LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2023
09:32

Πηνειός και Πηνειακός Λάδωνας "έπνιξαν" την Πηνεία

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Δ.Ε.Πηνείας

Δεν γλίτωσε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ηλεία και η δημοτική ενότητα Πηνείας. Πλημμύρισαν τα δύο ποτάμια, «ΠΗΝΕΙΟΣ» και «ΠΗΝΕΙΑΚΟΣ ΛΑΔΩΝΑΣ» καθώς και οι χείμαροι της περιοχής προκαλώντας καταστροφές στις παροχθιες ιδιοκτησίες στις Τ.Κ. Ροδιάς, Λαγανά, Εφύρας, Λάττα, Αγραπιδοχωρίου, Σκλίβα, Βουλιαγμένης και Σιμόπουλου. Τα ορμητικά νερά στον χείμαρο «Διλάγγαδο» στην Τ.Κ. Λάττα στη θέση «σκαρές» δεν χώρεσαν στο άνοιγμα του γεφυριού με αποτέλεσμα να υπερχειλήσουν και να παρασύρουν τα πρανή και να καταστραφεί ο δρόμος και η διέλευση των οχημάτων είναι αδύνατη.

Πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην αγροτική οδοποιία της ΠΗΝΕΙΑΣ, με κατολισθήσεις πρανών, ενώ φερτά υλικά εφραξαν την είσοδο γεφυριών με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να γίνονται αδιάβατοι. Για άλλη μία φορά από κατολισθήσεις έκλεισε η Ε.Ο. Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι στα όρια με το Νομό Αχαΐας στην θέση «Βυθίσματα», ενώ τα προβλήματα που είχαμε και στην γέφυρα του ποταμού «ΠΗΝΕΙΟΥ» στον ίδιο δρόμο επιδεινώθηκαν. 

Ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. ΠΗΝΕΙΑΣ κ. Παπαδόπουλος Βασίλης σε συνεργασία με τούς προέδρους των Τ.Κ. κατέγραψε τα προβλήματα, ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Χριστοφόρου και  τον δήμαρχο κ. Λυμπέρη, οι οποίοι προέβησαν στην μίσθωση μηχανημάτων για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Σε συνεργασία με την Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ, δόθηκε εντολή από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Γιαννόπουλο σε εμπειροτέχνη εργολάβο  να αποκαταστήσει ζημιές που προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο και σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τους χειμάρους. Οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαδόπουλος και Χριστοφόρου επίβλεψαν τις αποκαταστάσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος Βασίλης μεταξύ άλλων μας είπε «Ο Δήμος Ήλιδας για άλλη μία φορά επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό μας. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο αποφασίστηκε να γίνουν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη και να επιβλέπουμε την αποκατάσταση των εργασιών, ώστε η επούλωση των πληγών να γίνει σύντομα, να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για να δίνουμε άμεσα λύσεις σε όποιο πρόβλημα υπάρχει.

pineia2

pineia3

pineia4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ