LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2023
07:23

Ο Δήμος Ήλιδας «μιλά» με έργα! - Παρουσίαση από Φαρμάκη - Λυμπέρη

Γιάννης Λυμπέρης: «Πρωτόγνωρο αυτό που γίνεται στον τόπο» - Νεκτάριος Φαρμάκης: «Τα έργα είναι της τοπικής κοινωνίας και διεκδικούμε επιπλέον πόρους»

Ένα σύνολο έργων, επιστέγασμα μεγάλων προσπαθειών και διεκδικήσεων εκτελούνται στο Δήμο Ήλιδας. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της δημοτικής αρχής που τα δρομολόγησε, εκπόνησε τις μελέτες και τα προώθησε, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που τα ενέταξε σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Πρόκειται για έργα υποδομής με αναπτυξιακό χαρακτήρα και καθαρή αναφορά στην τοπική κοινωνία και ωφέλεια για τους πολίτες. Ο προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά τα 21 εκατομμύρια ευρώ.
Η παρουσίασή τους έγινε το πρωί της Πέμπτης από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Σχεδιασμός δύο δεκαετιών

«Έργο πρωτόγνωρο για τον τόπο» χαρακτήρισε ο κ. Λυμπέρης το σύνολο των έργων που εκτελείται, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έργα καθοριστικής σημασίας, που σχεδιάζονταν επί δύο δεκαετίες και υλοποιούνται τώρα. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν πρόκειται για υποσχέσεις και χαρτιά, αλλά για έργα τα οποία βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ συγχρόνως δρομολογούνται και άλλα, εξίσου σημαντικά. «Οι διεκδικήσεις δεν σταματούν ποτέ» είπε ο κ. Λυμπέρης και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ανταπόκρισή του στα αιτήματα ένταξής των έργων στα χρηματοδοτικά πακέτα και τη δουλειά που έχει γίνει γι’ αυτό.

parousiasi ergon 2

Η συνεργασία έφερε αποτέλεσμα

Στην άψογη συνεργασία με την δημοτική αρχή, στάθηκε από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δύσκολη τελευταία διετία καθώς και στο γεγονός ότι το 2020-2021 ήταν η περίοδος ένταξης των διεκδικούμενων έργων, υπογραμμίζοντας ότι τα έργα έχουν αποδέκτη την τοπική κοινωνία και ότι ο στόχος είναι η αναπτυξιακή τροχιά του δήμου, με τις διεκδικήσεις να συνεχίζονται για την εξασφάλιση περισσότερων πόρων. Πέραν των έργων σε τοπικό επίπεδο, αναφέρθηκε και στο βασικό έργο που εκτελείται και δεν είναι άλλο από την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου.

Κατά την τοποθέτηση του στην Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση έργων στον Δήμο Ήλιδας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρθηκε σε έργα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, έχουν θέσει σε τροχιά υλοποίησης.

Αυτά τα έργα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Α) Στα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα οποία ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 21 εκατ. ευρώ και υλοποιεί ο δήμος, και

Β) Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΠΕ Ηλείας και εκτελούνται από την ίδια την Περιφέρεια, με παρεμβάσεις που αφορούν και τον Δήμο Ήλιδας.

Στο σύνολό τους τα έργα στόχο έχουν την βελτίωση της προσβασιμότητας, την ανάδειξη των τουριστικών χαρακτηριστικών της περιοχής και την αναβάθμιση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα παρακάτω έργα:

«Αντιρρύπανση και παράκτια προστασία από τα απόβλητα των αποστραγγιστικών τάφρων και των χειμάρρων του οικισμού της Κουρούτας και διαμόρφωση οδών ήπιας κυκλοφορίας» που χρηματοδοτούμε με 5,2 εκ. ευρώ. Ένα έργο πολύτιμο για τον οικισμό της Κουρούτας με το αναμφισβήτητο τουριστικό πλεόνασμα που αποσκοπεί τόσο στην προστασία των ακτών, όσο και στην ανάδειξη της περιοχής. Το έργο έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 20% περίπου και προχωράει. Είναι ένα από τα έργα που χρηματοδοτούμε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί ο Δήμος.

parousiasi ergon 3

Στην ίδια κατηγορία έργων, περιλαμβάνονται τα εξής:

- Η Περιφερειακή Οδός Αμαλιάδας, στο ανατολικό τμήμα από τη διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων έως τη διασταύρωση με την οδό προς Καρδαμά, έργο προϋπολογισμού 2,38 εκατ ευρώ που συμβασιοποιήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2022 και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες

- Επίσης, σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες ύψους 3,3 εκατ ευρώ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του έργου επισκευής και αναβάθμισης του τριώροφου κτιρίου για το οποίο υπογράψαμε σύμβαση με τον ανάδοχο τον περασμένο Νοέμβριο.

- Σε επισκευή και αναβάθμιση προχωράει και το διώροφο κτίριο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, έργο με προϋπολογισμό 1,97 εκατ ευρώ που συμβασιοποιήσαμε στα τέλη Δεκεμβρίου.

- Με χρηματοδότηση από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων και εξοπλισμών στηνέα πτέρυγα του Διωρόφου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, τη Νοσοκομειακή Μονάδα Αμαλιάδας

- Εξάλλου, τον προηγούμενο χρόνο εντάξαμε στα έργα φυσικών καταστροφών δύο έργα με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ήλιδας. Πρόκειται για την «Αποκατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου Αμαλιάδας» και συγκεκριμένα στην κατασκευή θωράκισης του τμήματος του κυματοθραύστη, που καταστράφηκε από τους θυελλώδεις, όπως επίσης σε εκβάθυνση και αποκατάσταση του διαύλου εισόδου -εξόδου των σκαφών με χρήση χωματουργικών μηχανημάτων. Αναμένουμε την έγκριση άδειας εργασιών από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ανάθεσης.

- Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Δήμου Ήλιδας. Προβλέπονται έργα ύψους 1,8 εκατ ευρώ σε 14 σημεία στις τοπικές κοινότητες της περιοχής και μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί το 15% περίπου των παρεμβάσεων.

- Ένα ακόμη έργο του Δήμου Ήλιδας που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτούμε με 1,2 εκατ ευρώ είναι οι δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας που έχει φορέα υλοποίησης το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

- Σημαντικό έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ είναι και η κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου από τη δεξαμενή Χαβαρόβρυσης μέχρι τη δεξαμενή Γερακίου ,προϋπολογισμού 4,3 εκατ ευρώ για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Ακόμα, με φορέα υλοποίησης το Δήμο, αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης που θα καλύπτει Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Επίσης εξασφαλίζεται η τροφοδοσία με νερό ύδρευσης της δεξαμενής Γερακίου για την χωρίς προβλήματα ύδρευση της πόλης της Αμαλιάδας και των οικισμών Γερακίου, Καρδαμά, Δουνεΐκων, Μαραθιά και Κουρούτας.

- Δρομολογήσαμε με χρηματοδότηση από το INTERREG τη συμπλήρωση τουριστικών υποδομών στη λίμνη Πηνειού για την ανάδειξη της βιοποικιλότητας». Αντικείμενο του έργου που έχει φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η ολοκλήρωση των τουριστικών υποδομών στη τεχνητή λίμνη του φράγματος Πηνειού, με στόχο την αποπεράτωση κατασκευής του υφιστάμενου τουριστικού περιπτέρου αναψυχής, την διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, ενός παρατηρητήριου και την αποπεράτωση του υφιστάμενου διαμορφωμένου υπαίθριου χώρου, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, εργαστηρίων κ.λπ. Το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, αλλά σήμερα είναι υπό διάλυση σύμβασης, ενώ έχει 20% ολοκλήρωση εργασιών του φυσικού αντικειμένου, και η Υπηρεσία θα εκκινήσει διαδικασία κλήσης του επόμενου μειοδότη από την Οικονομική Επιτροπή

Και πάμε τώρα στα έργα που εμείς ως Περιφέρεια εκτελούμε στην Π.Ε. Ηλείας, με ιδιαίτερη σημασία για τον Δήμο Ήλιδας:

- Με 4 εκατ ευρώ χρηματοδοτούμε την αποκατάσταση κατά τμήματα κατολισθήσεων στους επαρχιακούς δρόμους: Πύργου - Οινόης, Σιμόπουλου - Άνθωνα και Χελιδονιού -Κρυονερίου. Πρόκειται για έργο που έχει συμβασιοποιηθεί και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

- Στα διοικητικά όρια του Δήμου Ήλιδας, έχει γίνει διάστρωση νέων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, ενώ πραγματοποιήθηκε και «ανανέωση» της διαγράμμισης στο Τμήμα Παράκαμψη Δάφνης- Παράκαμψη Κεραμιδιά, στο πλαίσιο του έργου Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηλείας ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνά τα 9,3 εκατ ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013 στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Δυτικής Ελλάδας 012301

- Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για τη συντήρηση και αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Ηλείας συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου που αφορά το επαρχιακό οδικό δίκτυο στο βόρειο τμήμα της Ηλείας, προβλέπονται, επεμβάσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Ήλιδας.

- Παράλληλα εκτελούμε ένα ακόμη έργο ύψους 4,3 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει τα διοικητικά όρια του Δήμου Ήλιδας καιαφορά την περιοδική συντήρηση του Επαρ. Οδικού Δικτύου, όπως διάνοιξη τάφρων, καθαρισμοί πρανών και ερεισμάτων, διαμόρφωση κόμης δένδρων κλπ.

- Ακόμη, στο πλαίσιο της εργολαβίας για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείαςπρούπολογισμού 2 εκατ ευρώ, στις αρχές του έτους 2022 πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντιμετώπισης φαινομένων εκτεταμένης κατολίσθησης τόσο στον οικισμό Δάφνης όσο και της Κεραμιδιάς. Επιπρόσθετα, έγιναν εργασίες ανακατασκευής σεραζανέτ, στον οικισμό Δάφνης, κατασκευάστηκε νέο τοιχίο αντιστήριξης στον οικισμό του Προδρόμου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης τριγωνικών τάφρων σε μήκος οδού άνω των 45,00χλμ εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ήλιδας.

- Χρηματοδοτούμε με 6,28 εκατ ευρώ τη Βελτίωση οδού Δάφνη-Επαρχιακή Οδός 111 στο τμήμα από Έξοδο Κεραμιδιάς έως διασταύρωση Εφύραςαποτελεί τμήμα της επαρχιακής οδού 30 «Αμαλιάδα-Σιμόπουλο-Χάνι Πανόπουλου δια Δαμίζης-Κεραμιδιάς-Εφύρας-Ανθώνος και Περιφ. Αγνάντων». Για την υλοποίηση του έργου, σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία απαλλοτριώσεων με δαπάνες ύψους 300.000 ευρώ.

- Εκτός όμως από τα οδικά έργα εκτελούμε ήδη εργασίες καθαρισμού – συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων σε ποταμούς και χειμάρρους της Ηλείας, προϋπολογισμού 9,3 εκατ ευρώ. Εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ήλιδας έχει γίνει πρόβλεψη για 160χλμ καθαρισμούς σε ποταμούς και ρέματα, όπωςΣοχιάς, Γκουρλέσα, Λατιφίου, Σβάρνας, Μαργαρίτας, Πηνειακού Λάδωνα, Δαφνισιωτικου.

parousiasi ergon 4

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Σε ότι αφορά τα έργα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εντάξει για τον Δήμο Ήλιδας στο Εθνικό Σκέλος για τα έτη 2020-2021, με φορέα υλοποίησης τον ίδιο τον δήμο, είναι τα εξής:

«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΚΑΡΔΑΜΑ» με προϋπολογισμό 2.380.000,00€. Το έργο αφορά εργασίες σε οδό μήκους 2.100 χλμ.

Έργα στον οικισμό της Κουρούτας «ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΦΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥTΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙ ΟΔΩΝ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ» με προϋπολογισμό 5.200.000,00€. Το έργο αφορά τον σχεδιασμό των απαραίτητων έργων συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας των αποβλήτων των αποστραγγιστικών τάφρων και των χειμάρρων που διατρέχουν τον Οικισμό της Κουρούτας του Δήμου Ήλιδας και περιλαμβάνει την ανακατασκευή οδών και τη δημιουργία πεζοδρομίων.

«ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ», με προϋπολογισμό 3.300.000,00€.

«ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ», με προϋπολογισμό 1.970.000,00€.

Με Φορέα Υλοποίησης τον δήμο Ήλιδας επίσης, το έτος 2022 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέταξε στη ΣΑΕΠ801 (Έργα Φυσικών Καταστροφών) του Εθνικού Σκέλους τα έργα:

▪ «Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Δήμου Ήλιδας» προϋπολογισμού 1.800.000,00€

▪ «Αποκατάσταση αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου Αμαλιάδας», προϋπολογισμού 33.000,00€
.
Έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, που έχουν ενταχθεί για το Δήμο Ήλιδας είναι:

✔ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΧΑΒΑΡΟΒΡΥΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΕΡΑΚΙΟΥ» με προϋπολογισμό 4.310.484,00€.
Το έργο αφορά την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης και την κατασκευή έργων μεταφοράς του νερού (Υδραγωγείου) από τη δεξαμενή στην Δάφνη, πλησίον της Χαβαρόβρυσης, στη νέα δεξαμενή του δήμου Ήλιδας στο Γεράκι, συνολικού μήκους δικτύου 10.979 μ

✔ «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ΑΠΕ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας» με προϋπολογισμό 1.205.924,85€.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014– 2020 εντάχθηκε το έργο «Συμπλήρωση τουριστικών υποδομών στη λίμνη Πηνειού για την ανάδειξη της βιοποικιλότητας» με προϋπολογισμό 661.900,00€.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εντάξει και υλοποιεί έργα που μέρος τους αφορούν και τα διοικητικά όρια του Δήμου Ήλιδας:

1) «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: ΠΥΡΓΟΥ –ΟΙΝΟΗΣ (1000Μ. ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΣ/ΣΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ), ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ –ΑΝΘΩΝΑ (ΠΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ») ΚΑΙ ΧΕΛΙΔΟΝΙΟΥ –ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ (2000Μ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ)», κωδικός 2022ΝΠ40100045 (πρώην 2021ΕΠ00100007), προϋπολογισμός 4.000.000,00€.

2) «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2020-2022», Υποέργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2020-2022», κωδικός 2022ΝΠ40100039 (πρώην 2020ΕΠ50100005), προϋπολογισμός 9.300.000,00€.

3) «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2020-2022», Υποέργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΘΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΟΛΕΣ ,Ή ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ,Ή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2020-2022», κωδικός 2022ΝΠ40100039 (πρώην 2020ΕΠ50100005), προϋπολογισμός 2.800.000,00€.

4) «ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΑΦΡΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ, ΠΡΑΝΩΝ, ΤΑΦΡΩΝ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΗΣ, ΚΟΠΗ/ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΒΛΑΒΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2021-2023», κωδικός 2022ΝΠ40100054 (πρώην 2021ΕΠ50100001), προϋπολογισμός 4.300.000,00€.

5) «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2019-2021», κωδικός 2022ΝΠ40100017 (πρώην 2018ΕΠ50100002), προϋπολογισμός 2.000.000,00€.

6) «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΔΑΦΝΗ-Ε.Ο.111 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΈΞΟΔΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑΣ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΦΥΡΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ», κωδικός 2020ΕΠ00110009, προϋπολογισμός 6.280.000,00€.

7) «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 2020-2022», κωδικός 2022NΠ20100023 (πρώην 2020ΕΠ50100000), προϋπολογισμός 9.300.000,00€.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε και στην καθοριστική παρέμβαση της Περιφέρειας με την χρηματοδότηση των 200.000,00 ευρώ για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ