LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|01
2023
07:52

Θρηνεί όλη η Ελλάδα για την τραγωδία της Πολεμικής Αεροπορίας στα ανοιχτά του Κατακόλου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πολεμική Αεροπορία και η 117 ΠΜ της Ανδραβίδας, από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά του Κατακόλου. Μια καθημερινή άσκηση ρουτίνας, σε μια περιοχή που οι ιπτάμενοι της μοίρας 338 των Phantom F4 της Ανδραβίδας γνωρίζουν καλά, είχε μια αδιανόητη κατάληξη.

Πετώντας σε χαμηλό ύψος οι δύο πιλότοι του μαχητικού, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν όταν χάθηκε ο έλεγχος και κατέπεσαν μαζί του στη θάλασσα. Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αν και ο εντοπισμός αλεξόπτωτου δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα τι συνέβη και αν κάποιος από τους δύο, οριακά τράβηξε το μοχλό εκτίναξης.

Τα μαχητικά της 117 ΠΜ που συχνά πυκνά κάνουν ασκήσεις στην ίδια περιοχή, περνώντας ακόμα και πάνω από το χωριό του Κατακόλου, πετούν σε χαμηλό ύψος έως τα 300 πόδια (κάτι λιγότερο από 100 μέτρα). Σε αυτή την άσκηση ρουτίνας όμως το πρωί της Δευτέρας το μαχητικό με τον διακριτικό αριθμό 507, κατέπεσε στις 10.30 περίπου 8 ν.μ. νότια του Κατακόλου. Η πτώση έγινε αντιληπτή από τον επικεφαλής του σχηματισμού που είχε απογειωθεί από την Ανδραβίδα νωρίτερα “bravo1”, ενώ το αεροσκάφος που έπεσε έφερε τον κωδικό σχηματιμού “bravo2”. Αυτός ενημέρωσε την 117 ΠΜ και άμεσα ενημερώθηκε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr φέρεται να υπάρξαν μαρτυρίες ψαράδων της περιοχής που είδαν το πολεμικό αεροσκάφος να βγάζει μαύρο καπνό στο πίσω μέρος, όμως αυτό - αναλόγως την πυκνότητα και την ένταση του καπνού - δεν είναι και κάτι που δεν συμβαίνει και λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών.

Το σημείο που κατέπεσε το Phantom ψαράδες αναφέρουν πως είναι αρκετά βαθύ, περισσότερο από 400 οργιές κάτι που υπολογίζεται σε 800 - 900 μέτρα.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν σκάφη του λιμενικού και εναέρια μέσα έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αργότερα έφτασαν και δύτες από την ειδική ομάδα ΟΥΚ που αναζήτησαν και αυτοί ίχνη των δύο πιλότων αλλά και με ειδικό εξοπλισμό το στίγμα του αεροσκάφους από το σήμα που μεταδίδει το “μαύρο κουτί”, χωρίς όμως επιτυχία.

Μαζί τους βρέθηκαν και ψαράδες από το Κατάκολο να συνδράμουν όπως μπορούν στις έρευνες.

Από τις πρώτες ώρες εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους και ένα αλεξόπτωτο σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αργότερα βρέθηκαν και μέλη σώματος που άνηκαν όπως έγινε γνωστό στον 29χρονο συγκυβερνήτη Υποσμηναγό (Ι) Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα, με καταγωγή από την Αρκαδία.

Το απόγευμα της Δευτέρας σκάφη του Λιμενικού μαζί με ομάδα δυτών έφτασαν από το σημείο των ερευνών στο Κατάκολο και μετέφεραν όλα τα ευρήματα που σχετίζονται με το δυστύχημα.

sintrimia new 4

sintrimia new 5

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι έρευνες με ρίψη φωτοβολίδων από πλωτά και εναέρια μέσα.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρξει μεγαλύτερη ένταση στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη και της ατράκτου του αεροσκάφους.

ereunes katakolo nuxta 1

Δείτε video:

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ