LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|01
2023
13:52

Αιτωλοακαρνανία: Εισαγγελική παρέμβαση για τους μαθητές που πέρασαν τον Εύηνο από συρμάτινη πεζογέφυρα - Ξεκίνησε η έρευνα

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες μικρών μαθητών στην παραποτάμια θέση «Καρέλι», όπου χρησιμοποίησαν το σιδερένιο κουβούκλιο και συρμάτινη πεζογέφυρα για να περάσουν τα ορμητικά νερά του Ευήνου και να φτάσουν στα σπίτια τους.

Πρόκειται για μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα του δήμου Ναυπακτίας που καθημερινά μεταβαίνουν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα σχολεία του Θέρμου. Λόγω κατολίσθησης δεν κατέστη δυνατή η επιστροφή τους από τον δρόμο Θέρμο – Λουτρά Στάχτης.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, τα χθεσινά δημοσιεύματα προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου  ενώ από τις πρωινές ώρες σήμερα είναι σε εξέλιξη η συλλογή καταθέσεων.

Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας είχε προαναγγείλει πως θα ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές για να αναζητηθεί ποιοι ευθύνονται για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Ο Εισαγγελέας ωστόσο έκανε το αναμενόμενο, κινήθηκε αυτεπάγγελτα…

Σήμερα εξάλλου, μιλώντας στο OPEN, ο κ. Κωνσταντάρας ανέφερε: «Ο επαρχιακός δρόμος λόγω μεγάλης κατολίσθησης αποκλείστηκε και δεν μπορούσαν τα παιδιά να φτάσουν στα χωριά τους, προς την πλευρά της Ναυπακτίας, που ερχόταν από εκεί προς το Θέρμο. Πέρασαν το πρωί και κατόπιν επήλθε κατολίσθηση. Αντί να ειδοποιηθούμε ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός που όφειλε να εκτελέσει το μεταφορικό έργο και να παραδώσει τους μαθητές στα σπίτια τους δια μέσω της επαρχιακής οδού γέφυρας Μπανιά-Ριγανίου, έκριναν ότι πήγαν σε ένα βασικό δρόμο για να μπουν σε αυτό το κουβούκλιο που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό με στάθμη νερού στα δέκα μέτρα».

Αναφορικά με το ποιοι έλαβαν την απόφαση να περάσουν τα παιδιά από το σημείο τόνισε:«Ο οδηγός και οι γονείς από ότι με ενημέρωσαν. Το αγνοούσε και η Περιφέρεια και ο Δήμος. Κάποιοι εκ των γονέων ήταν απέναντι και περίμεναν τα παιδιά τους. Είναι τραγικό το γεγονός».

Και κατέληξε: «Η παράκαμψη ήταν μία ώρα. Προφανώς ενημέρωσε ο οδηγός. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβαίνουν σε καμία των περιπτώσεων. Να μπαίνει μαθητής Τετάρτης Δημοτικού για να περάσει τον ποταμό. Το πληροφορήθηκα το μεσημέρι. Αμέσως όχι μόνο διαμαρτυρήθηκα αλλά ενημέρωσα τους διευθυντές των σχολείων και το Α.Τ. Θέρμου. Θα επισκεφθώ τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και ζητήσω ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου. Είναι απαράδεκτες καταστάσεις».

Πηγή: AgrinioNews.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ