LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|01
2023
17:53

Δήμος Πύργου: Έγινε το πρώτο βήμα για τη δυνατότητα επαναπλημμυρισμού της λίμνης Μουριάς

Ο Δήμαρχος Πύργου υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου – ΠΔΕ - Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ

Την Προγραμματική Σύμβαση για τη δράση «Διερεύνηση της δυνατότητας επαναπλημμυρισμού και αξιοποίηση της αποξηρανθείσας λίμνης Μουριάς, υπέγραψε την Τρίτη (31/1) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Η Προγραμματική Σύμβαση γίνεται μεταξύ του Δήμου Πύργου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ, εκ μέρους της οποίας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο, ο κ. Αποστόλης Λαμπαδάρης. Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η συνεργασία των συμβαλλόμενων φορέων, ώστε με την παροχή των υπηρεσιών του καθενός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να επιτευχθεί η υλοποίηση του στόχου.

limni mourias antonak up 2

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα διερευνηθούν τα εξής:

-ιστορικό αποξήρανσης της λίμνης

-ιδιοκτησιακό καθεστώς

-καταγραφή υφιστάμενων μελετώ και δεσμεύσεων

-υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής του έργου

-δυνατότητα επαναπλημμυρισμού και αξιοποίηση της λίμνης με σκοπό τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη ανάπτυξης της περιοχής μελέτης.

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» δήλωσε μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, τονίζοντας πως: «Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πρέπει να είναι βιώσιμο σε όλες τις πτυχές του. Ό,τι γίνει, πρέπει να έχει τη συνδρομή της επιστήμης και την κοινωνική συναίνεση.

Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας ότι έχουν αλλάξει αρκετά οι κλιματικές συνθήκες, ειδικά το μικροκλίμα της περιοχής, μετά την αποξήρανση της λίμνης Μουριάς. Υπάρχουν τα χρήματα για τις πρώτες μελέτες που χρειάζονται. Αξιολογούμε τα ευρήματα και προχωράμε πάντα με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας γιατί πρόκειται για ιστορικές αποφάσεις».

limni mourias antonak up 3

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ