LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|01
2023
08:22

Πύργος: Ανθρώπινο τείχος στην εγκατάσταση της κεραίας

Τα στήθη τους προέταξαν οι κάτοικοι της περιοχής των εργατικών κατοικιών Κατακόλου και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου και κατάφεραν το πρωί της Τετάρτης να σταματήσουν την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε χαμηλό κτίριο ανάμεσα σε τρεις σχολικές μονάδες και φυσικά μια γειτονιά με εκατοντάδες κατοίκους…

Εδώ και καιρό η εταιρία επιχειρούσε να αλώσει το σημείο και να εγκαταστήσει την κεραία που ήθελε. Αρχικά υπήρξε η άρνηση του ιδιοκτήτη επιχείρησης που στεγαζόταν έως πρόσφατα στο ισόγειο του κτιρίου, στο πρόσωπο του οποίου οι κάτοικοι και η εκπαιδευτική κοινότητα βρήκε έναν ισχυρό σύμμαχο. Όταν η επιχείρηση έφυγε από το συγκεκριμένο χώρο, τότε το θέμα της εγκατάστασης, προωθήθηκε εκ νέου. Οι κάτοικοι είδαν να γίνεται η προεργασία για τη βάση της κεραίας στην ταράτσα του κτιρίου.

Οι κάτοικοι κινήθηκαν νομικά αλλά δεν πέρασε η προσωρινή αναστολή των εργασιών έως ότου εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Έτσι χθες - και ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα εκδικαστεί η αίτηση στο Πρωτοδικείο Πύργου - συνεργείο εμφανίστηκε για να εγκαταστήσει την κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι, μαθητές και γονείς, ανέβηκαν στην ταράτσα και μπήκαν μπροστά για να σταματήσουν τις εργασίες. Ακόμα και η Αστυνομική παρουσία δεν τους πτόησε και αυτό που κατάφεραν είναι να παγώσουν τις διαδικασίες έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Plemmenos 2

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος που βρέθηκε στο σημείο της έντασης, πήρε θέση όπως και τις προηγούμενες φορές για το θέμα. “Από την πρώτη στιγμή, από πέρισυ δηλαδή, που ενημερωθήκαμε για την τοποθέτηση της κεραίας στην οδό Κατακόλου, είμαστε αντίθετοι κι εμείς, ως Δήμος, έχει παρθεί και απόφαση ομόφωνη από το δημοτικό συμβούλιο να μην μπει η κεραία. Εγώ ως αντιδήμαρχος Παιδείας είμαι κατά, καθώς στα 300 m υπάρχει νηπιαγωγείο, λίγο πιο κάτω βρίσκεται κι άλλο νηπιαγωγείο κι άλλο σχολείο. Η κεραία είναι σίγουρα παράνομη, έχουν καλυφθεί κάποια στοιχεία σε σχέση με τα σχολεία. Η υπόθεση είναι να εκδικαστεί καθώς έχουν γίνει ασφαλιστικά μέτρα την Τετάρτη που μας έρχεται. Σήμερα (σ.σ. χθες) θεώρησε  η εταιρεία ότι μπορεί να βάλει την κεραία, ήρθαν εδώ τα παιδιά από τα σχολεία και γενικότερα όλη γειτονιά κι εμείς είμαστε παρόντες έτσι ώστε να εμποδίσουμε να μη γίνει κάτι τέτοιο. Τελικά τα καταφέραμε μέχρι να γίνει το δικαστήριο και να δούμε τι ακριβώς θα γίνει…”.

Panagopoulos

Ο δικηγόρος - εκπρόσωπος της εταιρίας Νίκος Παναγόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “… έχει κινηθεί μία διαδικασία από κάποιους ιδιότητες της πόλης του Πύργου με αίτηση ασφαλιστικών  μέτρων για να μην τοποθετηθεί η κεραία της εταιρίας. Έχει συζητηθεί από τέλος Δεκεμβρίου το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό, απερρίφθη από το δικαστήριο, συνεπώς είχε το δικαίωμα η εταιρία πριν την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων η οποία έχει προσδιοριστεί για την επόμενη Τετάρτη, για τις 25 Ιανουαρίου, να προχωρήσει στην τοποθέτηση και λειτουργία της κεραίας. Αποφάσισαν από τα κεντρικά της εταιρίας να έρθουν αυτή την εβδομάδα να γίνει τοποθέτηση, μία διαδικασία η οποία θα κρατούσε τουλάχιστον τρεις μέρες. Τελικά υπήρξε μία μεγάλη αντίδραση από τον κόσμο, κάποιοι γνώριζαν το θέμα και ζήτησαν πρώτα να εκδοθεί η απόφαση επί της κύριας αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων και μετά να προχωρήσει στην τοποθέτηση. Υπό το βάρος των αντιδράσεων και έχοντας έρθει εγώ σε επαφή με τους υπεύθυνους από τα κεντρικά της εταιρίας, από την στιγμή που μάλιστα είχα χειριστεί και χειρίζομαι την υπόθεση εδώ στον Πύργο, αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, οι αντιδράσεις και οι συγκρούσεις, είναι να υπάρξει η απομάκρυνση της κεραίας, μέχρι την έκδοση της απόφασης της κυρίας αιτήσεως”…

Anastasiou 2

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Στέλλα Αναστάσιου, εξέφρασε την αντίθεσή της εκπαιδευτικής κοινότητας , στην εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την συγκεκριμένη εταιρεία. “Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να στήσουν τις κεραίες τους, μέσα σε οικιστικούς ιστούς δίπλα σε σχολεία. Εδώ για παράδειγμα έχουμε το νηπιαγωγείο, τον παιδικό σταθμό, το 2ο ΕΠΑΛ, έχουμε ιδιωτικό παιδικό σταθμό σε απόσταση πάρα πολύ μικρή και ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των μαθητών, των παιδιών και βέβαια των οικογενειών, που μένουν στην ευρύτερη περιοχή. Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα το γεγονός και είναι ακόμα πιο ανήθικο, γιατί την άλλη εβδομάδα εκδικάζονται και τα ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο. Επειδή ακριβώς η εταιρεία έχει μεγάλο κέρδος να στήσει τώρα την κεραία, δεν περιμένει την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και βιάζεται πραγματικά να στηθεί τώρα. Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά την ημέρα της εκδίκασης, να είναι στο δικαστήριο έτσι ώστε να εκφράσουμε όλοι την αντίθεσή μας”.

Kiosi

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του 2ου ΕΠΑΛ, Φλάβι Κιόσι, σημείωσε ότι “… είμαστε εδώ να διαμαρτυρηθούμε με τα παιδιά από το σχολείο για την κεραία, η οποία έχει μεγάλη ακτινοβολία που μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας. Θέλουμε να το αποτρέψουμε αυτό έτσι ώστε όλοι να είμαστε υγιείς και να κοιτάξουμε λίγο την υγεία των παιδιών. Εδώ δεν κοιτάζουν την υγεία μας, παρά μόνο το χρήμα”.

Kokkalis

Ο δικηγόρος και εκπρόσωπος των γονέων, παιδιών του γειτονικού νηπιαγωγείου, Νίκος Κόκκαλης, από την πλευρά του ανέφερε ότι “… υπάρχει μία διαμάχη σχετικά με την εγκατάσταση της κεραίας, καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και οι γονείς και οι γείτονες και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από αυτή την εγκατάσταση. Μία προσωρινή διαταγή η οποία συζητήσαμε όντως απορρίφθηκε αλλά στις 25 του μήνα έχουμε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων πράγμα που σημαίνει ότι εκεί θα κριθεί ουσιαστικά η υπόθεση. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα θεωρώ ότι προδικάζει κάποια κατάσταση. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να κριθεί επί της ουσίας η υπόθεση, να αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας, να βγει μία απόφαση με αιτιολογία όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Θεωρώ ότι σήμερα εκ μέρους της εταιρείας, η κίνηση αυτή ηθικά δεν στέκει. Ζητάμε λοιπόν μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα από κοινού να αποφασίσουμε με την άλλη πλευρά, να σταματήσει για 15 – 20 μέρες η εγκατάσταση της κεραίας. Γιατί διαφορετικά θεωρώ ότι σε περίπτωση που εγκατασταθεί αν η δική μας πλευρά κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα, δεν ξέρω πως θα απεγκατασταθεί αυτή η κεραία. Θα έχουμε τετελεσμένα γεγονότα…”.

Arvanitidis

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ηλείας, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης τόνισε πως “… βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός όπου με τον πιο αυθαίρετο τρόπο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τοποθετεί κεραία, η οποία εκπέμπει ακτινοβολία ακριβώς δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο, σε εργατικές κατοικίες και στο 2ο ΕΠΑΛ. Για το κέρδος, αδιαφορούν πλήρως για την υγεία των παιδιών μας, για την υγεία του κόσμου. Το ΚΚΕ καταγγέλει αυτή την ενέργεια και καλεί εδώ και τώρα να σταματήσει η εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές να μην υποχωρήσουν σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα τον οποίο και στηρίζουμε και σε κάθε περίπτωση ακόμα και στην περίπτωση των ασφαλιστικών μέτρων, να μην αποδεχθούν καμιά απόφαση η οποία θα είναι σε βάρος της υγείας των παιδιών. Εδώ και τώρα από την πλευρά του ΚΚΕ καλούμε την κυβέρνηση να λάβει την ευθύνη έτσι ώστε να σταματήσει η εγκατάσταση της κεραίας” κατέληξε.

keraia new 2

keraia new 3

keraia new 4

keraia new 5

keraia new 6

keraia new 7

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ