστω και στο “και πέντε”

Με συγκρατημένη αισιοδοξία έφυγαν από το υπουργείο Υγείας και την συνάντησή τους με την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα οι αιρετοί και φορείς της Ηλείας καθώς αφού έθεσαν το φλέγον ζήτημα της στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας απέσπασαν την δέσμευση της αν. υπουργού για μετακινήσεις ιατρών, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προσφάτως ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η πρόταση βέβαια των φορέων προς την κα Γκάγκα περί ένταξης της Ηλείας σε άγονη και προβληματική περιοχή τύπου Α για μία ακόμα φορά απερρίφθη, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το γεγονός ότι αντίστοιχες ενέργειες στην Κέρκυρα δεν είχαν φέρει αποτελέσματα. Από την πλευρά των φορέων πάντως τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη κάλυψης θέσεων τουλάχιστον με δύο παθολόγους, κίνηση η οποία πρέπει να γίνει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς όπως τόνισε και ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος διανύουμε μία περίοδο που αυξάνεται η νοσηρότητα των παθολογικών περιστατικών και τα πράγματα κινδυνεύουν να γίνουν τραγικά.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Διονύσης Καλαματιανός έκανε λόγο για υγειονομική ερήμωση του νομού προσθέτοντας ότι: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η έλλειψη σε γιατρούς είναι τραγική, όλοι γνωρίζουμε ότι έγινε μέχρι και εφημερία χωρίς να υπάρχει γιατρός παθολόγος για 10 ώρες, είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσες κινήσεις, γιατί βρισκόμαστε στο και πέντε και όχι στο παρά πέντε. Ειδικά στο ζήτημα των γιατρών πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, η οποία δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει. Πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί η Ηλεία στην ζώνη άγονη Α ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα σε γιατρούς για να έρθουν στον τόπο μας, να μείνουν εκεί και να προφέρουν τις υπηρεσίες τους για να μπορέσουμε να έχουμε μία αξιοπρεπή περίθαλψη για όλους τους πολίτες της Ηλείας την οποία δικαιούνται».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος αναφερόμενος στην συνάντηση με την κα Γκάγκα, στάθηκε στις προτάσεις που τέθηκαν και μπορούν να δώσουν μία κάποια λύση σημειώνοντας πως: «Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία συναντήσαμε την υπουργό την κα Γκάγκα, τα θέματά μας βέβαια με την σειρά όπως τα θέσαμε σε ό,τι αφορά την άγονη ζώνη Α που προτείνουμε να ενταχθεί το νοσοκομείο μας, ήταν αρνητικό το υπουργείο, παραμένει αρνητική η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε αυτό. Είπαμε να δούμε πράξεις διοικητισμού με μετακινήσεις γιατρών όπως οι νέοι νόμοι προβλέπουν, δηλαδή όπως έκαναν το καλοκαίρι κι έστειλαν στα νησιά με bonus 1500 € αφορολόγητα, να στείλουν δύο τουλάχιστον παθολόγους έτσι και τρίτον υπενθύμισα ότι έχουμε δύο στρατόπεδα στην Ηλεία την ΣΕΤΤΗΛ και την 117 ΠΜ που μπορούν να στείλουν και από κει γιατρούς από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν είναι να μένουν παρατηρητές στο φαινόμενο. Άμεσα τις επόμενες ημέρες πρέπει να γίνουν κινήσεις. Τις γιορτές, Χριστούγεννα την Πρωτοχρονιά δεν θα έχουμε γιατρούς παθολόγους στο νοσοκομείο του Πύργου σε μία περίοδο που αυξάνεται η νοσηρότητα των παθολογικών περιστατικών και τα πράγματα θα γίνουν τραγικά. Πριν θρηνήσουμε θύματα, παραλίγο να θρηνήσουμε γιατρούς Παθολόγους, λιποθύμησε τις προάλλες γιατρός τον εισήγαγαν στην εντατική θεραπεία, η άλλη γιατρίνα δέχτηκε την βία αγανακτισμένων συγγενών γιατί υπήρχαν ασθενείς που περίμεναν πολλή ώρα. Νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει πλέον από το υπουργείο, μας είπε η υπουργός ότι τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλίες, θα παρακολουθούμε από κοντά και με απαίτηση της εξελίξεις. Υπενθυμίσαμε ότι ως Δήμος Πύργου καλύπτουμε τις δαπάνες διαμονής και σίτισης των γιατρών που θα στείλουν στην Ηλεία. Πρέπει να κορυφώσουμε αυτή την γνήσια αγωνιστική και καθολική προσπάθεια που παρουσιάστηκε σήμερα εδώ. Ομόφωνα δημοτικό συμβούλιο, φορείς της περιοχής δώσαμε ένα παρών, να καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό και όχι υπερβολικό ούτε πολιτικό όπως θέλουν να το βλέπουν. Είναι πραγματικό και είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ζωής».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας Χρήστος Γιαννικούλης από την πλευρά του ανέφερε ότι: «Ως Ιατρικός Σύλλογος Ηλεία συμμετείχαμε κι εμείς στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για το Γ.Ν. Ηλείας. Θέσαμε το πάγιο αίτημα που είναι όχι μόνο του συλλόγου αλλά όλης της κοινωνίας και των φορέων, για την ένταξη της περιοχής μας στην κατηγορία άγονη τύπου Α, ώστε να δοθούν κίνητρα για να στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό. Δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την ανταπόκριση που θα έχει αυτό το αίτημα. Εναλλακτικά προτείναμε κι άλλους τρόπους κάλυψη του κενού έστω μεταβατικά μέχρι να βρεθεί μία μόνιμη λύση όπως το να χορηγηθούν οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς του ΕΣΥ. άλλων περιοχών που δεν έχουν ελλείψεις και να δεχθούν μία μετακίνηση προς το Γ.Ν. Ηλείας. Έτσι ώστε προσωρινά να καλυφθούν τα κενά με γιατρούς που θα είναι για αρκετό καιρό και δεν θα αλλάζουν κάθε μέρα».

Ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος ακολούθως πρόσθεσε πως: «θέσαμε σήμερα επιτακτικά, ως Δήμος Πύργου στην κα Γκάγκα το θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου Πύργου με γιατρούς. Πήραμε κάποιες απαντήσεις όχι βεβαίως το βασικό αίτημα που ήταν να κηρυχθεί η περιοχή ως άγονη όμως έδωσε κάποιες διαβεβαιώσεις η υπουργός ότι σύντομα θα έρθουν γιατροί έστω και με κάποιες διοικητικές παρεμβάσεις στο νοσοκομείο του Πύργου. Περιμένουμε να δούμε αν θα υλοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις. Το νοσοκομείο πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με παθολόγους γιατρούς, γιατί η παθολογική κλινική είναι αυτή που ουσιαστικά αποτελεί την καρδιά του νοσοκομείου. Θα είμαστε πάντα ενωμένοι σε αυτό το θέμα για να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, εμφανίστηκε αισιόδοξος από τη συνάντηση με την υφυπουργό τονίζοντας ότι: «Σύσσωμος ο λαός του Πύργου σήμερα βρέθηκε στο υπουργείο Υγείας και είχαμε πιστεύω μία εποικοδομητική συνάντηση με την υπουργό κα Γκάγκα. Προσωπικά, μαζί με το αίτημα που διαπιστώνουμε θέλω να εξάρω την σοβαρή της ενασχόληση και εγώ προσβλέπω στην δική της βοήθεια, για το τρόπο που σκοπεύει να αντιμετωπίσει το θέμα, είναι ένα θέμα πολύπλοκο που δεν αφορά μόνο την Ηλεία αλλά εμείς έχουμε ένα καταλυτικό θέμα και ένα θέμα με ιδιαίτερη διάσταση. Έχουμε ένα εξαιρετικό νοσοκομείο, έχουμε εξαιρετικές κλινικές και έχουμε και μία κλινική η οποία στηρίζει όλες τις υπόλοιπες και δεν λειτουργεί. Αυτό είναι ένας παραλογισμός…».

Με την σειρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μπορούμε” Στάθης Καννής τόνισε: «Η ενότητα και η σύμπνοια του ΔΣ Πύργου καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της παροχής υγείας στους συμπολίτες μας. Το θέμα έχει φτάσει στο έπακρο, ένας γιατρός παθολόγος καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά της παθολογικής κλινικής του Πύργου, ολόκληρου του νομού. Επισκεφτήκαμε λοιπόν σήμερα με τους φορείς της Ηλείας την αναπληρώτρια υπουργό κα Γκάγκα, προκειμένου για μία ακόμα φορά να καταδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα. Η κυρία υπουργός φάνηκε αισιόδοξη ότι μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου με την παροχή δηλαδή Υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς θα μπορέσουν να καλυφθούν τα κενά της παθολογικής κλινικής. Ας φανούμε κι εμείς αισιόδοξοι σε αυτό το θέμα, πιστεύουμε όμως ότι θέλει πολλή δουλειά προκειμένου να στελεχωθεί το νοσοκομείο του Πύργου σε αυτό το μεγάλο σοβαρό πρόβλημα».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πύργος έργο πολιτών” Αντώνης Καράμπελας ακολούθως ανέφερε: «Δυστυχώς για άλλη μία φορά διαπιστώσαμε την αναλγησία του κεντρικού κράτους προς την περιφέρεια, το νομό μας, τον Δήμο μας. Κάτι πιο συγκεκριμένο δεν αποκομίσαμε από την σημερινή συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υείας θέλω να πιστεύω ότι οι περαιτέρω ενέργειές μας θα είναι πιο αποτελεσματικές γιατί με τον τρόπο που κινούμαστε δεν θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα».

Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων το Νοσοκομείο Πύργου Γιάννης Γεωργίου επεσήμανε ότι: «Θέσαμε για ακόμα μία φορά του αγώνα της περιοχής. Το απέρριψε γιατί μας είπε ότι δεν δουλέψει στην Κέρκυρα, άρα δεν θα δουλέψει και σε εμάς. Εμείς επιμένουμε σε αυτό. Μας είπε επίσης ότι δεν θέλει να φέρει γιατρούς που θα ξανά φύγουν. Εμείς απαντήσαμε ότι μπορούμε να χτίσουμε έναν κορμό στον οποίο μετά κάποιοι μπορούν να μείνουν ώστε το νοσοκομείο να συνεχίσει να υπάρχει αυτοδύναμου και αυτοτελές».

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης την οποία είχε ομόφωνα αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, συμμετείχαν επίσης ο πρώην βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αναγέννησης” Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Γεωργακόπουλος και ο εκπρόσωπος των οδοντιάτρων κ. Γάσπαρης, οι οποίοι συμμετείχαν και στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, κρατώντας πανό με συνθήματα που καταδείκνυαν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην Ηλεία.

 

kinitopoisi gkagka10

kinitopoisi gkagka2

kinitopoisi gkagka3

kinitopoisi gkagka4

kinitopoisi gkagka5

kinitopoisi gkagka6

kinitopoisi gkagka7

kinitopoisi gkagka8

kinitopoisi gkagka9

kinitopoisi gkagka11

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ