LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο

13|01
2023
20:27

Καννής: Πρωτοφανής αποχώρηση του δημάρχου από τη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου

Η αποχώρηση της παράταξης του Δημάρχου (ή σωστότερα της εναπομείνασας παράταξής του) από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου της 11ης-1-2023, που, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2023 είναι μια ακόμα μελανή σελίδα στης θητείας του. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης να αποχωρεί Δήμαρχος από συνεδρίαση που αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου του. Αφορμή αποτέλεσε η εκ μέρους μας κατάθεση εναλλακτικής πρότασης, όπως είχαμε δικαίωμα και υποχρέωση ως υπεύθυνη δημοτική παράταξη, που τιμά τον ρόλο της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος, προκειμένου να καλύψει τις τραγικές ανεπάρκειες και τις αδυναμίες της διοίκησής του, επιχειρεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει στα μάτια των πολιτών του Πύργου τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες του, ακολουθώντας τη γνώριμη για αυτόν πρακτική της λασπολόγησης κάθε καλοπροαίρετης και τεκμηριωμένης ενέργειας της αντιπολίτευσης που αναδεικνύει τη ζοφερή πραγματικότητα στην πόλη μας και προτείνει λύσεις. Έτσι, γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες σ' ένα κακοστημένο επικοινωνιακό σόου, που βρίθει, αποκλειστικά και μόνο, από ψέματα, διαστρεβλώσεις και μισές αλήθειες. Θα ήταν ανώφελο να απαντήσουμε σε κάθε ένα από τα ψέματα του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών, γιατί είναι ήδη γνωστά στην κοινωνία του Δήμου μας, αλλά δεν μπορούμε παρά να εστιάσουμε στο βασικό θέμα του τεχνικού προγράμματος.

Αποκρύπτει λοιπόν επιμελώς ο Δήμαρχος ότι στην πρότασή μας αυτή σεβαστήκαμε απόλυτα τις προτεραιότητες των έργων που έχει δρομολογήσει η παρούσα δημοτική αρχή, δείχνοντας θεσμική υπευθυνότητα και σεβόμενοι απόλυτα τη λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων δημοτικών εκλογών. Το μόνο που τροποποιήσαμε είναι ότι ομογενοποιήσαμε τα τεχνικά έργα που έχουν το ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο και εκτελούνται στην ίδια δημοτική ενότητα.

Οι προκλητικές απευθείας αναθέσεις και οι εξόφθαλμες κατατμήσεις ομοειδών έργων καταστρατηγούν κάθε έννοια νομιμότητας και έχουν οδηγήσει σε αδιαφανή πολυδιάσπαση του τεχνικού προγράμματος. Τις επιπτώσεις αυτής της πρακτικής της δημοτικής αρχής τις βιώνουμε καθημερινά. Τα περισσότερα έργα απλώς εξαγγέλλονται, μονότονα και επανειλημμένως, και η μόνη τους αποστολή περιορίζεται στο να γεμίζουν τα καλοπληρωμένα (με δημοτικό χρήμα) πρωτοσέλιδα της επικοινωνιακής προπαγάνδας του Δημάρχου. Η πραγματικότητα όμως που ζούμε περιορίζεται σε έργα που λιμνάζουν, έργα ημιτελή, έργα μη λειτουργικά και μικροέργα προσωπικών εξυπηρετήσεων. Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων μιλούν για εργοτάξιο, αλλά το μόνο πραγματικό εργοτάξιο που βλέπουμε είναι η ανοιχτή «πληγή» στο Μνημείο των Αγνώστου Στρατιώτη στο Επαρχείο, που από Μνημείο – τοπόσημο για την πόλη μας έχει μετατραπεί σε μνημείο – σύμβολο της ανικανότητας της δημοτικής αρχής.

Η πρότασή μας, λοιπόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θέτει κανένα εμπόδιο ούτε στη συνέχεια των έργων που έχουν ξεκινήσει ούτε στην έναρξη εκείνων που έχουν σχεδιαστεί, εκτός αν ο ίδιος Δήμαρχος καταφύγει σε προσφυγή εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εξάλλου, μέχρι σήμερα δεν έχουμε προβάλει εμπόδια σε κανένα έργο της δημοτικής αρχής, με την εξαίρεση του σκανδαλώδους έργου του 1.400.000 ευρώ, όπου η πεποίθησή μας είναι ότι έχει ζημιωθεί προς όφελος κάποιων το δημοτικό ταμείο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Όλες οι άλλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου περί τεχνικών έργων είναι ομόφωνες.

Με λίγα λόγια απευθυνόμενος στους δημότες και τους προέδρους όλων των κοινοτήτων μας: κανένα έργο από αυτά που έχει εισηγηθεί η δημοτική αρχή δεν εμποδίζεται εξαιτίας την πρότασης της αντιπολίτευσης. Το μόνο που εμποδίζεται είναι το καθεστώς αδιαφάνειας. Αυτό μάλλον είναι που ενοχλεί τον Δήμαρχο.

ΥΓ. Είναι τέτοιο το μένος του Δημάρχου εναντίον της αντιπολίτευσης που αποχωρώντας από το Δημοτικό συμβούλιο αδιαφόρησε και δεν συμμετείχε στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το σχέδιο  αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών και πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου Πύργου, για την κατανομή ποσού 145.880 € για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων και την μισθοδοσία των σχολικών τροχονόμων και για την επέκταση δημοτικού φωτισμού σε 13 Κοινότητες, που υπερψηφίστηκαν χάρη στη δική μας συμμετοχή.

Αυτή είναι η υπευθυνότητα του κ. Αντωνακόπουλου.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo